Egytől egyig: Atlético Madrid – Real Madrid (3-1)

Egytől egyig 2023/24

Az Union Berlin elleni kínkeserves BL győzelem után a Wanda Metropolitanóba látogattak a habfehérek azzal a céllal, hogy az eggyel több meccset játszó két katalán együttest visszaelőzze és a újra a tabella élére álljanak. Na ez az, ami több mint fájdalmasan nem sikerült.

Atlético Madrid (OP: 7,34)

A matracosok hamar kétgólos előny birtokába jutottak, eddig 2 beadás, 2 fejes, 2 gól a mérleg. Legfőképpen a széleken operáltak és ezek többnyire sikeres műtétek voltak dr. Samuel Lino és dr. Nahuel Molina révén. Tökéletesen használták a királyiak rossz játékrendszerét, a belső védők és a kapus kamillázásait, és a szélsővédőik gyenge egyéni védekezésbeli kvalitásait. Saúl Ñíguez nagyon élt, nem találtunk ellenszert a balra történő kimozgásaira és szervezőkészségére.

Simeone legénysége könnyedén játszotta azt, amit a legjobban tud: gyors gól(ok) és tökéletes helyzetkihasználás után egy szinte áttörhetetlen sündisznó-alakzatot képezve védték az eredményt, majd az ex „madridi” MoRATa 3/3/3-ra módosította a mérleget és beállította a végeredményt. Giménez megmozdulása nálam pirosat ért Rodrygóval szemben (igaz, Bellinghamé is Correa ellen). Tökéletes feküdt nekik a saját játékuk, javították a Valencia elleni zakót.

7/10
Szerkesztői pontszám

Real Madrid (OP: 3,69)

A gyász, meg a szenvedés… Azért nem 1 pontot adok, mert Kroos egyéni villanása egy fél fokot javít az összképen. A védelem teljes KO, a középpálya átjáróház, a „támadóharmad” ötlettelen és impotens. Amikor megláttam a kezdőt, egyből az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy „Ki fog támadni? Ki fog szervezni? Ki fog befejezni? Mi lesz a felállás?”. Egyik kérdésemre se kaptam választ, pedig nem költőinek szántam. Azzal nem volt, hogy a betömörülő ellenfél ellen végre nem 5265465 beadással próbálkoztunk, hanem távoli lövésekkel, de azt az egy Kroos bombát leszámítva nem hogy Oblakot, de még a labdaszedőket sem sikerült megtornáztatni.

Ez valahogy nem az volt, amit vártunk. A legszebb az volt, amikor a meccs előtt két órával Vini kikerült a keretből, mert a serülése után inkább a mosdóban ült, nem a kispadon.

2/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Toni Kroos (OP: 6,53)

Talán egyedüliként ő az, aki nem csalódáskeltő teljesítményt rakott le a nézők elé. A szünet előtt egy gyönyörű gólt szerzett, ami végül az egyetlen vendéggólként került a jegyzőkönyvbe. 70 játékpercet kapott és 79 passzból mindössze egyetlen egyet hibázott és egy szép szerelést is bemutatott. Továbbra is félelmetes, de egy fecske nem csinál nyarat. Egyértelműen ő a szerkesztőségünk MVP-je.

7/10
Szerkesztői pontszám

Kepa Arrizabalaga (OP: 4,82)

Bemutatott egy szép és fontos védést, de… Az ő magasságával vonalkapust játszani és mindenféle zavaró szándék nélkül 3 fejesgólt kapni egészen szürreális.

4/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (OP: 3,32)

Az összes atleti gól az ő oldaláról jött. Lino és Saúl azt csináltak, amit akartak. Agyban és lábban lassú, kilátástalan teljesítmény. Nincs hova ragozni.

2/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 4,41)

Összesen 1 szerelés. Ennyit tudott hozzátenni a végre pontos hosszú átadásai mellett. Ilyen testalkattal többször is megverni beadásokkal… osztrák társával együtt szégyenletes.

4/10
Szerkesztői pontszám

David Alaba (OP: 2,97)

Valószínűleg az eddigi legrosszabb meccse volt madridi színekben. Teljes blama. Kiemelendő, ahogy a harmadik piros-fehér gól után konkrétan leb*szta Fran Garcíát (hozzátenném: nem jogtalanul). Helyezkedésbeli és kommunikációs hibák tömkelege. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy minden szögletét az első ember nagyjából térdmagasságból vágta ki. Katasztrofális.

2/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (OP: 3,15)

Fél, ideges, kapkod. Egy pillanatra sem segített a belső védőknek, támadásban alibi és pontatlanság. Őszintén szólva jobban vártam, hogy egy visszatérő Mendy vajon mit nyújt a helyén csereként, minthogy legyen végre egy értelmes megmozdulása.

3/10
Szerkesztői pontszám

Federico Valverde (OP: 4,89)

Tőle is több átlövést vártam volna, több megindulást. Igaz, Szent Lukács nem igazán tudta támogatni, ahogy ez fordítva is igaz. Egy szép löbbölés írható a számlájára, de borravalót biztosan nem kap.

5/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 4,15)

Mintha peremember lett volna a horvát aranylabdás. Visszafogott teljesítmény, túl sokat nem lehet hozzáfűzni. A 2 gyors atleti gól után kissé hátrébb húzódott a labdakihozatalok segítéséhez, de még így is csak 38 labdaérintése volt 1 félidő alatt.

4/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (OP: 4,42)

Az első 20 perc teljesen gatya, utána legalább a védekező munkája kissé feljavult, de a kreativitás nagyon hiányzott belőle a támadások érdemben segítése kapcsán. Csúszott-mászott, de nem neki kellett volna kezdenie.

5/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 5,27)

Megvan a második gól nélküli meccse az angol kiválóságnak, akit ezennel sikerült semlegesítenie az ellenfélnek. Több szabálytalanságot sem fújtak le vele szemben, így papíron mindössze háromszor faltolták. Nevetséges adat. Több rúgás után is talpon maradt és megjátszotta a játékszert, valamint a párharcainak döntő többségét megnyerte. Próbálta összekapcsolni a társakat, de ehhez nem csak ő kellett volna. A meccs végén az a belépője egyébként nálam pirosat ért.

6/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo Goes (OP: 3,72)

Teljesen gólképtelen. Lassan felmerül bennem a kérdés, hogy akkor vajon melyik is az ő eredeti posztja? Teljesen formán kívül van. Lett volna egy ígéretes megindulása, de Giménez utolsó emberként bármiféle komoly büntetés nélkül megállította, illetve könnyen arrébb tessékelték és szendvicsbe rakták. Ez nem a tavalyi Rodrygo, pedig rengeteg gólt vár tőle a vezetőség is.

3/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Joselu Mato (OP: 4,13)

Alapvetően a kezdőcsapatba kellett volna nevezni egy ilyen kvalitásokkal rendelkező játékost. A cula matracos védők ellen nagyon hasznosnak bizonyult volna a fizikuma, de nagyon kevés labda jutott el hozzá. 18 labdaérintés és 9 passz van a neve mellett. Ígéretes helyzetben tálalt Rodrygo elé, de a brazil nem tudta kihasználni a lehetőséget. Ez volt az egyik kulcspassza a kettőből. Ezeken kívül el volt tűnve.

5/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (OP: 4,85)

Jól szállt be, jót tett a csapatnak a jelenléte. Szintén több kérdést is felvet a tény, hogy mégis miért nem kezdett egy ilyen fizikális meccsen. Ancelotti tökön lőtte magát a padoztatásával. Nem játszott jól az utóbbi meccseken, de a nem létező taktika akkor is megkívánta volna a szerepeltetését. Egészen érthetetlen.

6/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (OP: 5,62)

Több lehetőséget kell(ene) kapnia. A következő meccsen például megnéznék egy Brahim-Joselu duót elől. Többször is jól húzta meg a szélét és feltörte a hazaiak védelmét. Carlo valamiért nem bízik a képességeiben, de ahogy meccsről meccsre beszáll, az magáért beszél. Megérett a kezdőre, még ha ez formációváltást is eredményezne.

6/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy és Nacho Fernández nem igazán tudott hozzátenni a játékhoz, sőt… Inkább szóra sem érdemes.


Carlo Ancelotti (OP: 2,82)

Egyértelmű, hogy ez a zakó az ő lelkén szárad. Érdekesség, hogy Simeone a 6 bajnokságban megnyert Madridi Derbije közül 5 Ancelotti ellen született. Annyira rossz „játékrendszert” szült meg erre a meccsre és annyira rosszul cserélt, annyi rossz döntést hozott, hogy ez így ebben a formában nem volt méltó semmire. Joselu és Tchouaméni padra nevezése öngyilkosság volt, Brahim késői szerepeltetéséről nem is beszélve. A korai gólt újra megkapta a csapat, de most érkezett rá hirtelen egy másik is. Mind beadásból, fejesből, ilyen szinten. A mérkőzésre megálmodott haditerve hamar rémálommá vált. Elfogadhatatlan.

1/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK