Ancelotti: A szünetben elmondtam, hogy veszíteni lehet, de nem így

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester szavai a Barcelona legyőzését követően

“A meccs legfontosabb aspektusa a hozzáállás volt, amely nagyban különbözött az első és a második félidőben. Az első játékrészben kicsit lassúak voltunk, nem volt meg bennünk a kellő agresszió. A második félidő ennek pont az ellenkezője volt, sokkal nagyobb intenzitással és agresszivitással játszottunk, a kapu előtt pedig pontosabbak voltunk.”

“Néha nem sikerül úgy játszani, ahogy szeretnél. Az első 45 percben nem azt nyújtottuk, amire képesek vagyunk. Megeshet. Szenvedtünk, az egyéni összecsapásoknál nem voltunk elég meggyőzőek. Ez egy olyan félidő, amit el kell felejteni. Szerencsére a második 45 perc más volt, sikerült megszerezni a győzelmet is.”

“A szünet után jobban kontrolláltuk a labdát. A Barcelona csökkentette a nyomást a 60. perc, de különösen az egyenlítő találat után. A labdabirtoklás dinamikája Luka pályára lépését követően változott meg. Bellingham ezáltal sokkal hatékonyabbá válhatott. Szerzett egy nagyszerű gólt, majd bejelentkezett a győztes találatért is.”

“Nem a döntetlen, hanem a győzelem volt a célunk. Az egyenlítő találat megváltoztatta a meccset. Sokkal erősebbé váltunk, a Barcelona pedig sebezhetőbbé, pedig addig jobban játszottak nálunk. Három pontot szereztünk egy nagyon nehéz helyszínen. Sok idegenbeli meccset játszottunk már, a bajnokságban a hét találkozónkból öt nagyon nehéz volt. A sorsolás nagyon sokat követelt tőlünk, de nagyszerűen megoldottuk a feladatot.”

“Mindannyiunkat meglepett az a szint, amit Bellingham képvisel, különösképp a hatékonysága. Mindig megpróbál mélységből érkezni. Ma a befejezései voltak igazán meglepőek, hiszen eddig nem sok távoli találata volt, de ma így is betalált. Könnyen elérheti a 20-25 gólt. Nem csatárként tekintünk rá, hanem egy nagyon fontos játékosunkként. Sok gólt szerez, de a támadóinktól is gólokat várunk.”

“Bellingham olyan, mint egy veterán. A hozzáállása nagyon jó. Minél közelebb kerül a tizenhatoshoz, annál jobbá válik. Ma ő jelentette a legnagyobb különbséget. Nem tudom, hogy ott lesz-e az Aranylabda jelöltjei között, de nem is igazán érdekel.”

“Vezetjük a bajnokságot, de a szezon nagyon hosszú számunkra és a Barcelona számára is. A Barcelona egyébként még mindig nagyszerű csapat, akik ellen a végsőkig harcolni fogunk.”

“A szünetben elmondtam, hogy ezeket a meccseket el lehet veszíteni, de nem így. Sokkal agresszívabbnak kell lennünk az egy az egy elleni párharcok során. A második félidő alapján talán mondhatom, hogy egyetértettek velem.”

“Vininek azt mondtam, hogy játsszon a sípszóig. Nagyon veszélyes volt, a második félidőben többet próbálkozott. Nyugodt volt, amikor lecseréltem, és elmondtam neki, hogy Lucas frissebb. Végül segítettem neki lejönni a pályáról.”

“Ha az emberek nem beszélnek a játékvezetőről, az azt jelenti, hogy jól tette a dolgát. Ő Európa egyik legtöbbre értékelt játékvezetője, és nagyon nyugodt volt, jól teljesített. Mindkét csapat megfelelően játszott, a fair play szellemében. Ezeken a meccseken ennek így is kell lennie. Mindkét oldalon megvolt a tisztelet a másik iránt.”

“Vini próbált nyomást gyakorolni a védelemre, Bellingham pedig a szélső védőkre. Hogy elkerüljük Kroos hibáit Gavi letámadásai ellenére is, megkértem Bellinghamat, hogy húzódjon beljebb, Vini pedig legyen sokkal szabadabb. Az első félidő komplikált volt, hiszen nem birtokoltuk a labdát, amikor pedig nálunk volt, lassúak voltunk. Sok időt vesztegettünk azzal, hogy hátrafelé játszottuk a labdát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK