Hivatalos közlemény

Real Madrid hivatalos közlemény

A klub hivatalos közleménye Jose Manuel Villarejo kijelentéseivel kapcsolatban.

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez azonnali jogi lépéseket tesz a volt rendőrfőnök, Villarejo ellen a RAC1 katalán rádióban elhangzott hamis vádjai miatt.

A klub ugyan szűkszavú volt, mi kicsit utánajártunk, min is bukott ki ennyire a Real Madrid, és hogy ki is ez a Villarejo.

De mit mondott Villarejo?

Jose Manuel Villarejo egy rádióműsorban azt mondta, hogy Florentino Pérez is részese volt már több illegális tevékenységnek, olyanoknak is, melyek bírókhoz kötődnek.

Jose Manuel Villarejo
Jose Manuel Villarejo a RAC1 rádióban. // fotó: SPORT (YouTube screenshot)

Nem titok, hogy a Barcelona és a spanyol bírói testület volt alelnöke, Jose Maria Enriquez Negreira ellen vádat emeltek márciusban többek között korrupció és üzleti iratok hamisítása miatt. A katalán klub azóta is tagadja a vádakat, szerintük csak egyszerű tanácsadóként vették igénybe Negreirát, aki akkoriban felelt például a bíróküldésért is.

Erre a témára csatlakozott rá Villarejo a RAC1 műsorában:

Villarejo múltjáról annyit érdemes megemlíteni, hogy 2017-ben letartóztatták kenőpénzek elfogadása, zsarolás és egyéb bűncselekmények vádjával, majd 2021-ben szabadult a börtönből. Egy rendőrségi nyomozás azt is feltárta, hogy 2004 és 2017 között az Iberdrola nevű vállalat 1 millió eurót fizetett Villarejónak azért, hogy kémkedjen Florentino Pérez és a vállalata, az ACS után.  

Az ügyben máris megszólalt a La Liga elnöke, Javier Tebas is

“Villarejo két dolgot mondott, az egyik, hogy Florentino megvesztegetett bírókat, a másik, hogy érinthetetlen. Az elsővel nincs mit tenni, ehhez konkrét bizonyítékok kellenek. A második részét viszont elhiszem. Azért is hiszem el, mert ezt nem Villarejo, hanem Pérez volt jó barátja, Rubalcaba, a volt belügyminiszter mondta neki. És erről mindenki tud, ez egy objektív tény” – nyilatkozta Tebas, aki köztudottan nincs jóban Pérezzel.

Az ügynek pedig itt még biztosan nincs vége, úgyhogy érdemes kipattogtatni a kukoricát a következő napokban, hetekben. 

Ja, meg a mai meccs előtt is.

Forrás: realmadrid.com, The Athletic, Marca, SPORT
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK