Egytől egyig: Real Madrid – Union Berlin (1-0)

Egytől egyig 23/24

Megkezdődött tehát a királyi gárda számára a 2023/24-es Bajnokok Ligája menetelés, amely finoman szólva sem volt könnyű szülés a hazaiak számára. Váratlan kezdési időpont, az utolsó percekig váratlan eredmény, viszont jött újra Bellingham, a Madrid pedig begyűjtötte a 3 pontot. Lássuk tehát az értékeléseket, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (OP: 6,2)

Összességében halovány, de végül elegendőnek bizonyult. Az első félidőről a szerencsésebbek a kezdési időpontnak köszönhetően lemaradhattak, így egy izgalmasabb második játékrészre ülhettek le a képernyők elé. Az Union Berlin stílusának köszönhetően maradt a beívelgetős foci, az egyetlen reményünk pedig Joselu lehetett ezáltal.

Azért a spanyol veszélyeztetett erőszeretettel, a gól viszont elmaradt. A második félidőre kicsit felpörögtek a srácok, több ügyes összjátékot láthattunk, és jöttek az addig elmaradt távoli lövési kísérletek. Hazudnék ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok, de nem vagyok telhetetlen. Azt be kell vallani, hogy hiányzik Vini, kíváncsian várom akcióban Arda Gülert, és tegnap Carvajal kényszerpihenője sem volt a csapat előnyére.

6/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)

Union Berlin (OP: 5,8)

Újonc együttes a nagyok között, közel sem ismeretlen arcokkal. A támadójátékukról talán egyetlen egy mondatot tudnék írni, viszont ehhez lehet, hogy szükséges lenne megerőltetni magamat. Hátul sündisznó alakzat, szokásos spanyol kiscsapat vibe, ahol megy a 10 emberrel való védekezés. Kontrajátékra próbáltak építkezni, viszont nem maradt meg értékelhető próbálkozás az emlékezetemben. Ahhoz, hogy legyen esélyük továbbjutni, ennél azért véleményem szerint többre lesz szükség.

4/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Jude Bellingham (OP: 7,6)

A tegnap este folyamán nagyon is bajban voltam, amikor ki kellett választanom, hogy ki kapja ezt az elismerést. A gól miatt az angol fiatalemberre esett a választásom, újfent jókor volt jó helyen. Összességében azért csendesebb napja volt, ügyeltek rá, hogy ne nagyon tudjon ficánkolni. Többször operált ügyes átadásokkal, már a mérkőzés első perceiben kiválóan kanyarintotta a bogyót Joselu fejére. Próbált a társakkal okos összjátékokat kialakítani, a tűz pedig a mérkőzés utolsó pillanatáig látható volt rajta. Bárcsak ne lenne szükség arra, hogy rendszeresen megmentsen minket, de ameddig megteszi, nagyon hálás vagyok érte!

8/10
Szerkesztői pontszám
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Kepa Arrizabalaga (OP: 7)

Hát nem sok dolga akadt, konkrétan nem volt védése. Feladatai közé tartozott, hogy lábbal magabiztos legyen, az ötösön belülre érkező labdákat pedig lehúzza. Utóbbival azért akadt nehézsége, a mérkőzés elején volt egy eszméletlen bizonytalan megmozdulása, nem is akartam hinni a szememnek. Ezt leszámítva őt nem lehet hibáztatni, hogy elől nem sikerült korábban betalálni.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (OP: 5,8)

Bíztam benne, hogy tudja megfelelően pótolni Carvajalt, de hiányérzetem van ezzel kapcsolatosan. Nekem hiányzott egy jó Dani, már pedig a sérüléséig igenis remekül teljesített. Lucas számomra az első félidőben észrevehetetlen volt, a második játékrészre ő is jobban aktivizálta magát, Rodrygo kapufájánál ügyesen centerezett. Ettől függetlenül az ilyen csapatok ellen jóval nagyobb szükség van a szélső hátvédek támadójátékára. Érzésem szerint rengeteg támadás akadt el benne, sokszor nem a megfelelő döntést hozta.

5/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 7)

Továbbra is a levegő ura. Nálam a védelem legjobbra, már az első minutumok egyikében volt egy fontos közbelépése, amikor Behrens lövését blokkolta. A pontrúgásoknál is igyekezett veszélyeztetni, kevesebb sikerrel. Az utolsó percekig felmerült bennem, hogy őt válasszam MVP-nek, Jude gólja viszont megváltoztatta a helyzetet. 3 tisztázás, 2 szerelés a német bestia neve mellett.

7/10
Szerkesztői pontszám
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Nacho (OP: 6,7)

Abszolút megérdemelte, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet, és így, hogy nem a szélen kellett játszania, nem is vallott kudarcot. Védekező munkáját megfelelően ellátta, cseréjére azért volt szükség, hogy előrébb legyünk a támadások során.

6/10
Szerkesztői pontszám

David Alaba (OP: 6,6)

Az osztrák úriember a védelem bal oldalán találta magát újfent, viszont ez most sem sikerült fényesre. Sokkal szívesebben látom a belső páros egyikeként, de most a kényszer ezt hozta. Próbált ő fellépni a támadásokkal, de így, hogy nem Vini volt előtte, kicsit úgy éreztem, hogy el volt veszve. Elmaradtak a veszélyes centerezések, indokoltnak éreztem én is, hogy jöjjön Fran a hajrára.

5/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (OP: 5,2)

Jöttek a tőle nem ismeretlen önfeláldozó becsúszások, tegnap sem féltette a testi épségét. Mivel az Union Berlin támadójátéka annyira volt veszélyes a kapura, mint én a televízió elől, így játékára nem volt nagy szükség. Ennek ellenére 4 alkalommal szerelte ellenfelét, és neki volt a második legtöbb (11) progresszív passza.

6/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 6,8)

A horvát mágusban megvolt a kreativitás. Ütempasszok, zseniális külsős megoldások és egy nagyon veszélyes lövés a második játékrész során. A Getafe ellen is láthattuk már, hogy a bunker focit játszó együttesek ellen, német társával szinte elengedhetetlen kellékek a középpályán. Ő volt a harmadik esélyes, hogy bezsebelje a meccs legjobbjának járó elismerést. Legtöbb kulcspassz (5), legtöbb progresszív passz (16).

7/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

Eduardo Camavinga (OP: 5,8)

Összesen 6 labdát adott el 86 átadásából, de azok mindegyike kritikus volt. A fiatal franciának nem ez lehetett élete mérkőzése, ezt bevallhatjuk. Tchouaméni miatta volt kénytelen besárgulni, egyszer pedig Alabát is igen kellemetlen helyzetbe hozta. Cseréjével nem vártam volna ennyit, a félidő után nyugodtan érkezhetett volna korábban Fede.

5/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (OP: 6,7)

Az egyetlen olyan játékos, akiben végig benne volt a veszély. Nem egyszer volt lehetősége betalálni, a tegnapi nap viszont semmi sem akart neki összejönni. Több ígéretes próbálkozás, egy kapufa, nagyon sajnálom, hogy nem kötött ki a hálóban valamelyik kísérlete. Pontszáma csak azért annyi amennyi, hiszen támadó, az ő eredményességét pedig a helyzeteinek kihasználása alapján ítélik meg.

6/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 6)

A kis brazilnak eddig nem az igazi a szezonkezdet, őt is alig lehetett felfedezni az első 45 percben. Egy kapufa az ő neve mellett is szerepel, de ez a meccs jegyzőkönyébe nem kerül bele, maximum a szurkolók emlékezetébe. Hozzá képest kevés volt a kavargatás, Brahimot előbb küldtem volna pályára.

5/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Federico Valverde (OP: 7,2)

A második félidőt már mindenképp vele kezdtem volna meg. Eszméletlen robbanékony, az átlövései pedig életveszélyesek, utóbbi után született a mindent eldöntő találat is. Sokan talán a kezdőcsapatba várták, a válogatott mérkőzések mindenesetre biztosan megterhelték őt is.

7/10
Szerkesztői pontszám
Federico Valverde (forrás: realmadrid.com)
Federico Valverde (forrás: realmadrid.com)

Toni Kroos (OP: 7)

Ő is nagyon kellett. Hihetetlen módon lát a pályán, forgatja a csapatot, és igenis szükség van az ő meglátásaira. Annak ellenére, hogy csak a 66. percben lépett pályára, neki volt a második legtöbb (11) támadóharmadba eljuttatott labdája.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García és Brahim Díaz nem töltött elegendő időt a pályán ahhoz, hogy értékelni lehessen őket.


Carlo Ancelotti (OP: 6)

Arról nem tehet, hogy sok a sérült, és arról sem, hogy miként védekezik az Union Berlin. Viszont egy Real Madridnak sokkal több kreativitással kell rendelkeznie az ilyen stílusban futballozó ellenfelek ellen. Fran García pont a hétvégén talált valamelyest magára, szerintem kezdhetett volna nyugodtan a bal oldalon. Carvajalt valóban nehéz volt pótolni, ott Lucas bizonyult a legjobb megoldásnak. Valverde és Brahim érkezhettek volna korábban, úgyhogy jó pár döntést illetően meg lehet kérdőjelezni az olasz mestert.

5/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK