Ancelotti: Bellingham ajándék a futball számára

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A mester szavai a Napoli elleni győzelmet követően. 

“Szoros meccs volt egy első osztályú csapat ellen. Jól teljesítettünk, amikor nálunk volt a labda, nyugodtan játszottunk, jól hoztuk ki a labdát a védelemből is. Védekezésben lehettünk volna jobbak is. Szervezettek voltunk hátul, de nem volt meg a kellő agresszivitás. Amikor úgy tűnt, hogy nincs elég energiánk a győzelem megszerzéséhez, bizonyítottuk ennek az ellenkezőjét, ezért is tudtuk megnyerni a találkozót. Fáradtak vagyunk, voltak, akik be is görcsöltek. Ez természetes, hiszen egy nyílt, nagyon intenzív meccs volt. Mindkét csapat nagyon sokat mozgott, így elkészültünk az erőnkkel. Szombat előtt regenerálódnunk kell.”

“A derbin gólokat kaptunk szögletből, és úgy vélem, nem tudtuk kontrollálni a játékot a büntetőterületen belül a két védőnkkel. Változtattunk egy kicsit, hogy a két belső védőnk helyezkedjen a kapuhoz közelebb a beíveléseknél. Most elég jól teljesítünk a védelemben, de ma lehettünk volna sokkal határozottabbak. A két kapott gólt ki kell értékelnünk. Elégedettek vagyunk, de két olyan helyzetből kaptunk gólt, amik elkerülhetők lettek volna. Ennek ellenére elég szerencsések voltunk ahhoz, hogy több gólt szerezzünk, mint az ellenfelünk.”

“Bellingham minden egyes nap és mérkőzésen képes meglepni. Nem csak minket, hanem mindenkit. Ő egy ajándék a futball számára. A csapattársai és a szurkolók elégedettek vele, de a futball teljes világa is, hiszen egy olyan játékost láthatunk, aki ekkora potenciállal és pozitív megjelenéssel bír. Remélem, hogy tudja folytatni ezen a szinten. Nem akarok belemenni abba, hogy mennyi pénzt ér vagy ért, de csodálatos igazolás volt. Azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig csak 20 éves. Ideális játékosa ő napjaink futballjának: van intenzitás a játékában, nagy területeket képes gyorsan lefedni.”

“Bellingham egy komoly, profi játékos, aki nagyon gyorsan alkalmazkodott az öltözőhöz. Keményen dolgozik, jól kijön a társaival. A spanyol nyelvtudását még fejlesztenie kell, de senki sem tökéletes. Nehéz őt Zidane-hoz hasonlítani, hiszen két különböző generációról beszélünk. Bellingham képes úgy betörni a büntetőterületen belülre, ahogy Zidane nem tudott, míg Zidane-nak olyan egyéni kvalitásai voltak, amelyekkel Bellingham nem rendelkezik. A modern labdarúgás olyan játékosokat követel, akik fizikálisan erősek és képesek nagy területeket gyorsan lefedni a pályán. “

“Olyan játékosok érkeztek a nyáron, akik megkérdőjelezhetetlenül hozzáadtak a csapat minőségéhez és mélységéhez, gondolok itt Brahimra, Joselura vagy Fran Garcíára. Mind hoztak valami fontosat a csapatba, szép pillanatokat élünk át együtt, és mindent meg fogunk tenni, hogy ezek a pillanatok minél tovább tartsanak.”

“Nico Paz azt tette, amire mindenki számított. Egy különleges este volt ez számára. Ő a jövő Real Madridjának játékosa, megvan benne minden olyan kvalitás, amire szükség van ahhoz, hogy a Real Madrid keretének tagja légy.”

“Láttam már sok támadót rossz időszakokban és mélypontokon, de ilyenkor nem szabad elveszíteni az önbizalmad. Rodrygo egy olyan játékos, aki soha nem adta fel, aztán amint megszerezte az első gólját, az mindent megváltoztatott. Minden csak idő kérdése volt.”

“Modrić valószínűleg játszhat a Betis ellen, de a Granada elleni meccsen még nem. A Granada elleni találkozóra ugyanezzel a kerettel fogunk készülni.”

“Joselu elvégezte a dolgát. Ez nem csak a mai napra igaz. Nem csak arra kérem, hogy szerezzen gólokat. Nagyon keményen dolgozik, ez pedig nem is fog változni. A gólszerzés jót tesz neki. Egy játékosnak csak akkor kell elnézést kérnie, ha nem dolgozik megfelelően, de ő mindig keményen dolgozik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK