Egytől egyig: Sevilla – Real Madrid (1-1)

Egytől egyig 23/24

A LaLiga 11. fordulójának kiírásában egy igazi rangadónak lehettünk szemtanúi, a spanyol játékvezetésnek pedig egy újabb csodáját leshettük meg. A Real Madrid 1 pontot rabolt idegenben, amellyel továbbra is vezeti a spanyol bajnokságot. Lássuk tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (OP: 6,3)

Egy kicsit félve ültem le a televízió elé, hiszen a válogatott szüneteket követően mindig kérdéses, hogyan is térnek vissza a játékosok. Ennek ellenére összességében pörögtek a fiúk, egyetlen egy dolog hiányzott, az pedig a pontosság a támadóharmadban, viszont az nagyon. Az első félidőben jóval erősebbnek éreztem a mieinket, a második 45 perc sokkalta kiegyenlítettebb volt. Lehetőségek bőven adódtak, ezeket viszont nem tudták kihasználni a srácok, még jó, hogy hátul sem fordultak elő nagyobb bakik Alaba öngóljától eltekintve. Nehéz hét következik Carlo Ancelotti fiai számára, hétközben Portugáliába, hétvégén pedig Barcelónába látogatnak a fiúk.

7/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadridl.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadridl.com)

Sevilla (OP: 6,4)

Legyen akármilyen formában a Sevilla, legyen akármilyen edző a kispadon, a Ramón Sánchez-Pizjuán Stadionból sosem könnyű pontokkal távozni. Agilisek voltak, ha el kellett törni valakit, akkor nem kellett a szomszédba menni az eszközökért ahhoz. Acuña és Ocampos jelentett leginkább veszélyforrást, a találatuk is az általuk erősített oldalról érkezett. A madridi legenda Sergio Ramos, csapatának egyik legjobbja volt, ikonikus fejesét megidézte, szerencsére Kepa hárította azt.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Dani Carvajal (OP: 7,9)

A spanyol kapitányra esett a választásom, részletezem is, hogy miért. Carvajal oldaláról érkeztek a Sevilla legveszélyesebb akciói, ennek ellenére igenis felvette a versenyt Ocamposszal szemben, nem egyszer takarította el labdástól, ellentmondást nem tűrően. 2 szerelés, 2 tisztázás és 1 labdaszerzés a neve mellett, meg persze a gól. Megvoltak a rutinszerű megmozdulásai, számomra különösen élvezetes, amikor egy közel sem egyszerű szituációban okosan hazafejeli a labdát. Volt egy elveszített labdája, ami után kevesen helyezkedtek volna annyira jól, mint ő, gólvonalról mentett. A bekapott találat után 4 perccel később egyenlített, mesésen bólintott a hálóba.

8/10
Szerkesztői pontszám
Dani Carvajal (forrás: realmadrid.com)
Dani Carvajal (forrás: realmadrid.com)

Kepa Arrizabalaga (OP: 7,8)

A bekapott gólnál én őt nem szeretném felelősségre vonni, a nálam jóval szigorúabbak majd megteszik ezt. Az első félidőben Ocampos lövését követően kellett nyújtózkodnia, nagyot védett. A második játékrész során, Sergio Ramos fejesénél emberfeletti bravúrt mutatott be, Courtois is megemelte a sapkát azok után. Összesen 6 védést hozott össze, magabiztosnak éreztem a végsőkig.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 7,5)

Ő lett volna a másik esélyes az MVP címre, a spanyol kollégák meg is választották őt helyettem. Akármennyire szeretem az ellenfél színeiben szereplő Ramost, annyira jó volt látni, hogy Rüdiger felveszi azt a szerepet, amit anno a spanyol töltött be nálunk. Kialakultak tüzes párharcok közöttük, és a németet nem kellett félteni, bíztam is benne, hogy rendet rak. Vininek megnyújtott egy pazar zsugát az első félidőben, kár, hogy nem végződött góllal.

8/10
Szerkesztői pontszám

David Alaba (OP: 6,1)

Nagy kár azért az öngólért, hiszen közel sem gyengén tért vissza az osztrák a sérülését követően. Többször mondtam ki magamban a meccs közben, hogy mennyire stabil most ez a Rüdi – Alaba páros, és a bekapott gól sem változtat a véleményemen. 7 tisztázást hozott össze és 1 szerelést.

6/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 5,5)

Érzésem szerint joggal kezdett, csalódást nem hozott. Az első 45 során abszolút elégedett voltam a franciával, elől hátul megbízható teljesítményt nyújtott. A második félidőre a csapattal együtt az ő játéka is visszaesett, talán nem véletlenül váltotta őt Fran a hajrában.

6/10
Szerkesztői pontszám
Ferland Mendy (forrás: realmadrid.com)
Ferland Mendy (forrás: realmadrid.com)

Aurélien Tchouaméni (OP: 5,8)

Szinte észrevehetetlen volt, kövezzetek meg. Ugyan a Sevilla támadásai nem rajta folytak át, ennek ellenére nem tudott tegnap a csapat hasznára lenni. Sow lövésénél, ami pár centire kerülte el a kaput, csúnyán lemaradt a svájciról. Cseréjét jogosnak éreztem, kis túlzással már a félidőben is megléphető húzás lehetett volna.

5/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (OP: 6,9)

A középpálya motorja volt, kevésbé volt látható, de annál hasznosabb. Legtöbb labdaérintés (92), legtöbb kulcspassz (3) és legtöbb progresszív passz (11) a német karmester neve mellett. Meg persze ne felejtsük el, hogy ő kanyarintotta Carvajal fejére a lasztit a Real Madrid találatánál.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 6,5)

Hihetetlen, hogy ez az ember nem tud elfáradni. Biztos vagyok benne, hogy a dél-amerikai kitérő valamelyest visszavett a teljesítményéből, mindenesetre így sem lehet rá panasz. Sajnálom, hogy gólját érvénytelenítették, Bellingham ugyan egy picit közreműködött a kapus megzavarásában, de ő fejelte le a labdát a tizenhatosnál, majd oda is ért a kavarodáshoz, viszont mindhiába. Rodrygo ajtó-ablak helyzeténél pedig ő volt az, aki mesterien vette észre a brazilt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 6,7)

Csendesebb est az angol sztártól, de ezen ne legyünk meglepődve. Persze, ha nincs az a visszafújt kontratámadás, akkor az ő neve is most leolvasható lenne az eredményjelzőről. A mérkőzés végére esküszöm megsajnáltam, és körülbelül ugyanolyan haragosan fogadtam az őt érő szabálytalanságokat, akárcsak ő. De tényleg, amint labdába ért Bellingham, 5 másodpercre rá a földön feküdt, nyilván nem véletlen. Így azért elég nehéz játékban lenni, ha minden labdaérintésed után elkaszálnak. A szabálytalanságok ellenére végig látszott rajta a tűz, nagyon akarta a győzelmet, ez pedig külön öröm.

7/10
Szerkesztői pontszám
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Vini Jr. (OP: 5,4)

A mérkőzés elején azt gondoltam, hogy jó lesz ez, rendre borsot tört Jesús Navas orra alá, egyszerűen nem tudta őt tartani a spanyol jobbhátvéd. Egy nagyon ígéretes helyzet megakadt rajta, Bellingham ugratta ki csodásan, a félpályától lódulhatott meg szinte szabadon, a tizenhatos környékén botlott el a labdában. A második félidőre eltűnt, Ancelotti talán azért is kapta le, hogy nehogy a végén még jöjjön egy második sárga a frusztrációnak köszönhetően.

Egyébként pedig totál megértem, hogy Vinit bosszantja az őt érő rasszista megnyilvánulások tömkelege, és bármit is tegyen a pályán, nem gondolom, hogy ez feljogosít arra bárkit is, hogy ezt megtehesse. Viszont ahhoz, hogy a posztján a legjobb lehessen, mindenféle negatív tényezőt ki kell zárnia. Nem ő az első és nem is az utolsó, akinek ezt meg kell tennie. Csomó olyan sztárt említhetnék, akiket hergelt a közönség, akár „majmozott”, ezek a sztárok viszont a pályán gólokkal válaszoltak. Tegyen Vini a rasszizmus ellen, ha ezt feladatának érzi, valahol mindenkinek a feladata ez, de annyira boldog lennék, ha az őt érő megjegyzésekre a futballpályán is tudna válaszolni, nem csak a közösségi felületeken.

5/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 4,8)

Továbbra is gól nékül a kis brazil. Ancelotti szerint a pályán az egyik legjobb volt, ezek szerint én más meccset nézhettem. Tényleg próbálok pozitív élményeket felhozni, de egyszerűen csak az elpuskázott gólhelyzetek lebegnek a szemeim előtt. Bellingham érvénytelenített találatánál ügyesen készített az angol elé, viszont erre nem tudok pontot adni.

4/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Eduardo Camavinga és Luka Modrić a 67. percben érkeztek a pályára, véleményem szerint egyikük sem változtatott pozitív irányban a meccs képén, emiatt nem is szándékozom külön értékelni őket. Joselu, Fran García és Brahim a hajrára csatlakoztak, nekik jóval kevesebb játékperc állt rendelkezésre, hogy maradandót alkothassanak.


Carlo Ancelotti (OP: 5,4)

A kezdőcsapatot illetően maximum a támadók szerepeltetése kérdőjelezhető meg, a balhátvéd poszton most magam is jobb döntésnek éreztem Mendyt szerepeltetni. Tchouaménit okkal kapta le, talán már korábban is megtehette volna. A napnál is világosabb volt tegnap, hogy elől hiányzik a pontosság, pontosan emiatt nem értem, hogy miért nem érkezhetett volna korábban Joselu és Brahim, hátha róluk befelé pattan a labda. Kritikus 1 hét következik Ancelotti és stábja számára, nagyon bízom benne, hogy megfelelően készíti fel a gárdát!

6/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK