Julio Baptista: Bellingham Zidane-ra emlékeztet

Zidane és Julio Baptista (forrás: YouTube Screenshot, LaLiga EA Sports)
Zidane és Julio Baptista (forrás: YouTube Screenshot, LaLiga EA Sports)

A Real Madridot és a Sevillát is megjárt játékos, Julio Baptista az AS munkatársával ült le beszélgetni, ahol többek között Jude Bellinghamről is szót ejtett.

A brazil származású úriember 2003 nyarán, 21 évesen csatlakozott a Sevilla együtteséhez, és a spanyol bajnokság egyből megérezte az ő hatását, amit a futballra gyakorolt. Monchi sportigazgató középpályásként számolt vele, de az edző, Joaquín Caparrós megérezte az ő góllövő képességeit, így a csatársorba nevezte. A Sevillában eltöltött két év alatt 49 gólt szerzett, és a kiemelkedő teljesítménye miatt ezután a Real Madrid szerződtette.

Bellingham azonnal hatást gyakorolt a csapatra, akárcsak te korábban. Hasonlítható ez a tiédhez?

„Igen. Vannak párhuzamok, és mindkettőnk esetében az edző a kulcs. Amikor egy edző tudja, hogyan használja a rendelkezésére álló a keretet, akkor minden jobban működik. Bellingham a legmeghatározóbb játékosnak bizonyul Madridban és a LaLigában. Ancelotti rendszere kedvez neki, tökéletesen megtalálta a helyét, ahol kitudja használni az ő góllövő ösztöneit.”

Még mindig csak 20 esztendős, egy évvel fiatalabb, mint te, amikor Sevillába érkeztél. Milyen jövőt jósolsz számára?

„A Real Madridnál reflektorfénybe kerülsz, és ha valaki úgy futballozik, mint ő, akkor világhírűvé válsz. Nekem úgy tűnik, hogy ő egy szerény srác, aki tudja, hogyan kell kezelni a sikert és a nyomást. Ugyanakkor tanácsos türelmesnek lenni vele, hiszen már tudhatjuk, hogyan működik a szenvedély a futballban. Ha valaki kiválóan teljesít, akkor az egekig magasztaljuk, ha pedig visszaesik a teljesítménye, akkor már el sem ismerjük ugyanúgy. Jelenleg ő egy nagyszerű játékos, aki élete egyik legszebb időszakán esik át, de fel kell készülnie arra, amikor nem mennek majd olyan jól a dolgok.”

Kire emlékeztet téged?

„Több múltbéli sztár képességeivel is rendelkezik, és Zidane-ra emlékeztet. Nem hiszem, hogy olyan technikai kiváltsággal rendelkezne, mint a francia, de sokkal gólérzékenyebb. Véleményem szerint részben Frank Lampardra is hajaz. Az ideális poszt számára a támadó középpályás, ahol szabadon mozoghat és közel kerülhet a kapuhoz.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK