Ancelotti: Bellingham feledteti velünk, hogy még csak 20 esztendős

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozott az Osasuna elleni győzelmet követően. 

“Jól játszottunk, kontrolláltuk a meccset. Az első gól megteremtette a különbséget és lehetővé tette számunkra, hogy mi irányítsunk, ráadásul anélkül, hogy túlságosan magasan próbálnánk letámadni az ellenfél térfelén. A második félidőben aztán még nagyobb területekkel fejezhettük be a meccset.”

“A Real Madrid szép futballt játszik. Mióta is? Ez a csapat mindig jól játszik. Minden annak a függvénye, hogy mit neveztek jó játéknak. Ma a labdával és nélküle is jól játszottunk. Tchouaméni lenyűgöző volt középhátvédként. Jól mentek a letámadások is, összetett volt a csapat játéka. Az Atlético elleni vereség óta nagyon sokat javultunk, főleg védekezésben. Néha a kritikák is segítenek. Éppen ezért köszönjük a kritikákat, amiket az Atlético elleni meccset követően kaptunk.”

“Bellingham sok helyzetet alakít ki, fontos szerepet játszik a csapat támadójátékában. Előnyt jelent, hogy nincs kötött pozíciója. Jól érkezik a második vonalból, jól játszik össze a többiekkel. Minden tekintetben csodálatosan kezdte az idényt. Senki sem számított tőle ennyi gólra. Szerencsések vagyunk, hiszen egy látványos és jó játékost szereztünk meg, mindannyian örülünk annak, hogy itt van. Nagyon intelligens, gyorsan tanul. Élvezi a pillanatot, de két lábbal a földön jár, komolyságot mutat.”

“Bellingham nagyon dinamikus, ha lemarad néhány méterrel, akkor is veszélyt teremt az ellenfél kapuja előtt, mert nagyon gyorsan pozícióba tud kerülni a tizenhatoson belül. Nem könnyű őt egyetlen kötött poszton játszatni. Nagyon jól teljesít, gyorsan alkalmazkodott. Leginkább az érettsége lepett meg.”

“Mindig feledteti velünk, hogy még csupán 20 esztendős. Mindenki tudja, hogy ő nem csatár, de egy belső támadó, aki nagyon jó ütemben érkezik. Esetében nem prioritás a gólszerzés. Ha eljön az az idő, amikor nem érkeznek a góljai, akkor másképp fog segíteni a csapatnak: munkával és gyorsasággal.”

“Nagyon elégedettek lehetünk az idény kezdetével. Sok problémánk volt, de lépésről lépésre térnek vissza a játékosaink. Mendy visszatért, jó meccse volt. Minden problémánkat figyelembe véve jól teljesítettünk ezidáig. Csak egyetlen meccset vesztettünk el, a többin jól mentek a dolgok. Most a szezon következő szakaszára kell felkészülnünk, amelyik három nagyon nehéz meccsel kezdődik majd.”

“A jó teljesítményhez elengedhetetlen az öltözőn belüli jó és tiszta hangulat. Egészséges pezsgés jellemzi az öltözőt, okos, fiatal és idősebb játékosokkal. Nagyon jól kijönnek egymással, edzőként én élvezem ezt a fajta hangulatot.”

“Modrić önmaga, a benne rejlő minőséggel és elhivatottsággal. A mai ováció teljesen normális, köszönhetően mindannak, amit eddig tett a csapatért.”

“A büntetőt elvégző játékos meccsről meccsre változhat, nem mindig ugyanaz rúgja. Ma Joselun volt a sor. Nem tudom, hogy a pályán volt-e szó arról, hogy átadják a lehetőséget Rodrygónak, de a kijelölt rúgó Joselu volt. Ha Rodrygo szerette volna elvégezni, megtehette volna, de semmit sem tudok arról, hogy milyen párbeszéd zajlott le közöttük a pályán.”

“Rodrygónak a 75. percig nem volt gólszerzési lehetősége. A neki jutó játékpercek alatt jól teljesített. Azért játszott, mert frissességet szerettem volna adni a csapat játékának, egy új karakterjeggyel. Mindig megadjuk neki az összes szeretetet, amire szüksége van.”

“Nem beszéltem Rüdigerrel a sárga lapjainak számáról, és nem is fogok semmit mondani azoknak a játékosoknak, akik egy lapra vannak az eltiltástól. Ha összegyűlne az öt sárga, akkor valaki más játszana a helyén. Sok középhátvédünk van. Tchouaméni nem szereti ezt a posztot, ez egy újabb vitatéma, pont mint Camavinga esetében volt. De eljön még a nap, amikor Tchouaméni lesz a középhátvéd, Camavinga pedig a balhátvéd.”

“Nem fogok beszélni a játékosokkal a válogatottbeli játékról. Mindenkinek tudnia kell mérlegelni. Ha valaki fáradt, akkor beszélnie kell a szövetségi kapitánnyal, és keresni a pihenés lehetőségét. Erről azonban itt nem beszélünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK