Ancelotti: A LaLiga megnyerésére törekszünk, nem csak az Atlético életét szeretnénk megnehezíteni

Carlo Ancelotti, a városi derbi előtti sajtótájékoztatón (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti, a városi derbi előtti sajtótájékoztatón (forrás: realmadrid.com)

A spanyol labarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Real Madrid a városi rivális, Atlético Madrid gárdájával fog szembenézni a Cívitas Metropolitano Stadionban. A mérkőzés előtt az olasz vezetőedző válaszolt az újságírói kérdésekre.

A mérkőzés

„A városi derbi mindig egy nagyszerű lehetőség, nem számít, hogy milyen formában érkezel a találkozóra. Rendre különleges mérkőzés, a főváros két nagy csapata mérkőzik meg egymással, kiváló kvalitású játékosokat láthatunk majd futballozni. Ezek mindig nagyon intenzív iramú rangadók, jó nézni őket. Nem gondolnám, hogy a Valenciától elszenvedett vereségük hatással lenne a meccsre. Jól teljesítettek a Lazio ellen, a holnapi viszont már egy újabb mérkőzés lesz.”

„Minden esetben nagyszerű hangulat uralkodik Madridban az ilyen összecsapások előtt. Izgatottak vagyunk és éhesek a sikerre. Koncentrálnunk kell, hiszen tudjuk, hogy egy minőségi ellenféllel találkozunk majd. Az izgalom hajt bennünket, hogy folytassuk a jó szériánkat. Szeretnénk pontokkal távozni, hiszen a LaLiga megnyerésére törekszünk, nem csak az Atlético életét szeretnénk megnehezíteni.”

Derbi vagy Clásico?

„Nincs különbség. Mindkettő olyan mérkőzés, amelyre szeretünk felkészülni, és szeretnénk diadalmaskodni. Van feszültség az ilyen jellegű ütközetek során, mindent meg fogunk tenni, hogy felvegyük a játék ritmusát.”

Vini Jr. rehabilitációja

„Vinícius tegnap a csapattal edzett, jó formának örvend. Remek állapotban van, a sérülése rendbe jött. A keret tagja lesz, holnap döntünk arról, hogy milyen szerepet szánunk neki a mérkőzésen. Carvajal nem lesz bevethető, nincs 100%-os állapotban. A többiek mindannyian rendben vannak, kivéve Arda Güler, ő hétfőn csatlakozik a csapat edzéseihez.”

„Vini tegnap és ma is edzett, hiszen nem érzett fájdalmat. Ha úgy gondoljuk, hogy akár csak 1% is a kockázat, akkor nem fog pályára lépni. Az a fontos, hogy teljesen felépült, de vissza kell nyernia a meccsterhelést, mert egy hónapig távol volt. Holnap meglátjuk.”

Az előző szezonban történt, Vinit érintő rasszista megnyilvánulások

„Valami megváltozott a valenciai események óta. Nyugodtabb a légkör, nagyobb a tisztelet. Biztos vagyok benne, hogy ez holnap is így lesz.”

Bellingham gyomorproblémája

„Nem volt semmi komoly. Már a megszokott intenzitással edzett, készen áll a játékra. Ha nem így lenne, valaki más tündökölne helyette. Ez a csapat megmutatta, hogy képes pótolni sztár játékosokat, amikor azok kiesnek. Amennyiben Bellingham nem állna rendelkezésre, nem sírnánk emiatt.”

Erő a középpályán

„Kroost, Modrićot, Valverdét, Tchouaménit vagy Camavingát a padra ültetni nagyon nehéz. Igazi verseny van a középpályán, és amikor cserélek, a pályát elhagyó játékos csalódottnak tűnik, az érkező pedig boldognak, beszéltem erről velük a héten. Megértem, hogy egyikük szomorú lesz a lecserélés miatt, hiszen úgy érzi, hogy azért cserélik le, mert nem teljesít jól.”

„Viszont azért hozom ezeket a döntéseket, mert nagyszerű játékosok állnak rendelkezésemre, és fel akarom frissíteni a csapatot a meccs közben. Lehetsz szomorú, ha nem adtál bele 1000%-ot. Nem csak a saját játékosaimról beszélek, hanem a futballról általánosságban. Ez nem a Real Madridra jellemző eset.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK