Ancelotti: A lehető legjobb teljesítményt akarjuk nyújtani

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid a Napoli együttesét fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„A holnapi találkozón bebiztosíthatjuk a csoportelsőséget, már eddig is remekül szerepeltünk a sorozatban. Holnap újabb lehetőség nyílik előttünk és a célunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk, ez a legfontosabb. Boldoggá tesz, hogy egy olyan legendát érhetek utol, mint Migel Muñoz. (madridi győzelem esetén Ancelotti és Muñoz is 41 győzelemmel rendelkezne az európai porondon – a szerk.)”

„Az odavágó kiegyensúlyozott volt, néha az ellenfél irányított, néha mi. Holnap sem lesz ez másként. A Napoli nagyon veszélyes kontrákból, különösen Osimhen, figyelnünk kell erre és meg kell akadályoznunk.”

Mazzari érkezése Nápolyba

„Ő egy nagyon tapasztalt edző, nagyon jól ismeri az olasz futballt. Nagyon jó barátom és úgy gondolom, az edzőváltás mindig új motivációt ad a játékosoknak. Az Atalanta elleni mérkőzésen is ez történt. A tapasztalata és a tudása sokat adhat a csapatnak.”

Sérülések

„Folyamatosan a sérülések okozta problémákról beszélni tiszteletlenség azokkal szemben, akik játszanak és bevethetőek. Jól teljesítenek. Azokra kell koncentrálnunk, akik pályára lépnek és úgy teljesítenek, ahogy azt egyáltalán nem vártuk tőlük. Ha ugyanazon a szinten játszunk a gondok ellenére is, akkor a keretünk nagyon erős, még ha mások nem is gondolják úgy.”

Akadémia

Sokat beszélnek arról, hogy az ifisták nem játszanak, de ki kell használnunk a kvalitásaikat. Nico és Gonzalo is pályára lépett és Mario is a keret tagja. Talán Theo is bekerül. Nagyon bízom bennük, Raúl pedig fantasztikus munkát végez. A játékosok készen állnak arra, hogy a felnőttek között is pályára lépjenek, de a prioritást az első keret tagjai élvezik, akik kevesebbet játszottak. Könnyű dolgom van a fiatalokkal, mert készen állnak arra, hogy pályára lépjenek.”

A Napolinál töltött ideje

„Nagyon boldog voltam Nápolyban, nincs bennem bosszúvágy vagy bármi hasonló.”

Bellingham beilleszkedése

„Egy nagyon intelligens, profi, komoly és érett játékosról van szó. A legfontosabb, hogy egy fantasztikus játékos és az ilyen labdarúgóknak nem jelent gondot a beilleszkedés, legyen szó a világ bármely országáról.”

Lunin

„Nem azon gondolkodik, hogy a holnapi lesz-e az utolsó meccse, mert Kepának a visszatérésekor meg kell küzdenie a helyéért. Lunin a remek teljesítményével bizonyított. A verseny jót tesz nekünk, mert két nagyszerű kapusunk van, akik a minőségükkel hozzájárulnak a csapat sikeréhez.”

Korábbi csapatai

„Minden csapatot szerettem, amellyel valaha dolgoztam. Nem akarok senkivel sem tiszteletlen lenni azáltal, hogy rangsorolom őket. Különleges érzelmek kötnek a Milanhoz, mert játékosa és edzője is voltam a klubnak, és hasonló érzésekkel gondolok a Real Madridra, mely a világ legnagyobb együttese.”

Simeone hosszabbítása

„Ő egy különleges edző, mint Wenger vagy Ferguson. Az edzők rövid életűek és gratulálnunk kell neki, mert nem szokványos, hogy valaki ilyen sok időt töltsön egy klubnál.”

Xavi Hernández

„Nem adtam neki semmilyen tanácsot. Nagyon jól ismeri a futballt és tudja, hogy néha a kritikák kereszttüzébe kerülhet. Megvan a tapasztalata ahhoz, hogy ezeket jól kezelje. Fiatalabb nálam, de nagyon jól ismeri a környezetét. Kész arra, hogy kezelje az ilyen szituációkat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK