Ancelotti: Kroost nem lehet helyettesíteni

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Granada elleni győzelmet követően az olasz mester értékelte a látottakat. 

“Jó meccs volt. Irányítottuk a játékot és jól is játszottunk. Mindenki megfelelően koncentrált, nem vállaltunk kockázatot, jól kezeltük a labdát és figyeltünk arra is, hogy ne tudjanak lekontrázni minket.”

“Carvajal némi fájdalmat érzett, holnap vizsgálatoknak vetik majd alá, de nem tűnt komolynak a dolog.”

“Brahim nagyon jól teljesít, emellett keményen dolgozik. Bármilyen poszton is játszatom, hozza a tőle elvárt játékot. Nagyon elégedett vagyok vele. Igaz, hogy a szezon elején nem jutott igazán komoly szerephez, de most bizonyítja a rátermettségét.”

“Valverde kedveli a szerepkörét, élvezi a játékot ezen a poszton a válogatottban is. Nagyon jól teljesít. Nehéz megmondani, hogy melyik poszton a legjobb. Ha hátrébb játszik, akkor nehezebben kerül a büntetőterületen belülre, de bárhol is vetjük be, a játéka mindig hasznos a csapat számára.”

“Kroos egy olyan középpályás, aki nem ront passzokat, viszont megtalálja a legjobb megoldásokat. Magánál akarja tudni a labdát, nem ijed meg a nyomástól, és jól is helyezkedik. Az irányító játéka, valamint a pályán való orientációja akkor emelkedik ki igazán, ha megkapja a labdát. Egyszerűen helyettesíthetetlen.”

“Rodrygo újra a legjobb formájának örvend, sok gólt szerez. Bizonyítja, hogy nem csak a bal oldalról képes betalálni, hanem középről, valamint a jobb oldalról is. A második félidőben azért játszott a jobb oldalon, mert így nagyobb terület volt előtte. A gólja nagyszerű összjáték eredménye volt Joselu, Brahim és Rodrygo között. Szépen megkomponált találat volt.”

“Modrić ott lehet a következő meccsen. Carvajal helyzete egyelőre bizonytalan, de Lucas kiválóan helyettesítette őt a második félidőben. Rajtuk kívül Kepa is készen áll a játékra.”

“Ebben a szezonban senkivel nem kötöttem semmilyen fogadást a csapatban. A játékosoknak egy csapatként kell játszaniuk, nem számít, hogy ki szerzi a gólokat. Egyedül az a fontos, hogy kollektíven milyen erőfeszítéseket teszünk, ezt szeretem a leginkább látni. Nagyon jól teljesítünk, építjük folyamatosan az önbizalmunkat, ami segít elkerülni a kapott gólokat és fejleszteni a védekezést is. A támadók szintén nagyszerű munkát végeznek és sokat segítenek a csapatnak.”

“A szurkolók nagyon sok szeretetet közvetítenek felém, ez nagyon boldoggá tesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK