Endrick gőzerővel készül a spanyolországi életre

Endrick
Endrick (forrás: realmadrid.com)

A brazil fiú nemrégiben nyelvi órákra iratkozott be, annak érdekében, hogy elsajátítsa a spanyol nyelvet és megismerje az ország kultúráját.

A jövő nyáron új 9-es érkezik a Real Madridhoz: Endrick. A brazil nemzetiségű játékos utolsó szezonját tölti a Palmeiras együttesénél, hiszen jövőre a spanyol fővárosba érkezik azzal a szándékkal, hogy bebiztosítsa helyét a kedőcsapatban már az előszezon során.

A lehető legjobb kezdés érdekében felkereste Sara Duque magántanárnőt, aki nyelvi órákat tart neki, valamint felkészíti arra, hogy milyen különbségekkel fog szembesülni Spanyolországban Brazíliához képest.

A nyelvleckék alapvető fontossággal bírnak Endrick számára

Egy Instagramra feltöltött videóban Endrick arról beszél, hogyan készül a spanyolországi váltásra: „A Sarával való munka alapvető fontosságal bír a játékosként való fejlődésemben. Sara segített abban, hogy megértsem, milyen kihívásokkal kell majd szembenéznem egy új ligába való átigazolás során, a pályán és azon kívül egyaránt. A legjobb dolog, amit játékosként tehetsz, hogy energiát fektetsz a személyes fejlődésedbe. Egy spanyol csapathoz fogok csatlakozni, jobban meg kell értenem az angol nyelvet, hiszen ez a futball globális nyelve.” – mondta a támadó.

Sara Duque nem először segít dél-amerikai labdarúgóknak, hogy azok jobban alkalkazmodhassanak az európai váltáshoz: az argentin válogatott Julián Álvarezzel is együtt dolgozott: „Nemcsak a spanyol és az angol nyelvtudásom fejlesztésében segített, hanem abban is, hogy megértsem a kulturális különbségeket, amelyekkel Európában fogok majd szembesülni. Ez előnyt jelent számomra, hogy gyorsan tudjak alkalmazkodni az új nyelvhez, életmódhoz és futballkörnyezethez.” – fogalmazott Endrick.

A játékos több brazil nemzetiségű csapattársra is számíthat a jövőben, Rodrygo, Vinícius és Militão mind segíteni tudják majd a fiatal újoncot.

Endrick szavai a Madridba igazolás kapcsán

„Utálom az éjszakai életet, utálom a bulizást, inkább a családommal vacsorázom helyette. Annak sem örülök, hogy tudom mennyit keresek, csakis futballozni szeretnék.” – mondta a fiatalember.

A futballista azt is elárulta, hogy kik inspirálták leginkább a habfehérek közül, és, hogy kiket csodál leginkább a labdarúgás világában: „Vinícius, Rodrygo, Haaland és Bellingham. Ők az új generáció sztárjai, akik sok örömet fognak nekünk okozni, és elképesztő dolgokat fognak művelni a pályán. Az, hogy milyen mezszámot fogok viselni, az számít a legkevésbé. Tudom, hogy mi jár a Real Madrid mezének viselésével. Nem számít, hogy milyen szám fog a mezemen szerepelni a debütálásom során, ugyanannyi munkát fogok belefektetni. Vini 28-as mezszámmal kezdett, aztán jött a 25-ös, majd a 20-as, most pedig a 7-est viseli, ami hatalmas felelősség.” – nyilatkozta a tinédzser.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK