Pirri, a Real Madrid új tiszteletbeli elnöke

José Martínez Pirri és Florentino Pérez (forrás: realmadrid.com)
José Martínez Pirri és Florentino Pérez (forrás: realmadrid.com)

José Martínez Pirrit a blancók tiszteletbeli elnökévé nevezték ki, miután a Real Madrid rendkívüli közgyűlésén egyhangúan megszavazták. A szavazás anonim módon zajlott, online és személyesen formában egyaránt, az eseményt pedig a Real Madrid kosárlabda központjában tartották.

Florentino Pérez szavai

„Amancio megtestesítette mindazt, ami a Real Madrid, amit a címerünk szimbolizál milliók számára, akik tisztelik a történelmünket. Emlékét szívünkben őrizzük, akárcsak Alfredo Di Stefanóét, a Real Madrid első tiszteletbeli elnökéét, és utódjáét, Paco Gentóét.”

„Miután elbúcsúztunk Amancio Amarótól, és köszönetet mondtunk neki mindazért, amit adott nekünk, a Real Madrid igazgatótanácsa a rendkívüli közgyűlés keretein belül, klubunk egyik legnagyobb legendáját javasolja utódjaként.”

„Elhivatottságáért, elkötelezettségéért, alázatáért, szerénységéért, példamutató magatartásáért és azért, hogy egy életen át védte a mezünket, ma, 2023. november 11-én, José Martínez Pirrit nevezem ki a Real Madrid új tiszteletbeli elnökének.”

„19 évesen csatlakozott a Real Madridhoz, és összesen 16 szezont töltött közöttünk. Mindent összevetve 561 térmérkőzésen lépett pályára és 172 gólt szerzett. Pirri volt az első játékos, aki megkapta a Laureada kitüntetést Santiago Bernabéutól.”

„Pirri mindig is igazi példaképnek számított a pályán és azon kívül is. Megtestesítette a nagy madridista értékeket, tökéletes példája a Real Madrid DNS-nek, ami minket azonosít: soha nem adjuk fel, a végsőkig harcolunk. Ideálként tekintettek rá a csapattársai, rendkívüli tehetséggel és győztes mentalitással rendelkezett, hűen viselte és viseli tovább a Real Madrid 121 éves történelmének értékeit.”

„10 bajnoki címet és 4 Király-kupát tudhat magáénak, emellett tagja volt annak a csapatnak Amancio és Paco Gento mellett, amely elhódította a klub 6. Bajnokcsapatok Európa-kupáját egy emlékezetes heyseli döntőben, a Partizan Belgrád ellen, amelyre már emlékezhetünk a közgyűlés korábbi perceiből.”

„Pirri vitathatatlanul maga a madridizmus, aki megtestesíti a Real Madrid értékeit. Egyike azoknak a sztároknak, akik naggyá tették a klubunk történelmét. Volt ő a klub játékosa, az orvosi csapat vezetője és a Real Madrid általános sportigazgatója is, generációkon keresztül átadva mindazt, amit képviselünk.”

Pirri szavai a kinevezése után

Kedves madridisták, kedves barátaim, köszönöm szépen. Éppen ezen a héten 59 évvel ezelőtt, a csapat hotelszobájában ültem Amancióval, Gentóval, Zocóval és Grossóval. A Barcelona elleni találkozóra készültünk, ültünk a szobában, majd kinyílt az ajtó és belépett az edző Miguel Muñoz. Rám nézett, majd a következőt mondta: „Fiam, holnap játszani fogsz.” Ezek után kilépett az ajtón és távozott. Ránéztem a csapattársaimra, akik idősebbek voltak nálam, és azt mondtam: „Azt mondta az edző, hogy holnap játszani fogok.” És tényleg pályára léptem. Ez volt az első mérkőzésem a Real Madrid mezében, a Barcelona ellen a Santiago Bernabéu Stadionban, és ez volt életem egyik legfontosabb napja.”

Pirri, a közgyűlésen tartott beszéde közben (forrás: realmadrid.com)
Pirri, a közgyűlésen tartott beszéde közben (forrás: realmadrid.com)

Ez egy kifejezetten boldog nap a számomra és a családom számára is, akik mind itt vannak velem. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani klubunk elnökének, Florentino Péreznek és a Real Madrid igazgatótanácsának ezért a dicsőségért. Természetesen köszönöm Önöknek, a Real Madrid munkatársainak és szurkolóinak a szeretetet, amelyet a sportolói pályafutásom során kaptam, és a mai napig is tanúsítanak irányomba. Nagyon szépen köszönöm.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…