Nacho: Azért küzdök, hogy bármikor pályára léphessek

Nacho (forrás: realmadrid.com)
Nacho (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül a csapat elsőszámú kapitánya, a spanyol nemzetiségű Nacho állt a média munkatársainak rendelkezésére, a holnap esti Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt.

A mérkőzés

„Egy Bajnokok Ligája találkozó következik, izgatottan várjuk, mint mindig. Tudjuk, hogy mennyire fontos ez a sorozat a Real Madrid számára. A célunk, hogy bebiztosítsuk a továbbjutást.”

Arda Güler

„Güler egy nagyon fiatal játékos, aki eszméletlen tudással rendelkezik, fényes jövő áll előtte. Megvannak a képességei, hogy a Real Madridban futballozhasson, de ehhez játszania kell, hogy bizonyítsa ezt. Azt gondolom, hogy túl van a sérülésein, amelyek a szezon eleje óta hátráltatták. A csapat várja, hogy pályára lépjen, varázslatos potenciál rejlik benne.”

Bellingham szerződtetése

„Rendelkezik a Real Madrid DNS-vel. Ő egy harcos, egy győztes, aki minden mérkőzésen verseng és nyerni akar, pontosan ezt követeli meg ez a címer. A csapat segítségére van a góljaival. Tehetséges játékos, örömmel tölt el, hogy itt van közöttünk. Valószínűleg az elmúlt években ő az egyik olyan igazolás, akinek a legnagyobb a hatása.”

Saját szerepe

„Nagyon jól érzem magam. Idén teljesen másképp álltam hozzá a szezonhoz. Szeretnék kiélvezni minden egyes napot, nem pedig többet belelátni a dolgokba, mint valójában. Boldog vagyok, és még nagyobb boldogsággal tölt el, hogy a Real Madrid elsőszámú kapitánya lehetek, ami extra moticáció a számomra. Egy nagyon különleges szezon elé nézek, és úgy gondolom, hogy remek formában vagyunk.”

Puyol szavai Vinit illetően

„Sokat beszéltünk Viníciusszal, mióta megérkezett a csapathoz. Ő az a típusú játékos, aki úgy érzi, hogy sokkal jobban van provokálva, mint bárki más, hiszen állandóan előre tör, problémát okoz a vele szembenálló védőknek, ez pedig jobban zavarja őket, mint bármi. Igaz, hogy csapatkapitányként mindig beszélek vele, hogy maradjon higgadt és a játékra koncentráljon.”

„Fokozatosan fejlődik, de ez elengedhetetlen, mert egy karakteres játékos. Puyol véleményére kitérve, ha szeretne beszélni Viníciusszal egy nap, ez csak rajta áll, és ha olyan dolgokat mond neki, amelyek motiválják őt és segítik őt, az tökéletes. Ettől függetlenül Vini remek kezekben van itt, és mi mindannyian segítunk neki, hogy a futballra koncentrálhasson, ez a legfontosabb dolog. (Puyol a Clásicót követően egy interjúban így fogalmazott Vinivel kapcsolatosan: „Szeretnék egy nap beszélni vele, mint volt profi labdarúgó, és elmondani neki, hogy mit érzek vele kapcsolatban. Ha változtatna a viselkedésén, sokkal jobban elismernék.” – A szerk kieg.)

Modrićcsal való összehasonlítás

„Mindig is teljesen más szerepet tölöttem be, mint Modrić. Minden mérkőzésen játszott, ahhoz szokott hozzá, hogy kezdőként kap lehetőséget. Én másképp állok hozzá, sikerült a javamra fordítani a helyzetet. Sok olyan meccsen játszottam, amire nem gondoltam volna a szezon elején, ez pedig előny a számomra. Boldog vagyok, mert jelenleg jó helyen vagyok, próbálok minden napot és pillanatot élvezni. Nem akarom, hogy az történjen velem, ami tavaly történt.”

„Azért küzdök, hogy bármikor pályára léphessek. A célom az, hogy minél több meccsen játszhassak, még jobb, ha ezek nagy mérkőzések. A sorozatban ezidáig minden Bajnokok Ligája találkozón játszottam, ami egy különleges kiírás a számomra. Kifejezetten jó formában vagyok, és igyekszem minden meccset élvezni. Most egy olyan hetem van, amikor két mérkőzés is következik még, a legmagasabb szintű motivációval rendelkezem. Bármi is jön, készen állok.”

Akadémisták

„Olyan játékosként, mint aki az akadémiáról érkezett, minden alkalommal boldogsággal tölt el, amikor a fiatalokat behívják hozzánk edzeni. Jó, hogy tudunk nekik segíteni, felkészíteni őket a jövőre, de az is igaz, hogy az első csapatba felkerülni sokkal nehezebb itt, mint bárhol máshol.”

„Olyan helyzeteknek kell adódniuk, mint például, hogy valaki megsérüljön a csapatban, így megkaphatod a lehetőséget, de jelenleg nincs sok sérültünk. Ettől függetlenül Madridban az akadémisták magas minőséget képviselnek, készen állnak a lehetőségre. Remélem, hogy a jövőben sokkal többen lesznek közülük az elsőszámú csapatban.”

Az ellenfelek és a portugál piac

„A Braga egy nagyon dinamikus csapat, kiváló támadó futballistákkal, és remek szezont futnak a portugál bajnokságban. A legutóbbi mérkőzésüket 6-1-re nyerték meg. Koncentráltnak kell lennünk és mentálisan erősnek, kapott gól nélkül kell lehoznunk a mérkőzést.”

„A Bajnokok Ligájának a színvonala időről időre egyre csak magasabb és magasabb lesz, és ez pedig azt jelenti, hogy koncentrálnunk kell. Bragában a mérkőzés végén éledtek fel, megfelelően kell felkészülnünk a találkozóra. A Real Madridnál mindig sok hír érkezik a lehetséges érkezőkről. Szeretek a saját játékomra koncentrálni és készen állni.”

Másképp teljesít Vini a Bajnokok Ligájában, mint a spanyol bajnokságban?

„Talán úgy érzi, hogy a Bajnokok Ligájában minden nyugodtabb. A légkör, a stadionok, a játékosok, akik ellen pályára lépünk. Nem tudom megmondani az okát, de szeretném, ha minden ugyanolyan lenne számára, mint a Bajnokok Ligájában. Viszont mind Vinícius, mind a csapat foglalkozik az üggyel, és ezt Vini is tudja jól. Mindannyian harcolni fogunk érte.”

Ancelotti jövője

„Az edzőnk olyasvalaki, akit ennek a klubnak szenteltek a nyugodtsága miatt, ezt a játékosok felé is sugározza, még a sajtótájékoztatókon is. Elképesztő elismerést érdemel mindazért, amit a sportolói pályafutása során nyert, egészen hihetetlen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK