Kepa: Tisztában vagyok a klub múltjával és nagyságával

Kepa Arrizabalaga (forrás: realmadrid.com)
Kepa Arrizabalaga (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Kepa állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a kedd esti, Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt.

A mérkőzés

„Újra Bajnokok Ligája, eddig két jó eredményt tudhatunk magunk mögött, most pedig kétszer egymás után a Braga együttesével mérkőzünk meg. Egy bonyolult párharc lesz, a stadionjukban meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Magabiztosak vagyunk, jó formában érkezünk a meccsre, három ponttal szeretnénk távozni.”

„Az eddig itt töltött 2 hónapomat nagyon pozitívan értékelem. Csapatként kifejezetten remek formának örvendünk. Jól kezdtük az idényt, de tudjuk, hogy sok van még hátra. Ideális úton haladunk, egyre jobban érezzük magunkat. A szezon hosszú, így az elért eredményeket a végén fogjuk értékelni.”

A Real Madrid történelme

„Tisztában vagyok a klub múltjával és nagyságával. Minden országban, minden városban ahová ellátogatunk, az első perctől nyilvánvaló, hogy mit is jelent a Real Madrid mezét viselni. Egy fantasztikus élmény és lehetőség minden játékos számára ezt a mezt magára öltenie. Ha a világ legjobbjaival vagy körülvéve, jóval egyszerűbb mérkőzéseket nyerni.”

Michael Oliver, a találkozó játékvezetője

„Egy angol bíró fogja a mérkőzést vezetni. Az Angliában eltöltött 5 évem alatt nem sok szót ejtettünk a játékvezetőkről az összecsapások előtt. Jó lenne, ha a bírói kérdéseken túl csak a futballról beszélnénk. Ez az, amivel foglalkoznunk kellene.”

Hangulat az öltözőben

„Az öltözőben csakis magunkkal, a játékkal és a mérkőzésekkel foglalkozunk. Ezeket a dolgokat tudjuk az irányításunk alatt tartani. Nem fogunk a játékvezetőkről beszélni, tovább dolgozunk. A visszajátszások azok videók, mi a labdarúgással törődünk. A bírók teljesítménye más, mi játékosok vagyunk, a feladatunk pedig, hogy futballozzunk.”

A meccsek elemzése

„Minden találkozó után ugyanazt a rutint követem, függetlenül a jó vagy rossz megmozdulásaimtól, függetlenül attól, hogy megynyertük-e az adott meccset vagy sem. A mérkőzéseket visszanézem, szeretem az összes akciót elemezni. Hiszek a folyamatos fejlődésben. Próbálom nem hibáztatni magam, ha nem mennek jól a dolgok, és próbálok higgadt maradni, ha jól teljesítek. A sikereket és kudarcokat ugyanazon szempontok alapján igyekszem elemezni.”

Esetleges jövő Madridban

„Igen, a bemutatásom napján azt mondtam, hogy szeretnék maradni, de jelen pillanatban nem tárgyalunk a szerződésem részleteiről. Októberben járunk, rengeteg mérkőzés közepette. Nincs más dolgunk, minthogy koncentráljunk a soron következő összes mérkőzésre és edzésre.”

Kevés játékperc a spanyol válogatottban

„Azért dolgozom, hogy a klub és a válogatott színeiben is lehetőséghez juthassak. Nem fogom tovább boncolni ezt a kérdést, ez a kérdés az edzőt illeti. Mindig készen állok a játékra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK