Egytől egyig: Real Madrid – Rayo Vallecano (0-0)

Egytől egyig 2023/24

A szezon első El Clásicója és az Aranylabda-gála után a madridiak a Rayo csapatát fogadták hazai környezetben. Több szempontból is érdekes mérkőzésnek voltunk szemtanúi. Nézzük!

Real Madrid (OP: 5,53)

Alapvetően azért fájó ez a pontvesztés, mert a srácok nem játszottak rosszul EGYÉNILEG. Mindenki bele tudott rakni egy kis csiki-csukit, de csapatszinten ez valamiért most nem működött, Jude nem lehet mindig mentőöv (sajnos). Gondolok itt ennél Joselu esernyőjére, Lukita kötényeire, Jude piruettjére, Valverde finom labdaérintéseire és innentől sorolhatnám napestig. Ismétlem, egyénileg jó teljesítmények születtek, de a helyzetkihasználás kritikusra sikeredett. Ezt bizonyítja a 22 lövésből mért 2,21-es xG és a 2,26-os xA (’expected assist’, azaz várható gólpasszok). Több lövés is a díszpáholyban landolt, hacsak nem a blokkban. A többit az edzői értékelésnél…

6/10
Szerkesztői pontszám

Rayo Vallecano (OP: 5,25)

Részükről tökéletes meccset hoztak. Az időt tudták húzni, a játékvezető kevésbé büntette az egyértelmű sárgás szituációkat, a madridiak felültek a legtöbb provokációnak, és ami a legfontosabb, hogy nem kaptak gólt. Ez a mérkőzés lefújásának pillanatában Dimitrievski reakcióján és ünneplésén látszódik leginkább, de nem alaptalan a celebráció… több kulcsfontosságú védést is bemutatott, őt választották a meccs emberének, ráadásul a 2024-es Oscar-gálára is vörös szőnyegen fog érkezni két balkáni luxusescort kíséretében. Szervezetten védekeztek és passzolgattak, nem véletlen, hogy 3 pontra vannak a TOP 5-től.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Eduardo Camavinga (OP: 7,01)  

Élmény volt nézni, mindenhol ott volt és mindenhova is odaért a hosszú, ámde kecses lábaival. Tchouaméni sérülése miatt visszakerült az eredeti pozíciójába, ahogy az várható volt és remek teljesítménnyel rukkolt elő. A pálya minden szegletében feltűnt, összehozott 6 sikeres szerelést, kiosztott egy kulcspasszt, 3/3 hosszú átadás, valamint többször megindult és egyenesen Vini Jr. pozíciójáig cipelte a labdát megállíthatatlanul. A meccset balbekként fejezte be.

8/10
Szerkesztői pontszám

Kepa Arrizabalaga (OP: 6,53)

Tulajdonképpen semmi dolga nem volt, a mindösszesen 4 Rayo lövésből egy sem talált kaput. Viszont lábbal kifejezetten pontos volt, egyetlen egy felívelése volt pontatlan és ez nagyban hozzátett a labdakihozatalokhoz.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 6,35)

Továbbra is fantasztikusan jó formában van. Elől-hátul bejátszotta a pálya jobb oldalát, kiosztott 3 kulcspasszt, 1 szerelés, 3 labdaszerzés és a párharcainak nagyrészét megnyerte. Csak így tovább, Gladiátor!

8/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 6,42)

Egy újfent nagyon szolid teljesítmény némettől, teljesen kikapcsolta a Rayo csatárait. 3 szerelés, 4 felszabadítás, 7/9 megnyert párharc, 1 blokk és 1 kulcspassz a neve mellett. De… Valami a mentális állapotával nincs rendben. Az előző meccseken is megfigyelhető volt, hogy teljesen feleslegesen áll le balhézni, bunyót és jelenetet rendezni, ami a csapat számára csak hátrány. Lesz egy kis ideje gondolkozni, hiszen összeszedte az 5. sárga lapját, így biztosan kihagyja a következő bajnoki találkozót.

7/10
Szerkesztői pontszám

David Alaba (OP: 6,05)

Sokkal jobb teljesítmény, mint a Barcelona elleni, mondjuk annál nem nehezebb jobbat letenni az asztalra, de még ez is talán kissé visszafogott volt. Óriási szerepet játszott a labdakihozatalokban nagy passzpontossággal, viszont szinte semmi védekezőmunkája nem volt. Igazából ez lehet, hogy inkább Rüdigert és a társakat dicséri, de nagyon hiányzik a csapatnak a vezéralkatú Alaba, aki először magára öltötte a legendás négyes mezt…

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (OP: 5,82)

Hosszú idő után visszakerült a kezdőcsapatba. Remek teljesítményre képes, ha nem kell védekeznie. Többször is jól megértették egymást Vinivel, de volt az a bicskanyitogató eladott labdája. Mendy totális ellentéte, amíg Mendy jól védekezik, gyatra a támadójátéka. Fran ennek a reciproka és ezt meccsről meccsre bizonyítja. Hátul és a pálya középső harmadában továbbra is bátortalan, pedig most az előző csapata ellen kellett (volna) bizonyítania, akiket ráadásul elég jól ismer.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 6,56)

Tulajdonképpen egy szemfüles labdaszerzést követően már az ötödik percben lezárhatta volna a meccset, de csúnyán kihagyta az ordító ziccert. Ezt a „kis” malőrt leszámítva a középpálya fáradhatatlan motorja volt, nem tudták lekövetni a finom körömpasszait és a sebességével sem versenyezhetett senki. Egy kiváló szólót követően Joselu fejére tálalt, ezt az egy kulcspasszt még a számlájára írhatjuk.

7/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 6,20) 

Óh, Kapitány, Kapitányom! Miután kiválóan szállt be a Barcelona ellen, most a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. Jól is játszott, a külsős passzai továbbra is élményszámba mennek, de érzésem szerint egy óra után elfáradt. Ancelotti a 70. percben le is kapta a pályáról. Sajnos egyre inkább érződik, hogy azért már 38 éves, de csereként továbbra is zseni, ha meg kell változtatni a játék képét, illetve a gyengébb csapatok ellen 1 óra bőven benne van. Még mindig hasznos tagja a csapatnak a horvát karmester.

7/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 6,78)

Ezúttal nem tudott megmentő lenni, ráadásul annál a csúnya esésnél minden Madridista fogta a fejét, hiszen nagyon fájdalmas arcot vágott és relatív sokáig ápolták. Még az első félidőben egy szemkápráztató csel után éppen csak fölé lőtt, későbbre pedig nagyon kivették a játékból. De ha megkapta a labdát, akkor lerántani sem tudták. 20 évesen olyan éretten játszik, mint egy veterán és ennél még csak jobb lesz!

7/10
Szerkesztői pontszám

Joselu Mato (OP: 4,96)  

Alapvetően örültem a kezdőbe nevezésének, hiszen Rodrygo az elmúlt időszakban kritikán alul teljesített és szurkoltam, hogy gólt szerezzen, főleg hogy hazai környezetben egészen jó mérleggel rendelkezik. Több lehetősége is volt rá, de nem tudott élni velük. Volt egy veszélyes csukafejese, egy közeli léc alá tartó labdája, amit a kapus bravúrral hárított, illetve egy már említett esernyőcsele. Az egyetlen szerzett gólunkat az ő leshelyzete miatt kellett érvényteleníteni, a labdák túlnyomó többségét nem tudta megtartani és viszonylag keveset volt játékban. Ennél több kell…

5/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (OP: 4,37)

Mindenekelőtt védelmére szóljon, hogy néző szemmel is egyre frusztrálóbb, hogy már azt sem fújnák le ellene, ha Marika néni a közértből berohanna a pályára és szívlapáttal kellemesen hátba veregetné. Én is felkapnám a vizet, ha meccsenként legalább kétszer fejbe könyökölnének, lerántanának, felrúgnának és szánt szándékkal fellöknének, mindezt folyamatosan büntetlenül. A slusszpoén az volt, amikor arra kapott lapot, hogy magában dühösen üvöltött egyet, hogy „NEEEE!!!”. A liga ellene, ő pedig sajnos a liga, és nem az aktuális ellenfél ellen. Ezen lehet gondolkodni, többet most nem szándékozom hozzátenni.

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Rodrygo Goes (OP: 4,92)

Az ő beállásával a csapat átállt 4-3-3-ra, de nem volt az igazi. Sokat futott, de rengeteg labdát elvesztett abban a 20 percben is.

5/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos és Nacho Fernández nem igazán tudott hozzátenni a játék képéhez.


Carlo Ancelotti (OP: 4,44)

Több csomag rágót fogyasztott el, mint ahány jó taktikai lépése volt. Nagyon elcserélte magát, amikor Rodrygót hadba küldte, mert utána óriási lyuk tátongott a pálya közepén és csak a Rayón múlott, hogy mikor rohanja le a csapatot. Brahimot mindenképp pályára kellett volna küldeni, főleg a betömörülő, jól szervezett csapat ellen. A helyzetek kimaradásáról nyilván nem tehet, de jobban össze kellett volna ezt rakni.          

4/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK