Még a Holdról is látszik a Real Madrid előnye

Florentino Pérez
Florentino Pérez a stadionfelújítás mellett is kézben tartja a klub pénzügyeit. // kép: realmadrid.com

A La Liga néhány napja hozta nyilvánosságra a klubok fizetési keretét a 2023/24-es szezonra.

A számokból az derül ki, hogy a Real Madrid toronymagasan a mezőny elején áll, a most futó szezonban 727 millió eurót költhet a klub fizetésekre. Ez egyébként a tavalyi szezonhoz képest 44 millió eurós növekedés.

A Madrid növekedése mellett két dolog van, ami rögtön szemet szúrhat: az egyik, hogy a második helyen álló Atlético Madrid fizetési kereténél több mint kétszer nagyobb a Real Madridé, a másik pedig a Barcelona brutális visszaesése. A katalán csapat a tavalyi 656 millió euró helyett idén már csak 270 millió eurót fordíthat fizetésekre.

A La Liga klubok fizetési kerete a 2023/24-es szezonra.
A La Liga klubok fizetési kerete a 2023/24-es szezonra. // kép: La Liga

Ugye azt nem mondhatjuk, hogy a Real Madridnak azért van ekkora előnye, mert az uralkodó csapata, esetleg az UEFA vagy éppen a La Liga elnöke, Tebas tolja őket. Ezek a számok az elmúlt évek alacsony költéseinek és a rendkívül gondosan menedzselt pénzügyeknek köszönhető. Pérezék a pandémia óta azon vannak, hogy a klub pénzügyileg egészséges maradjon, ami meg is látszik a fenti adatokon.

Így már az is érthető, miért mondta azt Tebas nem is olyan régen, hogy a Real Madrid pénzügyileg képes lenne leigazolni Kylian Mbappét.

Számít a pénzügyi egészség vagy semmit nem ér trófeák nélkül?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Forrás: Managing Madrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az El Clásicón. Kezdőcsapat 13. Lunin​17. Lucas V.18. Tchouaméni22. Rüdiger12. Camavinga10. Modrić15.…