Célegyenesben a szerződéshosszabbítások

Federico Valverde (forrás: realmadrid.com)
Federico Valverde (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid három fiatal csillagának is szerződéshosszabbítást készít elő: Vini Jr., Fede Valverde és Eduardo Camavinga új szerződését az elkövetkezendő napokban jelenthetik majd be.

Spanyol lapértesülések szerint mindhármuk fizetése emelkedni fog, kivásárlási áruk akár 1 milliárd euróra is emelkedhet majd. Ez a lépés nemcsak a csapat fiatal magját fogja egyben tartani, hanem minden bizonnyal a spanyol fővárosi sztárok kérőit is elriasztja.

Fede Valverde és az 1 milliárd eurós kivásárlási ár

Federico Valverde egyike azoknak, akik új szerződést kaphatnak a Real Madridnál. Az uruguayi a kezdőcsapat állandó tagjává vált a Carlo Ancelotti által irányítátott gárdában, és az előző szezonban 12 találatig jutott, úgy, hogy a középpályán vagy a támadósor jobb oldalán számolt vele a mester. A csapat motorja a jobb szélen hasznos eszköznek bizonyult a habfehérek számára, Valverde kulcsszerepet töltött be a 14. Bajnokok Ligája serleg begyűjtésében, ahol a 2022-es, Liverpool elleni döntő során ő adta a gólpasszt Vininek. Rakéta erejű lövéseivel felhívta magára a figyelmet, ezek a löketekek pedig már a védjegyévé váltak.

A hírek szerint az üzletet már nyélbe ütötték, csak a hivatalos bejelentés van hátra. A 25 éves játékosnak 2027-ig szólt a szerződése, viszont beleegyezett, hogy ezt meghosszabbítsa 1 évvel, amely mellé társulni fog az 1 milliárd eruós kivásárlási ár. A spanyol Cope szerint ennek célja, hogy a szaúdi csapatoknak esélye se legyen a játékost megközelíteni ilyen záradék mellett.

Vini már megállapodott egy új szerződésben

Különböző spanyol médiumok arról számoltak be, hogy a jelenleg Brazília nemzeti együttesét erősítő Vinícius Jr. hosszabbítása már több, mint egy éve aláírásra került, a játékos új szerződésének bemutatása pedig a múlt hétre volt kitűzve. A terv azonban félbeszakadt, amikor kiderült, hogy Florentino Pérezt megfertőzte a koronavírus.

Az elnök azóta jobban van, és hamarosan hivatalossá válnak Vini Jr. szerződésének részletei. Vinícius aktuális szerződése 2024-ben járna le, új kontraktusa pedig 2027-ig fog szólni. Az új szerződés keretében a játékos jelentős béremelést kap, amivel a keret egyik legjobban kereső játékosa lesz, valamint 700 millió euróról 1 milliárd euróra emelkedik a kivásárlási ára.

A hírek szerint a futballista szerződése egy 1 millió eurós bónuszt is tartalmaz majd, ha megnyeri az Aranylabdát. Vini tehát Rodrygo és Militão után azon brazil tehetségek listáját fogja bővíteni, akik meghosszabították szerződésüket a klubbal.

Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)
Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)

Camavinga 2028-ig ír alá

Eduardo Camavinga szintúgy meghosszabbította szerződését a klubbal, így legalább 2028-ig a spanyol fővárosban marad, már ha szabad hinni a spanyol sajtóértesüléseknek (aktuális kontraktusa 2025-ig szól – A szerk. kieg.). Valverde mellett Camavinga sokoldalúsága a pályán nagyban szolgálta az olasz vezetőedzőt, hiszen a játékos az előző idények során többször funkcionált a középpályán és a védelem bal oldalán egyaránt.

Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)

Annak ellenére, hogy a francia nyíltan bevallotta, hogy nem élvezi az utóbbi szerepet, a legbiztosabb opció volt a madridiak számára, és kiválóan töltötte be a posztot vérbeli balhátvéd hiányában. Az ő szerződése is 1 milliárd eurós kivásárlási záradékot fog tartalmazni, ugyanazon okokból, mint a fentebb említett játékosok esetén: a Real Madridnál valós a közép-kelettől való félelem, Florentino Pérez pedig nem szeretné úgy elengedni sztárjait, hogy azok anyagi megfontolásból távoznának.

Camavinga 2021-ben írt alá a Real Madridhoz, eddig 1 LaLigát, 1 Király-kupát, 1 Bajnokok Ligáját, 1 Spanyol Szuperkupát, 1 UEFA-szuperkupát és 1 klubvilágbajnokságot nyert a csapattal.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK