Camavinga: A keretünk alkalmas arra, hogy megnyerjük a BL-t

Eduardo Camavinga
Eduardo Camavinga az Union Berlin elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón 2023. szeptember 19-én. // fotó: realmadrid.com

A mai BL-meccs előtt a játékosok közül a fiatal francia játékos nyilatkozott.

Az ellenfél

“Az Union Berlin egy nagyon erős csapat, magas intenzitással játszanak, éppen ezért egy kemény meccs lesz. Türelmesnek kell maradnunk, mikor nálunk van a labda, de közben nekünk is lendületesen kell játszanunk. Meglesznek a lehetőségeink, csak ki kell használnunk őket.”

“A Bajnokok Ligájában mindenki a Real Madrid ellen akar játszani. Én csak nyerni szeretnék továbbra is. Nyerni, nyerni, nyerni. Nagyon várom már a mérkőzést, mert a Real Madrid játékosaként még nagyobb élmény a BL-ben futballozni. Az természetes, hogyha nyertél már mondjuk öt BL-trófeát, akkor egy kicsit rosszul érzed magad, ha a következőt nem nyered meg.”

Fiatalok a középpályán

“Igen, eléggé fiatalok vagyunk, és a fiatal játékosok többet is játszanak, mint az előző szezonban. Ez egy nagyon jó dolog a klubnak, de közben van két legendás csapattársunk is a középpályán, Modrić és Kroos, akik rengeteg mindent tanítanak nekünk. Nekünk, fiatal játékosoknak hasonló a mentalitásunk, jól megértjük egymást a pályán kívül is, ezért szívesen töltjük együtt a szabadidőnket is. Ha pedig jobban ismerjük egymást a pályán kívül, ebből a pályán a is profitálhatunk.”

Kroos és Modrić

“Egy igazi kiváltság, hogy mellettük szerepelhet a pályán. Folyamatosan bizonyítanom kell, beleadni mindent, hogy jelezzem nekik, én is itt vagyok. Mindig szeretném lenyűgözni őket és az edzőt.”

A keret

“A Real Madrid mindig az egyik esélyese a Bajnokok Ligájának. A keretünk most is alkalmas arra, hogy megnyerjük a BL-t.”

A Santiago Bernabéu

“Egy gyönyörű és egy ikonikus stadion. Örömmel tölt el, hogy itt játszhatok. Most pedig még szebb, mint korábban, igaz, meg kell várni, amíg teljesen elkészül.”

A személyisége

“Nyugodt, laza személyiség vagyok. Amikor először nyertem trófeát a Real Madriddal, azt gondoltam, hatalmas buli lesz az öltözőben, de ez elmaradt. Hozzá kellett ehhez szoknom, és emiatt egy másfajta mentalitást is fel kellett vennem.”

Tapasztalat balhátvédként

“Tudtam, hogy valaki meg fogja ezt kérdezni. Csapatjátékos vagyok, mindenki tudja, hogy nem ez a kedvenc posztom, de a csapatért minden tőlem telhetőt megteszek, ha az edző balhátvédként számít rám. Ennek köszönhetően többet játszottam ott és tapasztalatot szereztem.”

Legjobb barátok a csapatban

“Szeretek együtt lógni a fiatalokkal, nagyon jól kijövök Tchouaménivel, Vinivel. Fiatalok vagyunk, ezért általában együtt mozgunk, de egyetlen játékost sem tartok többre a másiknál. Sokat tanultam Casemirótól, Lukától és Kroostól is.”

Kylian Mbappé

“Úgy gondolom, hogy ti, újságírók többet tudtok erről a témáról, mint én. Én nem beszéltem vele erről.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK