Ancelotti: Bellingham a karaktere alapján akár 30 éves is lehetne

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester szavai a Napoli elleni győzelmet követően

“Összetett, komoly teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a Napoli gólja után is helyzeteket alakítottunk ki. A büntető után változott a meccs arculata, az ellenfelünk magasabbra tolta a letámadásait. 10-15 percen keresztül ezzel küzdöttünk, azt követően viszont visszavettük az irányítást és szereztünk még két gólt.”

“Az első félidő sikeressége Bellingham, Valverde és Rodrygo pozícionálásának köszönhető, sok gondot okoztak a Napolinak. Az eredmény igazságos. Pontosan ilyen ellenfélre számítottam, veszélyes és minőségi játékosokkal.”

“Bellingham a karaktere és hozzáállása alapján akár 30 éves is lehetne, meglep, hogy csak 20 esztendős. Mindig a mérkőzésre koncentrál, tudja, hogy mit kell tennie. Ez nagyon ritka egy 20 éves játékos esetében. Hatalmas potenciál van benne, tehetséges, erős fizikumú. Ugyanúgy meglep engem is, mint bárki mást.”

“Azt kértük Vinitől, hogy olyan pozícióban legyen a pályán, ahol a legkényelmesebben érzi magát. Néha a szélen játszott, néha középre húzódva. Bellinghammel jól működött közöttük a kémia, mindketten kreatív játékosok. Rengeteg veszélyt hordoz magában az ellenfél számára, ha mindketten a bal oldalra pozícionálnak.”

“Modrić azt tette, amit vártunk tőle: a tapasztalatát használva segítette a csapatot. 30 percet játszott igen magas szinten, ami azt jelenti, hogy motivált, illetve hozzá tud tenni a csapat játékához. Éppen ezt kéri az edző egy olyan játékostól, aki kevesebbet játszik. Ebben a tekintetben fantasztikus volt.”

“Nem szeretnék túlságosan nagy nyomást helyezni arra a csapatra, amelyik jól teljesített Gironában. Fontos meccs volt, amin jól játszottunk. Camavinga nagyon sokat segít nekünk a labdakihozatalokban. Az ő kvalitásainak is köszönhetően teljesítettünk jól az első félidőben.”

“Minden játékosnak megvan a saját maga karaktere. Kepa nagyszerű a vonalon, volt egy nagy védése az első félidőben, de vannak nehézségei a magas labdáknál. Senki sem tökéletes, még te sem. Ami engem illet, én is jóképű vagyok, de nem tökéletes.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK