A Real Madrid vezeti az Alphonso Daviesért folytatott versenyt

Alphonso Davies (forrás: YouTube screenshot, FC Bayern München)
Alphonso Davies (forrás: YouTube screenshot, FC Bayern München)

A Bayern München elnöke azt szeretné, ha a játékos Németországban maradna, míg a madridiak bíznak abban, hogy 2024-ben megkaparintják a szélsőhátvéd játékjogát.

A Real Madrid a kanadai válogatott Alphonso Davies leigazolásával szeretne erősíteni a balhátvéd poszton, és a habfehérek bíznak abban, hogy 2024 nyarán sikerül megegyezniük a német klubbal a transzfer részleteiről.

Ahogy arról már az AS korábban beszámolt, az elmúlt hetekben intenzívebbé váltak a tárgyalások Nedal Huoseh-al, a futballista ügynökével. A blancók és Huoseh egyaránt hajlandóak a megállapodásra, és állítólag a sokoldalú játékos is érdekelt a spanyol fővárosba költözés kapcsán.

A Bayern München nem szeretne megválni a játékostól

A német klub azonban nem szívesen mondana le a játékosáról. Herbert Hainer, a Bayern München elnöke bízik abban, hogy a futballista maradni fog. „Davies a mi játékosunk. A keretünket erősíti, 2025-ig szóló szerződése van. Ő a világ egyik legjobb szélsőhátvédje, és természetesen azt szeretnénk, ha köztünk maradna. Remélem, hogy ezt ő is így gondolja.” – mondta az elnök egy rendezvényen.

A Real Madrid figyelemmel követi a játékost, ahogy ezt korábban tették Jude Bellingham esetében is, akinek a spanyol fővárosba való átigazolása hosszú tárgyalások sorozata után született meg, a Borussia Dortmund képviselői és a madridi érdekeltek között.

Angliából is érdeklődnek

A Bayern úgy véli, hogy a kiindulási alap a játékosért folytatott tárgyalások megkezdeséhez 50 millió euró körül lenne. Nem a Real Madrid az egyetlen klub, amely szemmel tartja Daviest. A Chelsea és a Manchester City szintúgy érdekeltek a futballista szerződtetése kapcsán.

Ebben az esetben, akárcsak Bellingham ügyletében is, a játékos döntése lesz a kulcs, amiben a madridiak úgy gondolják, hogy előnyt élveznek. A spanyol óriás egy dolgot azonban nem fog megtenni: nem vesznek részt egy olyan versenyben, ahol anyagi aspektusból alulmaradnának a Premier League csapatokkal szemben.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK