Bellingham és Linda Caicedo a két legjobb 21 éven alatti játékos

Jude Bellingham és Linda Caicedo
Jude Bellingham és Linda Caicedo // kép: realmadrid.com

A Tuttosport Golden Boy és Golden Girl szavazásán lett első a két madridi játékos.

Az olasz lap versenyén minden évben a legjobb 21 éven alul férfi és női játékost szavazhatja meg 50 sportújságíró. A díjakat idén december 4-én adják át a torinói gálán.

play-rounded-fill

Golden Boy

Jude Bellingham rövid időn belül a második elismerését gyűjti be, miután is nem olyan rég az Aranylabda-gálán kapta meg a Kopa-trófeát. Bellingham eddigi idénye ragyogóan halad a Real Madridban, hiszen csapat húzóembere és már 13 gólnál. Ha az elismeréseket nézzük, akkor ez nem meglepő, ugyanis őt választották meg a Bundesliga 2022/23-as szezon legjobb játékosának is.

A mostani Golden Boy szavazáson egyébként Arda Güler is ott volt a 25 döntős között.

Golden Girl

A 18 éves Linda Caicedo lett a Golden Girl. A kolumbiai játékos, fiatal kora ellenére, kulcsjátékosa hazája válogatottjának és a Real Madridnak is. Nagy érdemei voltak abban, hogy Kolumbia a legutóbbi világbajnokságon a negyeddöntőig menetelt, ráadásul a németek ellen szerzett gólját a torna legszebb találatának is megválasztották, valamint jelölték a Puskás-díjra is.

2023 februárjában csatlakozott a Real Madridhoz, azóta pedig ő a csapat egyik meghatározó játékosa. A fenti elismerések mellett idén jelölték őt a The Best Év Legjobb Női Játékosa díjra is.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tchouaméni
Tovább

Orvosi jelentés: Tchouaméni

A klub hivatalos tájékoztatása a játékos sérülése kapcsán. A Real Madrid orvosi stábja által elvégzett tesztek Aurélien Tchouaméni…
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…