Modrić, Vini Jr. és Bellingham az Aranylabda jelöltjei között

A Real Madrid három játékosát jelölték az Aranylabdára 2023-ban.
A Real Madrid három játékosát jelölték az Aranylabdára 2023-ban. // kép: realmadrid.com

A három jelenlegi Real Madrid játékos mellett Karim Benzema is ott van 30 játékos között, akik október 30-án megnyerhetik a France Football díját.

A Real Madrid három játékosa közül Vini Jr.-nak remekül sikerült az elmúlt szezon, a brazil játékos 23 gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki. Luka Modrić, aki 2018-ban már elhódította ezt a díját, szintén egy jól sikerült szezonon van túl – 52 meccsen lépett pályára, ezalatt 6 gólt szerzett, valamint a horvát válogatottal is csodásan teljesített, aminek egy vb-bronz lett az eredménye. Mindkét játékosnak nagy érdemei voltak abban, hogy a Real Madrid három trófeát is begyűjtött a 2022/23-as szezonban: klub-vb, UEFA-Szuperkupa, Copa del Rey.

video
play-rounded-fill

A harmadik játékos Jude Bellingham, aki még csak pár hónapja játszik a Real Madridban, de már most négy meccsen öt gólnál és egy gólpassznál jár. Háromszor lett MVP és ő lett a La Ligában a hónap játékosa is. A Dortmunddal a tavalyi szezonban 14 gólig jutott és őt választották meg a Bundesliga legjobb játékosának. Bellingham egyébként ott van a Kopa-trófea jelöltjei között is, az a díj a legjobb 21 éven alulinak ítélik oda.

Az Aranylabda további jelöltjei

Saka, Kolo Muani, De Bruyne, Bernardo Silva, Onana, Gvardiol, Benzema, Musiala, Salah, Kvaratskhelia, Emiliano Martinez, Ruben Dias, Barella, Haaland, Bounou, Odegaard, Julian Alvarez, Gündogan, Rodri, Griezmann, Messi, Lautaro Martinez, Lewandowski, Mbappé, Kim Min-Jae, Osimhen és Harry Kane.

Ki lesz a legjobb 21 éven aluli?

Az Aranylabda mellett a Kopa-trófeát is ismét odaítélik majd a legjobb fiatal játékosnak. A Real Madridból Jude Bellingham mellett Eduardo Camavinga van ott a jelöltek között. A francia játékos az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt Carlo Ancelottinak, hiszen 59 mérkőzésen lépett pályára.

A Kopa-trófea további jelöltjei: Hojlund, Balde, Pedri, Xavi Simons, Musiala, Antonio Silva, Gavi és Wahi.

Ki lesz a legjobb kapus?

Thibaut Courtois ismét ott van a legjobb kapusnak járó, Jashin-díjat jelöltjei között. A belga kapus címvédőként száll versenybe idén, miután megnyerte a tavalyi szavazást.

video
play-rounded-fill

A Jashin-díj további jelöltjei: Emiliano Martinez, Ramsdale, Livakovic, Ter Stegen, Maignan, Bounou, Onana, Ederson és Samba.

Ki lesz a legjobb női játékos?

A nőknél szintén három Real Madrid játékos került be az Aranylabda 30 jelöltje közé: Olga Carmona, Linda Caicedo és Hayley Raso.

Olga Carmonának fantasztikus szezon van a háta mögött klubszinten és a spanyol válogatottal egyaránt. A védő szerezte a vb-döntő győztes gólját, majd a döntő MVP-jének is megválasztották.

Olga Carmona, Linda Caicedo és Hayley Raso.
A nők között is három Real Madrid játékos van ott az Aranylabda jelöltjei között. // kép: realmadrid.com

A mindössze 18 éves Linda Caicedo a kolumbiai csapat vezére volt a világbajnokságon, csapatával a negyeddöntőig jutottak. A németek ellen szerzett gólját a torna legszebb találatának választották meg. A vb előtt pedig kulcsjátékosa volt a Madridnak, valamint az U17-es vb-n is remekelt. Ott végül ezüstérmes lett, és ő kapta az ezüstcipőt is.

Hayley Raso nyáron csatlakozott a Real Madridhoz. Az ausztrál játékos az elődöntőig jutott hazája válogatottjával a világbajnokságon. Raso az egyik legkiemelkedőbb játékos volt a tornán és három gólig jutott.

Az Aranylabda további jelöltjei: Alba Redondo, Diani, Daly, Rolfö, Ilestedt, Stanway, Smith, Paralluelo, Bright, Miyazawa, Oberdorf, Van Domselaar, Guijarro, Pajor, Reiten, Sam Kerr, Debinha, Hasegawa, Aitana Bonmatí, Roord, Popp, McCabe, Renard, Oshoala, Earps, Mapi León és Shaw.

A díjátadót Párizsban rendezik meg október 30-án, a győzteseket pedig nemzetközi újságírók szavazzák majd meg.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…