Ancelotti: Többet fogok rotálni, mint amikor hetente csak egyszer kellett pályára lépnünk

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Vasárnap este a madridiak a baszk Real Sociedad gárdáját fogadják a LaLiga 2023/24-es kiírásának 5. fordulójában , a mérkőzés előtt pedig az olasz vezetőedző a szokásokhoz híven a média rendelkezésére állt.

A mérkőzés

„A legerősebb csapatot fogom pályára küldeni. A holnapi egy nagyon fontos találkozó lesz egy erős ellenféllel szemben. Azon játékosaink, akik a válogatottjaikkal szerepeltek, jó formában, még nagyobb kedvvel és lelkesedéssel tértek vissza, miután többen közülök gólt szereztek és jól játszottak. Kiváló állapotban tértek vissza.”

Meccsnaptár

„Számunkra az a lényeges, hogy legyen elegendő időnk a megfelelő regenerálódásra. Ez elég.”

Bellinghamet illető dicséret

„Az alapján ítélik meg, amit a pályán nyújt, ő pedig jól teljesít. Nem volt világszinten ismert, mert a német bajnokságban szerepelt, és nem olyan szerepkörben játszott, mint most. Egy jelentős bajnokságban egy remek csapatban játszik. Kiválóan teljesít, nem vagyok meglepve. Nagyon komoly a hozzáállása, maximálisan a feladatára koncentrál és profi. Nem gondolnám, hogy ő az a játékos, akinek a fejébe szállna a dicsőség. Megvan a képessége, hogy gyorsan az ellenfél tizenhatosához közel kerüljön, majd veszélyt jelentsen. Beszéltünk már erről az előszezon során, és jól szerepel ezen a poszton. Állandóságot mutat, fizikailag jó erőben van. Nem tudom, hogy hány gólt fog szerezni, de továbbra is fenn kell tartania ezt a fajta konzisztens teljesítményét, mert sokat tud segíteni a támadójátékunkban.”

Vini Jr. rehabilitációja

„Nem tudom megmondani pontosan, hogy mikor fog visszatérni. Jó ütemben halad a felépülése, de nem szeretnénk sürgetni a folyamatot. A sebhelye rendben van, fokozatosan kapja a terhelést. Jövő héten a csapattal fog edzeni, aztán meglátjuk. Véleményem szerint hamarabb felépül, mint az előrejelzett 6 hetes várakozások.”

Ceballos és Mendy

„Ceballos a keretben lesz, de Mendynek folytatnia kell a rehabilitációs programját, nincs 100%-os állapotban, sok sérülése volt. Szerintem szerdán ott lesz a csapatban.”

Carvajal, Rüdiger, Alaba és Valverde négyes a védelemben

„Készen állnak a játékra, de nem fogok beszélni a felállásról. Megfelelő állapotban vannak, hogy játszhassanak, úgy ahogy az összes olyan játékosunk, aki a hazáját képviselte. Sok mérkőzésünk van, többet fogok rotálni, mint amikor hetente csak egyszer kellett pályára lépnünk. Elegendő játékos áll rendelkezésemre, mindenkire szükség lesz.”

Az alkalmazkodás nehézsége

„Azon játékosok, akik magas minőséget képviselnek és erős karakterek, általában kevésbé szenvednek, mint a többiek. Ennek nincs más oka. A jellem többet ér, mint a minőség, ez az, ami lehetővé teszi, hogy egy játékos el tudjon viselni egy olyan nagy jelentőséggel bíró mezt, mint amilyen a Real Madridé.”

Modrić helyzete

„Amikor megújította a szerződését, mindenki örült neki, akárcsak ő. A szerepe megváltozott, ha megnézzük az elmúlt mérkőzéseket, hiszen mindössze csak egy meccsen kezdett. Most sokkal fontosabb lesz, és továbbra is az lesz a csapatnak, mint az elmúlt években. Beszéltem vele erről. Ebben az időszakban, amikor hetente egy találkozón léptünk pályára, megpróbáltam a fiataloknak több lehetőséget adni, hogy lássam, mit tudnak letenni az asztalra. Jól teljesítettek, és meg vagyok győződve arról, hogy a csapaton belül nagy a verseny, magas minőséget képviselnek. Nem szükséges játékidőt adnom Modrićnak vagy Kroosnak ahhoz, hogy lássam, mit tudnak hozzáadni a játékhoz, tudom mire képesek.”

Kubo

„Jól játszik. Sokat fejlődött, és ő az a játékos, akire figyelnünk kell a párharc során, hiszen sok gólt szerzett a szezon elején. A Real Socieadad egy komplett csapat, amely kiválóan futballozik és szervezett. Emiatt az egész csapatra ügyelnünk kell.”

Raúl jelenléte az edzésen

„Raúl minden nap velünk van. Normális, hogy kapcsolatban vagyunk vele, hiszen sok fiatal játékosra van szükségünk ebben az időszakban. Naponta kommunikálunk, de nem beszéltünk a jövőjéről. Azért volt ma velünk, mert néhány játékosa velünk edzett, akik a ma esti Atlético elleni mérkőzésen is a keretben lesznek.”

Vinícius nem került fel a FIFA The Best díj lehetséges győzteseinek listájára

(nevet) Sírt az öltözőben, hogy nem került fel a listára. Rendkívül szomorú volt, meg is értem, 3-4 órán keresztül sírt (nevet).”

Az akadémia játékosait érő vádak

„A klub nyilakozata az álláspontom. Nincs mit hozzátennem ehhez a kérdéshez.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…