Kroos: Nem magamért játszok, hanem azért, hogy jobbá tegyem a többieket

A német középpályás, valamint Dani Ceballos is a sajtó munkatársai rendelkezésére álltak a Granada elleni győzelem után. 

Kroos

“Az volt a kulcs, hogy jól kezdtünk. Egy hosszú hét során, amikor hat napon belül háromszor is játszunk, ez nem könnyű. Tudod, hogy nem vagy az erőd és energiád csúcsán, de az volt a legfontosabb, hogy jól kezdjünk és ne kapjunk gólt. Jól játszottunk, irányítottuk a meccset. Az első találat nagyon fontos volt. Mindig az, de ma még annál inkább.”

“Az első gól után tovább javult a játékunk. Nem emlékszem túlságosan sok helyzetre a Granadától, ami szintén azt mutatja, hogy nálunk volt az irányítás. Megérdemelt győzelem volt, pontosan olyan, amilyenre vágytunk.” 

“A gólpasszom csak egy kényszerítőzés volt. Láttam, hogy Brahim passzol, nem tudom, hogy nekem szánta-e vagy Rodrygónak, de futott tovább. Tudom, hogy nehéz ellene védekezni, ezért megpróbáltam újra megtalálni a labdával. Szépen fejezte be. Egy passz csak akkor jó, ha végül sikerült gólt is szerezned belőle. Nem volt ebben semmi látványos.”

“Jól érzem magam, jó formában vagyok, így kell játszanom, hiszen az önbizalom mindig fontos. A dolgaink jelenleg jól mennek, de tudni kell, hogy mindig jön egy olyan meccs, ahol komplikálttá válik minden. Jelen pillanatban azonban jól teljesítünk, köszönhetően a csapatnak, hiszen a hiányzók ellenére is keményen dolgozik mindenki. Nem könnyű zsinórban ötször nyerni ennyi sérült mellett. MIndenki rengeteget segít a csapatnak. Nem szeretek túlságosan sokat beszélni a saját formámról. Imádom, ha az embereknek tetszik, amit csinálok. Az a dolgom, hogy segítsem a csapatot. Nem saját magamért játszok, hanem azért, hogy a körülöttem játszók jobbak legyenek. Ha ez működik, akkor az én játékom is jó.”

Ceballos

“Nagyon jó meccset játszottunk, a csapat tökéletes munkát végzett. A három pont remek eszköz arra, hogy megtartsuk a vezető pozíciónkat. Fontos a védelem szilárdsága. A csapat alig kap gólokat, a bajnokság megnyeréséhez pedig pont erre van szükségünk. A csapat nagyon egységes, ez a kulcsa mindennek.”

“Nem sikerült álomszerűen kezdenem a szezont a sérülések miatt, nagyon nehéz hónapok vannak mögöttem. Keményen dolgozok, hogy újra elérjem a megfelelő szintet. Lépésről lépésre nyerem vissza a játékom ritmusát. Remélem, hogy hamarosan csúcsformában lehetek.”

“Mindig is mondtam, Kroos történelmi időszakot határoz meg a klub életében. CSak nagyon kevés olyan játékost láttam, mint ő. Nagyszerű ember, az öltöző egyik alappillére. Ha ilyen formát mutat, akkor a csapat is az ő sebességét veszi fel, ilyenkor pedig minden sokkal könnyebbnek tűnik.”

“Jó dolog, hogy verseny van a középpályán. Emeli az egyéni szintet, ha több játékos küzd ugyanazért a posztért. Ez kulcsfontosságú az edző számára. Fontos, hogy mind a 25 játékos összetartson. Vannak persze sérülések, de ilyenkor a többiek jól reagálnak. Ez a legfontosabb dolog, hiszen a szezon nagyon hosszú. A Real Madridnak továbbra is gyűjtögetnie kell a pontokat, hogy növelje az előnyét és megnyerje a bajnokságot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK