Egytől egyig: Real Betis – Real Madrid (1-1)

Egytől egyig 2023/24

Estadio Benito Villamarín, andalúziai szombat délután és egy pezsgő mérkőzés, valahogy így lehetne jellemezni a spanyol bajnokág 16. fordulójában történteket. Nekünk már csak a pontozás maradt hátra, értékeljük tehát a látottakat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (OP: 6,2)

Nem volt ez rossz, mondhatnám azt is, hogy értékes begyűjtött 1 pont ez a Betis otthonában. A sok sérült ellenére voltak ígéretes összjátékok, több látványos akció, de végül nem sikerült megszerezni a győzelmet. Mindenféle elfogultság ellenére gondolom azt, hogy jobban megérdemelte a fővárosi csapat a 3 pontot, mint házigazdája. Elől az utolsó passzok és lövések bizonyultak elégtelennek, ezt pedig megbüntette a Betis.

7/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)

Real Betis (OP: 6,7)

Ismerős arcok a túloldalon Manuel Pellegrini és Isco személyében, utóbbi tettlegesen dönthette volna el a mérkőzést az utolsó pillanatokban, szerencsére nem így alakult. A statisztikák szerint veszélyesebbnek bizonyult a hazai együttes, viszont összességében a Madrid uralta a mérkőzést. Kifejezetten fájdalmas számomra, hogy az az Aitor Ruibal lett a Betis hőse, aki egyébként elsődleges feladatát finoman szólva sem tudta ellátni. A futball viszont ilyen, Ruibal pedig kihasználta.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Rodrygo (OP: 7,3)

Minden bizonnyal a komment szekció alatt ez a döntés meg lesz vitatva, ennek ellenére a brazil nálam a meccs embere. Ha valaki, ő megtette a tőle telhetőt. Egyetlen egy döntését tudom megkérdőjelezni, azt a bizonyos lövést, ahol leadhatta volna a zsugát a hosszún érkező Brahimnak. Aitor Ruiballal és German Pezzellával lényegében azt csinált, amit csak akart, ennél többször nehéz megverni embereket, mint amennyiszer ezt Rodrygo megtette. Biztosra veszem, hogy ha egy tényleges lövőhelyzete adódott volna a már említett mellett, azzal ő élt volna. 10 sikeres csel, egyetlen 1 rontott passz.

8/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo finoman szólva fejtörést okozott Ruibalnak (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo faképnél hagyta Ruibalt (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (OP: 7,3)

Ancelottinak fejtörést okozott a kapuskérdés, de inkább szenvedjen ilyen problémában, minthogy ne legyen csak egyetlen 1 választása. Az ukrán hálóőr megérdemelte, hogy kezdőként szerepelhessen, kudarcot pedig nem vallott. Már a mérkőzés 3. percében tesztelték, Ayoze lövését pedig bravúrral hárította. A bekapott találatnál nem szeretném, nem lehet hibáztatni, Ruibal élete gólját akasztotta.

8/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (OP: 5,6)

Az első félidőben kifejezetten tetszett a játéka, többször akadt meg a Betis támadójátéka a spanyolban. Jól működtek együtt Brahimmal és Bellinghammel, de ezen kívül extrát nem tudott hozzátenni a támadásokhoz. Egy csúnyán eladott laszti és taktikai faultok maradtak a második félidőre.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 6,9)

Az első félidőben abszolút tanár volt, nagy panasz a másodikban nyújtott teljesítményére sem lehet. Isco eltört lövésébe ügyesen tette bele a buksiját, Willian José lövésénél pedig óriásit mentett. A rá jellemző mentalitás szokásosan észlelhető volt, egy ilyen figura pedig szükséges a védelembe. Isco ugyan a végén Rüdiger mellől fejelt, de nem a német embere volt az ex madridi. 5 blokk, 3 felszabadítás, a védelem legjobbja.

A monstrum, Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
A monstrum, Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
7/10
Szerkesztői pontszám

David Alaba (OP: 6,3)

Rüdiger ellentettje volt, már ami a két félidőt illeti performansz szempontjából. Kezdetben nem hiszem, hogy tudta milyen rendezvényen is van, szokatlanul pontatlan passzokkal operált az osztrák úriember. Viszont feljavult a második 45-re, többször mutatott be megelőző szerelést, a találkozó végén pedig becsúszva blokkolta Luiz Henrique löketét.

6/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 5,4)

Van egy olyan érzésem, hogy, ha a Betis legnagyobb helyzeténél az első félidőben gól adódik, úgy azt érvénytelenítik, véleményem szerint Ayoze Pérez szabálytalankodott a franciával szemben. Egyértelműen labdabiztos volt, ügyesen vette ki a részét a labdakihozatalakból, de azzal valószínűleg titkot nem árulok el, ha azt mondom, hogy a támadóharmadban már nem tudott segíteni a társaknak.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 6,1)

Megint csak hátrébb szerepelt, hagyva két rutinos társát kibontakozni. Kirívóan szembetűnő volt, hogy minden egyes hazai kontrát végigkövetett, több ilyennél ő akasztotta meg a Betis támadásait. 3 tüdővel rendelkezik, nem győzzük hangoztatni. Második legtöbb (104) labdaérintés és legtöbb (12) progresszív passz.

7/10
Szerkesztői pontszám
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

Toni Kroos (OP: 6,6)

Büszke lehet Toni a mezőnymunkájára, ugyanis a védekezését is dicséret illeti, 3 labdaszerzés a német neve mellett. Most ugyan az óriási meglátások elmaradtak, de még így is a jobbak között említeném. Nem meglepő módon ő ért legtöbbször labdába a társak közül.

7/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 6,1)

Nagyon nagy kedvencem a horvát mágus, de ez finoman szólva sem az ő mérkőzése volt így a visszatérés után. Távoli löketei nem igazán jelentettek veszélyt, és hozzá képest több eladott labdája is akadt. Az már pedig más kérdés, hogy a meccs iramát sem érezte magáénak.

5/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 7,6)

Ő sem tud leállni, újabb találat a jól megérdemelt Golden Boy díj után. Pazar passzok, lehelet finom testcselek, és egy gyönyörű befejezés, így lehetne leírni az angol tegnapi mérkőzését. Kár azért az eladott lasztiért, amiből végül a Betis gólt szerzett, de erős túlzás lenne azt a mesés találatot csak az ő számlájára írni.

8/10
Szerkesztői pontszám
Brahim és Bellingham a Real Madrid találata után (forrás: realmadrid.com)
Brahim és Bellingham a Real Madrid találata után (forrás: realmadrid.com)

Brahim Díaz (OP: 7,1)

Az igazság az, hogy konkrétan lemásolta a legutóbbi bajnokin bemutatott Toni Kroos átadást, a német sem csinálhatta volna ezt precízebben. Küzdött, kapart, ő lett volna a 3. jelöltem az MVP címre.

8/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Dani Ceballos (OP: 4,7)

Bő 20 perc jutott az ex sevillai játékosnak, akiről tudhatjuk, hogy nagyon kedveli az előző klubját, a nyáron több olyan cikk is napvilágot látott, ahol azt lattolgatták, hogy visszatér. A közönség ezt valahogy nem jelezte irányába, minden labdaérintését füttyszó kísérte.

6/10
Szerkesztői pontszám

Joselu, Nacho és Nico Paz kevés időt kaptak a bizonyításra, így nem szeretném őket külön értékelni.


Carlo Ancelotti (OP: 5,9)

Véleményem szerint fölösleges hibáztatni az olaszt, abból főzött, ami a rendelkezésére állt, és valljuk be nincs jelenleg egyszerű dolga. Az, hogy miért ennyire szűk a keret, közel sem biztos, hogy Carlo hibája, egyedül csak a klubon belüli források tudhatják, mi áll a dolog miértje mögött. Lunin kezdőbe nevezését díjazom, abszolút kiérdemelte. Cseréi időben érkeztek, egy ilyen találkozóba pedig egyébként is nehéz belenyúlni.

7/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK