Egytől egyig: Cádiz – Real Madrid (0-3)

Egytől egyig 2023/24

A Real Madrid a válogatott szünetet követően, a 2023/24-es bajnoki idény 14. fordulójában Cádizba látogatott, ahol egy magabiztos győzelmet aratott a házigazdájával szemben. Szemtanúi lehettünk Rodrygo mesés találatainak és Gonzalo debütálásának is, már csak az értékelés maradt hátra. Lássuk tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (OP: 7,8)

Nem ezt szokhattuk meg a válogatott szüneteket követően, ráadásul úgy, hogy most a csapatot egy elég erős sérüléshullám is sújtja. Ennek ellenére nem zavartatták magukat a fiúk, 1-2 kisebb védelmi hiba ugyan becsúszott, de fölényes győzelem lett a vége. Az eddig kevesebbet koptatott játékosok is most több lehetőséget kaphatnak, akarat szempontjából mindig előnyös, ha előkerülnek ezen futballisták a kalapból. Tökéletes hétvége, már csak egy Girona botlás hiányzik!

A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
9/10
Szerkesztői pontszám

Cádiz (OP: 5)

A tabella 16. helyét foglalják el az andalúziaiak, minden bizonnyal nem véletlenül. Az első játékrész során beadásokkal tudtak csak veszélyt jelenteni, meg persze ne feledkezzünk meg Roger Martí távoli löketéről. A második félidőre teljesen elfogytak, csak a Madrid játékkedvén múlt, hogy ennek mennyi lesz a vége. Mindenesetre nagyon úgy fest, hogy elmúlt évekhez hasonlóan, idén is foggal körömmel kell majd küzdenie a Cádiznak a bentmaradásért.

4/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Rodrygo (OP: 9,3)

Tegnap újra rácáfolt az őt érő kritikákra, és tette mindezt úgy, hogy alapesetben a kezdőben sem kapott volna helyet, Brahim betegsége tette mindezt lehetővé. Góljait saját magának kaparta ki, tanítani kéne a mozdulatait, amelyeket mindkét gól előtt bemutatott. A végén még a 2 lőtt gólját egy gólpasszal is megkoronázta. Így, hogy Vini kiesett, több mint valószínű, hogy nagyobb szerep fog ráhárulni, eddig láthatóan megbírkózik a feladattal!

10/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (OP: 8,4)

Egy bizonytalan kijövetel és eladott labda után stabilizálta a teljesítményét, kapott gól nélküli mérkőzést hozott. Roger lövésénél extrát nyújtott, ennél nagyobb védést nehéz bemutatni. A második félidőben kevesebb dolga akadt, a meccs végén viszont megint extrát hárított.

8/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 7,6)

Védekezésben nem adták fel neki a leckét, a támadásépítéseket aktívan segítette. Bellinghammel többször alakítottak ki parádés összjátékokat, könnyen lehetne most egy asszist Dani neve mellett, ha az egyik ilyennél az akció végén angol társát válassza, mint opció.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 7,8)

A találkozó elején egyszer csúnyán megverték a levegőben, könnyen előnybe kerülhetett volna a hazai gárda. Ezek után Luninhoz hasonlóan ő is felvette a meccs ritmusát, hiba nélkül futballozott. Joselunak megnyújtott labdája élményszámba megy, szebb napjain valószínűleg le is kezelte volna ezeket a spanyol támadó. Defenzív mutatói impresszívek, 5 tisztázás, 4 szerelés.

7/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (OP: 7,3)

Nála is egy hiba az első félidőben, de összességében számomra kevésbé volt meggyőző, mint német társa. Számára minden bizonnyal különlegesek ezek a találkozók, már csak amiatt, hogy testvére, Álex Fernández ellen futballozhat.

6/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 6,8)

Úgy éreztem, hogy a nála megszokott metódus megfordult a találkozón, hasznosabb volt a támadások alkalmával, mint a védekezések során. Többször verte meg az embere, egy szabálytalánsogot követően sárga lappal is jutalmazta a játékvezető. Az első félidőben Bellinghammel és Rodrygóval is jól működtek együtt, a második félidőre visszaesett a teljesítménye. Amit viszont kiemelnék, hogy 62 passzából 61 társat talált.

6/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 7,7)

Számomra hihetetlen, fizikai képtelenségnek tartom, hogy ez az ember, ilyen idősen, a válogatott mérkőzések után is így képes futballozni. Ezen a találkozón kifejezetten jól működött együtt a két öreg, rendkívül hasznosan játszottak. Legtöbb (3) kulcspassz, 1 assziszt, ami a horvát mágus mellett szól, meg persze az a kapufa, kár érte.

8/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

Toni Kroos (OP: 7,6)

A német karmester nem tétlenkedett, 135 alkalommal ért a lasztihoz, hűen a képességeihez szervezte a csapat játékát. 18 támadó harmadba eljuttatott labda és 11 progresszív passz, azt hiszem ez elég sokat elmond az ő mérkőzéséről.

8/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 7,6)

Rögtön a mérkőzés elején egy vétlen mozdulatot követően besárgult, kicsit féltem is emiatt. Az ő esetében is megjegyezném, nem tudom miképp lehetséges, hogy nem látszik rajta a fáradtság jele, az idei szezonban az egyik legtöbbet koptatott játékos Ancelotti rendszerében. A performanszára kitérve, feladata a box-to-box szerep betöltése volt, hogy a két rutinos játékos kibontakozhasson. Mindezt ellátta, hasznosnak hasznos volt, de most nem látványos.

7/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 8,1)

Iszonyat kreatív volt az egész mérkőzés során, de Rodrygo elvitte előle a showt. Az angol úriember viszont nem hagyta magát, egy kiszorított szituációt követően a gyengébbik lábával is pompásan lőtt a hosszú alsóba. Könnyen lehetne egy gólpassza is, már ha Rodrygo és Joselu nem ügyetlenkedi el közös erőfeszítéssel azt a bizonyos szituációt.

9/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo és Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo és Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Joselu (OP: 5,5)

Hát ez finoman szólva nem az ő estéje volt, de megesik az ilyen. Próbálkozni próbálkozott, és nem lehet azt mondani, hogy ne lett volna lehetősége a gólszerzésre. Annál a bizonyos leshelyzetnél értem a gondolatmenetet, hogy miért nem ért labdába, Rodrygo labdaátvételéből pedig nehezen lehet eldönteni, hogy ezt passznak szánta, vagy inkább saját magát szöktette.

5/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Dani Ceballos (OP: 6,8)

Sérülését követően újra lehetőséghez jutott a spanyol, nem is szállt be rosszul. Továbbra is látszik, hogy kifejezetten jó kapcsolatot ápol a lasztival, mindig öröm nézni, ha ő játékban van.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez, Gonzalo García, Fran García és Nico Paz már nem töltöttek el annyi időt a pályán, hogy értékelni lehessen őket.


Carlo Ancelotti (OP: 8,1)

Kifejezetten kellemes kezdőcsapattal rukkolt elő az olasz, és valljuk be, hogy a merítési lehetőség azért nem volt olyan mély ezen a mérkőzésen. Brahim esete sajnálatos, erről ő nem tehet, de Rodrygót pályára küldeni mindenképp nyerőnek bizonyult. Egy újabb ifista debütálhatott a mester kezei alatt, bízom benne, hogy a sérüléseknek köszönhetően többször számolhatunk Gonzalóval!

9/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK