Rudi Garcia: Készen állunk arra, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek

Rudi Garcia
Rudi Garcia (forrás: Youtube Screenshot, SSCNapoli)

A ma esti BL-meccs előtt a Napoli edzője is sajtótájékoztatót tartott.

A mérkőzés

“A Real Madridnak nem kell bemutatkoznia. Mindannyian tisztában vagyunk a nagyságukkal, éppen ezért készen is állunk, hogy 110%-ot nyújtsunk és megmutassuk magunkat.”

“A Bajnokok Ligájában szerepelni mindig különleges érzés. Már most fel vagyunk tüzelve, aztán ez még csodálatosabb lesz, amikor megszólal a BL-himnusz. Ahogy már mondtam, a Napoli megérdemli, hogy mindig szerepeljen ebben a versenysorozatban. A csapat minősége és a klub nagysága is erre hivatott.”

“Mindent bele kell adnunk, de végig koncentrálva, mert lesznek pillanatok, amikor nincs mit tenni, csak meg kell próbálni visszatartani a Real Madridot. Nagyszerű játékosaik vannak. Okosan megoldották Karim Benzema pótlását Jude Belinghammel. Igaz, nem csatár, de egy ragyogó játékos, aki tökéletesen mozog be az üres területekre.”

“Egy nagyon egyben lévő csapat lesz az ellenfelünk. Egy csapat, mely elképesztően jól játssza a futballt. De mi is elég jók vagyunk, meg is fogjuk mutatni, mire vagyunk képesek.”

Felemás kezdés után végre eljött a fordulópont?

“Úgy gondolom, csak a gólok hiányoztak eddig is. Sokat van nálunk a labda, sok helyzetet alakítottunk ki, már csak gólra kell ezeket váltani. Sohasem gondoltam arra, hogy krízisben lennénk.”

“Az első két meccsünket megnyertük, szóval azt sem lehet mondani, hogy rosszul kezdtük a szezont. A kapu előtt hiányzik még valami. Khvicha Kvaratskhelia visszatért, és jobban megy a helyzetkihasználás.”

“A negyedik meccsünket játsszuk nagyon rövid időn belül. Ez a menetrend bizony veszélyezteti a játékosok egészségét, főleg azokét, akik a válogatotthoz is elmennek. Ez figyelembe kell vennem minden meccsen.”

A meccs végeredménye eldönti a csoportelsőséget?

“Még korai erről beszélni. Fontos volt számunkra, hogy jól kezdjünk, ez sikerült is a Braga legyőzésével. Továbbra is az a célunk, hogy jó eredményeket érjünk el.”

A Real Madrid nagysága hatással lehet a játékosaidra?

“Gondosan kielemeztük az ellenfelünket, de a lényeg, hogy magunkra koncentráljunk. Nyugodtan és magabiztosan kell kimennünk a pályára. Tudjuk, hogy a világ egyik legjobb csapata az ellenfél, de tisztában vagyunk a saját képességeinkkel is.”

Forrás: sscnapoli.it
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK