Egytől egyig: Real Madrid – Napoli (4-2)

Egytől egyig 2023/24

A hétvégi Cádiz elleni bajnoki szereplés után a Nápoly csapata látogatott Madridba a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A cél egyértelmű: a csoportelsőség bebiztosítása.

Real Madrid (OP: 8,17)  

A sok sérült ellenére 1-2 szerencsétlen szituációt leszámítva remekül játszott a csapat, csoportelsőhöz méltóan. A csapat elsősorban a labdatartásra feküdt rá, többször parádés, kis passzos labdakihozatalokkal kápráztatták el szemeinket. A semmiből érkező első nápolyi gólra tulajdonképpen középkezdésből válaszolt Rodrygo, végül Bellingham megszerezte a fordítást érő találatot. Hasonló sorrendben érkeztek a gólok a második félidőben is: 1 gól oda, 2 gól ide. A habfehérek 100%-os mérleggel, hazai pályán biztosították be a csoport első helyét, az utolsó kör igazából egy tét nélküli találkozót rejteget, de mindannyian tudjuk, hogy ez a kifejezés nem létezik a királyiaknál.

8/10
Szerkesztői pontszám

Napoli (OP: 6,34)

Nem nagyon tudtak mit kezdeni a hazai játékosok ritmusváltásaival és súlypontáthelyezéseivel. Kvaratskheliát Rüdiger megette reggelire, Simeonénak, Anguissának, valamint nem kis szerencsének „köszönhetően” két gólt bekotortak és 2-0-ig tartották a lépést. Főleg Mendyre próbáltak nyomást helyezni Politano vezérletével, több-kevesebb sikerrel. Ha a Braga az utolsó körben föléjük kerekedik, akkor harmadikként az EL-ben folytatják a nemzetközi szereplést.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Jude Bellingham (OP: 9,29)

Ez valami egészen elképesztő, fenomenális, fantasztikus… lassan elfogynak a jelzők. Az első 16 madridi meccsén 19 kanadai pontot szerzett, ebből 15 gól és 4 gólpassz. A klub történetében egyedül Cristiano Ronaldo volt képes hasonló kezdésre. Szép beindulás, okos fejesgól; külsős passz a hosszúra, parádés gólpassz. Ezeken felül kötény, Zidane cipő és egy kifordult boka, ami szintén nem tudta megállítani a gyártásban. Ez az angol fiatalember a jelenkor egyik legjobbika 20 évesen.

9/10
Szerkesztői pontszám

Andriy Lunin (OP: 7,27) 

Az első gólnál pazar bravúrt mutatott be, de pechére a gólvonal-technológia közbeszólt. A második nápolyi találatnál pedig túl közelről érkezett a labda pokoli erővel a szeme közé, nem hibáztatnám. Sokkal szívesebben látnám a kapuban Courtois visszatéréséig, mint spanyol társát, Kepát.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 7,82)

A Gluténmentes Carvajal ebben a szezonban (egyelőre) zseniális. Csapatkapitányként vezette fel a pályára a csapatot, kiosztott 4 kulcspasszt és fejben nagyon rendben volt. A lábáról Anguissa elé visszapattanó labdáról nem tehetett, az volt a szerencsétlensége, hogy jól helyezkedett.

8/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 8,00)

Egy-az-egyben teljesen hatástalanította Kvaratskheliát, fizikailag felülmúlta Simeonét és letörte a második félidőre érkező Oshimen szárnyait. Összesen egyszer hagyták faképnél és 2 kulcspasszt is kiosztott. Csak egy valamit nem értünk sokan… Osztrák társával miért vernek agyon minden madridi gólszerzőt? Igazából ezt már csak ők élvezik, de ők ketten nagyon.

9/10
Szerkesztői pontszám

David Alaba (OP: 7,40)  

Továbbra is szenved a beadásoknál, viszont a labdakihozatalokban még mindig képes szinte föszerepet betölteni. Az a mérnöki labda, amit Jude fejére varázsolt, tanítani való. Köztudott, hogy kivételes rugótechnikája van, szeretnénk ezt többször is látni!

7/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 6,76)

Nem volt rossz meccse, Politanót viszonylag megfogta, az első gólnál pedig nem az ő embere érkezett a hosszún. Remek labdát tálalt Joselu elé, aki sajnos kihagyta az ordító helyzete. Ide lesz lassan legalább védekezésben magára találnia, mert szinte már csak mém a madridi fórumokon.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Ceballos (OP: 6,16)

A legrosszabb hazai teljesítmény az övé volt a kezdő tizenegyből. A középpályára nevezése szinte adott volt a sérüléslista miatt, de ez nem volt az igazi, ami nem is csoda, hiszen mindössze a hatodik mérkőzése volt az idényben, emiatt nagyon nem is szeretném fejtegetni a történteket.

5/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 7,43)

Nagy a csend körülötte, pedig meccsről meccsre fáradhatatlanul nyújtja a mestermunkát. Egyetlen egy izzadtságcsepp sincs rajta egy ilyen feszített menetrendben sem. Elképesztő, amilyen munkát letett az asztalra az este. 4 szerelés, 4 felszabadítás, 6/6 megnyert párharc, 97 labdaérintés, sorolhatnám… Szárnyalj, el Pajarito!

8/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (OP: 8,04)

Felfoghatatlan, hogy hogyan képes még mindig konstans uralni a középpályát, diktálni a tempót, 117-szer labdához érni és 95%-os passzmutatót elérni Minden Egyes Meccsen. Zseniális, és azokat a keresztlabdákat élmény nézni, mintha zsinóron húznák. 11-szer fordította meg ilyen labdákkal a játékot.

8/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (OP: 7,37)  

Az első félidőben csak szabálytalanul tudták megállítani, az egyenlítő gól előtti piruettje pedig címlapsztori, újságokban a helye. Azt az akciót gólpasszig vitte. Lendületesen játszott, Vini Jr. sérülésével pedig kezdőként bizonyíthat napról napra. A második félidőre sajnos elfáradt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo Goes (OP: 8,54)             

Valami egészen elképesztő formának örvend, hát még mi mennyire örvendünk ennek… Az első nápolyi gólra egy pókhálótisztítással válaszolt, majd folyamatosan nyomást helyezett a vendégek védőire. Egyetlen egy passzt rontott, tehát 29/30-as rátával zárt. A legutóbbi három habfehér meccsén szerzett 5 gólt és kiosztott 3 gólpasszt. Folytassa, kérem!

9/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Joselu Mato (OP: 5,86)  

Kihagyott 3 tátongó helyzetet, a negyediket bekotorta és elnézést kért a közönségtől a kihagyottakért. Már rendesen sajnáltam szegényt, de ezzel a góllal megszerezte élete első BL találatát. Sokkal előbb le lehetett volna zárni a meccset, de legalább minket még hagyott egy kicsit izgulni. Köszönjük neki a lehetőséget!

5/10
Szerkesztői pontszám

Nico Paz (OP: 7,90)

Csillag születik. Ennyi sztár között gondolt egyet a 84. percben döntetlen állásnál egy BL meccsen a Bernabéuban, lefordult ellenfeléről és volt bátorsága ellőni. Hát bejött neki, vagyis bement és ezzel újra megszerezte a csapat a vezetést. Az a boldogság, ami kirajzolódott az arcára… az mindent elmond, mert ez a Madridizmus.

8/10
Szerkesztői pontszám

Nacho Fernándezt és Lucas Vázquezt nem lenne fair értékelni a kevés játékperc miatt.


Carlo Ancelotti (OP: 8,35)

Remekül megszervezte a csapat játékát és kiválóan döntött, amikor az ifjú argentint küldte harcba a hajrában. Nincs könnyű helyzetben a balhátvéd posztot illetően, hiszen sem Fran, sem Mendy nem meggyőző, a Jolly Joker Camavinga pedig sérült. Ez a formáció inkább hajazott egy 4-4-2-re, mint egy 4-1-2-1-2-re, de jól működött. A szerződéshosszabbítása talán már egyre közelebb ereszkedik ahhoz a bizonyos asztalhoz.

8/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Fede Valverde
Tovább

A Bayern München elleni keret

Alabán kívül mindenkire számíthat Carlo Ancelotti a szerda esti Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó mérkőzésén. A keret Kapusok: Courtois, Lunin,…