Ancelotti: Mendy az elsőszámú balhátvéd

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a vasárnap esti, Rayo Vallecano elleni hazai mérkőzést megelőzően állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„Eddig jól szerepeltünk a Bernabéuban. A hangulat mindig a segítségünkre van, ez a mi otthonunk, szeretnénk jó teljesítményt nyújtani és bízom benne, hogy a tabella élén tudunk maradni.”

„A soron következő három mérkőzésen látható lesz a rotáció, de most a holnapi napra koncentrálunk. Egy kiváló formában lévő gárda ellen fogunk futballozni, jól szervezettek és masszívak. Zsinórban három mérkőzést játszunk otthon, itt az ideje, hogy megmutassuk az igazi arcunkat, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában.”

Verseny a spanyol bajnokságban

„Ez egy igazán nehéz küzdelem lesz a bajnoki címért. A Barcelona és az Atlético a végsőkig partiban lesznek, meglátjuk, hogyan folytatja a szezont a Girona, hiszen remekül játszanak. Véleményem szerint ezek azok a csapatok, beleértve a Real Madridot is, akik esélyesek a végső győzelemre.”

A Bellinghamet illető dicséret

„Eddig semmiféle hiányosságot nem mutatott, alig van olyan tényező, amin javítania kellene. Ezen a porondon az állandóság a fontos. Az ilyen nagy tehetségek, mint Bellingham és Vinícius, azzal teremtik meg a különbséget, hogy konzisztensen jó teljesítményt nyújtanak. Az erőnléte segít neki abban, hogy fenntartsa a jelenleg mutatott teljesítményét. Nem csak a góljairól van szó, egyaránt dicséretet érdemel a labda nélkül végzett kemény munkája és az eszméletlen fizikuma.”

Sértő megjegyzések Vini irányába

„Jól van, sajnos hozzászokott az ilyesfajta támadásokhoz. A holnapi mérkőzésre és a munkájára koncentrál, nem szükséges többet mondanom neki a témát illetően.”

Arda Güler visszatérése

„Güler újra a csapattal edz, felépült, de játékpercekre van szüksége. Holnap a keretben lesz, fog kapni játékidőt. Egy speciális edzéstervet állítottunk össze számára, hogy javítsunk a kondícióján, viszont a legfontosabb, hogy ismételten a rendelkezésünkre áll, velünk dolgozik, és hamarosan megmutatja, hogy mire is képes valójában.”

„Arda egy támadó futballista. Nem játszhat ugyan középcsatárkánt, de tízesként vagy a jobb szélről befelé mozogva képes operálni. Képes a pálya közepén is teljesíteni, ez attól függ, hogy mit követel meg a mérkőzés.”

Camavinga védekező középpályásként

„Camavinga is egy lehetőség. Alkalmanként tudunk két szűrővel is játszani, de Camavinga stílusa hasonlít leginkább Tchouaméni tulajdonságaihoz.”

Gólszerzők

„Rodrygo és Vinícius a szezon előrehaladtával több gólt fognak szerezni. Többet fognak szerezni, mint Bellingham és Joselu, ebben nem kételkedünk. Viszont ha ők ketten nem eredményesek, Bellingham és Joselu eddig nagyszerű munkát végeznek az idényben. Türelmesek vagyunk Rodrygóval és Vinivel.”

Ceballos és a balhátvéd pozíció

„Ceballos a jövő héten újra edzésbe áll. Mendy a legutóbbi mérkőzésen húzódást szenvedett, a Braga elleni meccsen már ő is bevethető lesz. Ő az elsőszámú balhátvéd, de ott van Fran García és Camavinga is képes azon a poszton futballozni alkalmanként.”

Fran García

„Fran nagyszerű munkát végez. Az, hogy játszik-e vagy sem, nem csak a teljesítményén múlik. Nagy a verseny, különösen most, hogy Mendy újra egészséges. Kiválóan kezdte a szezont, nagyon kedvelem őt. Nincs probléma a hozzáállásával. Nem szeretem a rosszindulatú feltételezéseket, szeretem a játékstílusát, a karakterét és a hozzáállását, mert ezek mind nagyszerű tulajdonságok, amelyek jót tesznek az öltözőnek.”

Endrick

„Figyelemmel követjük a teljesítményét, jól muzsikál. Fényes jövő áll előtte, remek úton halad, és remélem, hogy készen fog állni a jövő évre.”

Marcelo a Copa Libertadores döntőjében

„Nem terveztem a helyszínre utazni, hogy megtekintsem a mérkőzést. A Fluminense egy nagyszerű klub, fantasztikus történelemmel. Mi itt mindannyian Marcelónak szurkolunk, és remélem, hogy egy újabb trófeával fog gazdagodni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Joselu és Brahim
Tovább

A Cádiz elleni kezdőcsapat

Az olasz mester az alábbi játékosokat küldi pályára a ma délutáni bajnokin. Kezdőcsapat 1. Courtois2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…