Egytől egyig: Napoli – Real Madrid (2-3)

Egytől egyig 23/24

Kedd este lejátszotta második meccsét is a csapat a BL-csoportkörben, mi pedig értékeltük a srácok Napoli elleni teljesítményét.

Real Madrid (OP: 7,7)

A csoport (papíron) legnehezebbnek ígérkező meccsét sikerült behúzni. Ráadásul Nápolyban, egy igazán élvezetes összecsapáson, így két meccs után 6 ponttal a tabella élén áll a Real Madrid. Csodás kezdés, amiért meg is dolgoztak a srácok.

8/10
Szerkesztői pontszám
A Real Madrid kezdőcsapata a Napoli elleni BL-meccsen 2023. október 3-án. / fotó: realmadrid.com

Napoli (OP: 6,5)

Jól ismerjük már a Napolit, évek óta ott vannak az európai élvonalban, a tavalyi évük pedig élményszámba ment. Éppen ezért tartottam ettől a meccstől, hiszen az olaszok, főleg hazai pályán bárki ellen képesek lehengerlő teljesítményre. A Napoli hozta is a jó teljesítményt, csak hát az ellenfél most a Real Madrid volt.

7/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Jude Bellingham (OP: 9,1)

Úristen, ki ez a srác? Ki ez a srác? 9 meccs, 8 gól, 3 gólpassz. Mondhatnánk úgyis, hogy nem egy hétköznapi középpályás. Odaér, ottvan, beindul, visszazár, szerel, kiszolgál, cselez. Danke, Dortmund! De tényleg! Vini gólja előtt a labdaszerzése, majd térden csúszva továbbhaladása, van, aki ott szétszakadt volna. A szóló gólja pedig, főleg az az utolsó, finom csel.

Jude Bellingham és a csapattársak
Bellingham gólját ünnepli a csapat. / fotó: realmadrid.com

Zidane kellemes emléke sejlik fel Bellingham minden egyes megmozdulásában. És tegnap több párharcot nyert (5) és több szabad labdát szerzett (6) meg egyedül, mint az egész Napoli középpálya. Ja, és Cristiano Ronaldo óta az első Real Madrid játékos, aki betalál az első két BL-meccsén.

10/10
Szerkesztői pontszám

Kepa Arrizabalaga (OP: 6,1)

Pont boltban voltam még sörért, amikor jött az első gól. Aztán láttam az ismétlést, és nincs mit tagadni, eléggé melléütött. Bár Ancelotti is megmondta, hogy Kepa nagyon jól véd, de a kijövetelekkel vannak gondjai. Szerencsére az előbbiből is mutatott be párat tegnap, például Osimhen közeli fejesét parádésan tolta ki. Érdekesség, hogy többet ért labdába, mint… Lehet találgatni, a cikk későbbi részében kiderül, hogy kinél is ért többet labdába.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 6,8)

A szezon kezdetétől jól teljest, már-már a régi Carvajalt láthattuk. A sérülése nem jött jókor, de úgy látszik, nem lesz nagy a formaingadozás a kis kihagyás miatt, mert most is remekül játszott. Egy-két megingástól eltekintve, jól semlegesítette Kvaratskheliát, és a támadásokkal is jól ért fel. 

7/10
Szerkesztői pontszám
Rüdiger és Carvajal
Rüdiger és Carvajal / fotó: realmadrid.com

Toni Rüdiger (OP: 7,8)

Imádom ezt az embert. Azt a fanatizmust, a koncentrációt, a megalkuvást nem tűrő védőmunkáját. Kellemetlen ellenfél, kellemes csapattárs. Ezt láthattuk Fede gólja után is, amikor pankrátorként ugrott rá a kicsiarakásra. Ha számokat is kellene mondani, akkor itt vannak a számok: 7 tisztázás, 4 blokk és 1 Osimhen a zsebében.

8/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (OP: 6,9)

Bár a bajnokságban pár hétig nem lesz bevethető, jót tett neki, hogy két meccsen is ott lehetett a pályán egymás után. Stabil volt, jó párost alkotnak Rüdigerrel. Bár kapott a csapat róla egy tizenegyest, szerintem ez a vicc kategória, és ideje lenne már a kézszabályt újragondolni.

Egyrészt a becsúszó védő fizikailag képtelen arra, hogy máshol tartsa a kezét ilyenkor, másrészt a labda az összerúgás után pattant a kezére. Ez volt egyébként a BL-ben az első tizi, amit a VAR ítélt meg a Real Madrid ellen. És ez volt a 33. tizi, amit a Real Madrid ellen ítéltek meg – a legtöbb a sorozat történetében.

7/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (OP: 7)

Már hétvégén is sokatmondó volt, hogy Ancelotti Mendy és Fran García helyett inkább Camavingát játszatta a bal hátvéd poszton. De így, hogy zsinórban két meccsen is a padon hagyja két egészséges balvédőjét, szerintem az üzenet egyértelmű.

Eduardo Camavinga
Eduardo Camavinga / fotó: realmadrid.com

És még azt sem mondhatják, hogy nem igazságos Ancelotti, merthogy Camavinga megint egy ragyogó meccset hozott le ezen a poszton. Előre és hátrafelé is sokat tud adni a csapatnak, főleg, mikor belép a középpályára. Nekem mindegy, csak Camavinga a pályán legyen.

8/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (OP: 7,1)

Az eddig szezon egyik legstabilabb embere. És ha ő stabil, a csapat is stabil. Nagy kincs ő.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (OP: 7,4)

Csak a szokásos. 96%-os passzpontosság. 3 kulcspassz, 7/9 hosszú átadás. Nem kopik a tudás, meg az sem, amit a csapatnak tud még adni Kroos.

8/10
Szerkesztői pontszám
Fede Valverde
Valverde ünnepli a győztes gólját. / fotó: realmadrid.com

Fede Valverde (OP: 8,2)

QUE GOLAZO! QUE GOLAZO! A sólyom lecsapott egy 103 km/h-ás bombával, örülhet Meret, hogy nem nézett bele abba a lövésbe. Azt mondjuk nem értem, hogy ezt hogyan adhatták meg öngólnak, de mindegy is. Nálam ez Fede gólja. Persze Valverde nemcsak a győztes góllal tűnt ki, de ismét négy tüdővel szántotta végig a pályát. 

9/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 5,4)

Na, hát, aki eddig tűkön ült, most megtudhatja, hogy bizony Kepának Rodrygónál volt több labdaérintése a meccsen. Nem túl kecsegtető adat a brazil játékára nézve. A labda nélküli mozgásával nincs probléma, és elöl sokszor szépen labdázgattak Vinivel és Bellinghammel, viszont a kapu előtt meccsek óta nem tudja azt hozni, amit várunk tőle. Gólt, gólokat, jó megoldásokat.

5/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (OP: 7,4)

Úgy néz ki, kezd visszatérni a tavalyi Vini. Kezd hozzászokni az új szerepköréhez, és Rodrygóval ellentétben a kapu előtt is sokkal érettebb, okosabb döntéseket hoz. Na, nem a Nápoly központjáig repülő lövésére gondolok, hanem a gyönyörű góljára. 

8/10
Szerkesztői pontszám
Vini Jr.
Vini Jr. gólöröme. / fotó: realmadrid.com

Cserejátékosok

Ferland Mendy (OP: 6,4)

Camavingánál szinte mindent kifejtettem róla. Egy dolgot érdemes megemlíteni, hogy volt egy hatalmas mentése, ő nem követte el azt a hibát, mint annak idején Tokody vagy Durica. A helyéért viszont eléggé meg kell majd küzdenie.

7/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 6,9)

Fura volt látni, hogy Kroost váltotta, ezek a pillanatok is jelzik, hogy sajnos, nem sokáig nézhetjük már ezt a két játékost a futballpályán. Úgyhogy, amíg tehetjük, addig ne hagyjuk ki. A meccs vége felé hosszú ideg a Napolinál volt a labda és folyamatosan nyomás alatt tartották a Madridot. Modric beállt, a labda visszakerült a Realhoz és stabilabb is lett a középpálya. 

8/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modric
A fáradhatatlan Luka Modrić. / fotó: realmadrid.com

Joselu (OP: 6,1)

Ahogy Mendynek és Fran Garcíának Camavingától, úgy Rodrygónak Joselutól kell tartania – ami a kezdőséget illeti. A spanyol csatár megint beállt és nagyon hasznos tagja lett a csapatnak: megtartotta a labdákat, jól játszotta le, lefejelgette őket. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Ceballos (OP: 6)

Remélem, lassan, de biztosan többet fog ő is játszani, hogy játékba lendüljön.


Carlo Ancelotti (OP: 7,2)

10 meccs, 9 győzelem, 1 vereség 20 rúgott, 8 kapott gól. Nagy mester Ancelotti, főleg a BL-ben. Fura, hogy még csak 4 meccsen játszott együtt a Vini-Bellingham-Rodrygo trió, de az látszott, hogy jó lesz ez, ha összehangolódnak. Érthető volt számomra Camavinga balvédőben játszatása is, és igazából minden húzása. Jól meccselt Carlo. És azt is érdemes megemlíteni, hogy az olasz mester rendszert is váltott Bellingham miatt, és az is jó húzásnak bizonyul egyelőre.

9/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridissta.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK