Egytől egyig: Real Madrid – Valencia (5-1)

Egytől egyig 2023/24

A Real Madrid a spanyol bajnokság 13. fordulójában a Valencia együttesét fogadta, amely mérkőzésen a habfehérek fölényes győzelmet arattak, látványos futballal megspékelve. A csapatot újra nem láthatjuk 2 héten keresztül képernyőn a válogatott mérkőzéseknek köszönhetően (legalábbis nem Real Madrid mezben), előtte viszont még hátra van az értékelés. Nézzük tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (OP: 8,9)

No Bellingham, No Party? Kétlem, ez a Real Madrid kérem szépen. Összességében lenyűgöző futballal rukkoltak elő a fiúk, a mérkőzésre kilátogatóknak nem lehet hiányérzete, de nekünk tévénézőknek sem. A brazilok elővették a színes ceruzát, a középpályán robotoltunk, mint a mérgezett egerek, a védelem pedig több kevesebb sikerrel, de ellátta a feladatát. A pontszám, hogy miért nem 10-es? Sokkalta inkább köszönhető a csak 1 bekapott gól Hugo Durónak, mintsem a védelmünknek. De nem vagyok telhetetlen, nagyon élveztem a találkozót!

9/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)

Valencia (OP: 5)

Nem egy ilyen Valenciára számítottam, de akármikor elfogadnék egy ilyen Valenciát ellenfélként. Az első játékrész során még azt mondom, hogy meccsben voltak, hiszen Hugo Duro előtt szép számmal adódtak lehetőségek, a másodikra viszont teljesen elfogytak. Pepelu nem húzogatott úgy, ahogy azt talán várni lehetett, a védelem pedig közel sem volt acélos. Paulista és Mamardashvili megyei szintű bakikat idéztek a második félidőben, ezeket a hibákat pedig egy Real Madrid könyörtelenül kihasználja.

3/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Vini Jr. (OP: 9,2)

Nem emlékszem, hogy mikor adott a szerkesztőség utoljára ilyen elismerést Vininek, de ez most abszolút megérdemelt. Remélem, hogy nem a tavalyi Mestallában történt események váltották ki belőle ezt a teljesítményt, hanem valamit sikerült fejben változtatni. Hiszen láthatjuk, ha ez az ember a futballra koncentrál, akkor bizony ilyen dolgokat képes művelni. Nem hittem a szememnek, az első félidőben többször visszazárt védekezni, és sikerült is visszaszereznie a játékszert. Elől rendre megverte az embereit, mellkassal is képes volt betalálni a hálóba és a második találata pedig élményszámba megy. Szép munka Vini!

10/10
Szerkesztői pontszám
Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)
Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (OP: 8,4)

Sokat köszönhet neki Nacho és Alaba. Az ukrán hálóőr Kepa sérülését maximálisan kihasználja, már a Braga ellen is pompásan ugrott be a kezdőcsapatba. Valahol nagyon sajnálom ezt a fiatalembert, mivel sokkal több lehetőséget érdemelne, még egy egészséges elsőszámú portás mellett is. Több fontos védést bemutatott, lábbal pedig magabiztos volt az egész mérkőzés alatt.

8/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 8,8)

A találatánál nem tudtam eldönteni, hogy prime Gareth Bale-t látom-e a pályán, vagy sem, de miután megdörzsöltem szemeim, észleltem, hogy ez bizony Dani Carvajal. Labdaátvétele olyan finomra sikeredett, hogy Gayá fenékre is csüccsent, az a balos löket pedig zseniális volt. Egyetlen 1 hibája rémlik, ami kritikus, egyszer elfeledkezett Hugo Duróról, aki így remek ütemben kapta a labdát, szerencsére Lunin résen volt. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a védelem tagjai közül az ő teljesítménye volt a leginkább elismerésre méltó.

8/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (OP: 7,2)

Az ex madridi Hugo Duro azzal a labdaátvétellel nagyon csúnyán megverte, és akkor még ugyan kisegítette az ukrán hálóőr, a második félidő végén nem tudta, hibáját követően a Valencia csatára betalált. 4 tisztázás és 2 sikeres blokkolási kísérlet ugyan felírható a neve mellé, de láttunk már ennél acélosabb teljesítményt is a saját nevelésű játékostól.

6/10
Szerkesztői pontszám
Nacho (forrás: realmadrid.com)
Nacho (forrás: realmadrid.com)

David Alaba (OP: 7,2)

Én az osztrák úriembert sem éreztem kellően magabiztosnak az est folyamán. Egy biztos, amikor ez a belső védő páros kap lehetőséget, valljuk be, hogy finoman szólva sem vagyunk a levegő urai, de szerencsénkre a Valencia centere nem egy égi meszelő volt. Feltűnt, hogy aktívan fellép a támadásokkal, ami becsülendő, viszont ügyelnie kell arra, hogy vissza is érjen, vagy valaki biztosítson a helyén, mivel többször veszített így labdát, majd indult meg belőle a vendég csapat.

6/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 7,1)

Hátul sikerült ügyes és rutinos megoldásokat felmutatnia, panasz nem is lehet a védőmunkáját illetően. Szokásához hűen a támadójátékot nem tudta hasznosan támogatni, szerencsére ez az a talákozó volt, ahol nem is igényelte ezt annyira a gárda. A hajrában Fran García váltotta.

6/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (OP: 8,7)

Azt hiszem minden csapat elfogadna egy ilyen „ügyetlen” védekező középpályást, mint amilyen ő. Csak Kroos tud nála több támadóharmadba eljuttatott lasztit felmutatni, ezen kívül 2 sikeres szerelés, 1 labdaszerzés és 1 tisztázás a francia neve mellett. Azok a pazar mozdulatok és megindulások a saját térfeléről pedig valami zseniálisak.

8/10
Szerkesztői pontszám
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)

Toni Kroos (OP: 8,1)

Egy tőle már megszokott zsugát követően Dani Carvajal bombázott a hálóba, így 3 perc kellett a németnek ahhoz, hogy felmutasson egy gólpasszt. Szervezte a játékot, mily meglepő módon neki volt a legtöbb (96) labdaérintése és a legtöbb (2) kulcspassza. A szabadrúgásáért pedig kár, sokkal többször várnám el, hogy ő végezzen el a tizenhatos környékéről pontrúgásokat.

8/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 7,9)

Tőle megszokott lelkesedéssel robotolt, de ez nem az uruguayi meccse volt. Talán az a Mamardashvilivel való ütközet is közrejátszott az utóbbihoz, így 60 perc juttot számára a találkozón.

6/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (OP: 7,6)

Nagyon akart, ezt pedig úgy gondolom minden madridi szimpatizáns értékeli is. A szerepköre a Braga elleni mérkőzéshez képest megváltozott, többször Vini mögött helyezkedett, vagy indult be, míg a Braga elleni meccsen konkrétan Jude szerepét pótolta. Mindezt leszámítva nem mondanám, hogy rossz meccse volt, ügyes cselekkel operált, segítette a támadásépítéseket.

7/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 9,3)

Nálam ő is 10-es, nyugodt szívvel adhattam volna neki is a meccs legjobbjának járó címet. Az első félidő során a fenomént idézte meg cseleivel, majd Vininek szolgáltatott egy asszisztot. A második játékrészben eljött az ő ideje is, a Valencia kapusának hibáját mesterien használta ki, majd Fran García passzát követően megverte Paulistát és bal lábbal lőtt a hálóba.

10/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

Cserejátékosok

Luka Modrić (OP: 7,4)

A 60. percben váltotta Fede Valverdét, egy bő fél óra jutott a horvát mágusnak. Lényegében már egy eldőlt párharca csatlakozott be, extrát pedig nem kellett hozzáadnia. Egy veszélyes beadása azért megmaradt az emlékezetemben.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (OP: 6,9)

A hajrára érkezett a fiatal spanyol, gyorsan össze is hozott egy gólpasszt. A bekapott gól ugyan az ő oldaláról született, de Alaba nem segítette ki eléggé, meg persze Nacho is lemaradt az emberéről.

7/10
Szerkesztői pontszám
Fran García (forrás: realmadrid.com)
Fran García (forrás: realmadrid.com)

Lucas Vázquez, Joselu és Nico Paz már nem tudtak érdemlegeset hozzáadni a játékhoz, így nem szeretném őket külön értékelni.


Carlo Ancelotti (OP: 8,5)

Először kezdem a mentális résszel. Kitartott a két ifjú brazil mellett, amikor az olaszon kívül valószínűleg már mindenki padoztatta volna őket. Abban biztos vagyok, hogy mind Rodrygo, mind Vini értékelte ezt a gesztust, a pályán pedig meg is hálálták. A kezdőcsapatot illetően nem tudok haragudni egyetlen egy döntésre sem, Nico Pazt előbb küldtem volna a pályára, mindösszesen ennyi negatívumot tudok felróni Ancelotti számlájára. Az eredmény pedig őt igazolja.

9/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK