Ancelotti: Holnap Kepa fog védeni

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető a holnap esti Bajnokok Ligája csoportmérkőzést megelőzően is a média rendelkezésére állt.

A mérkőzés

„A célunkat elértük, hiszen a csoportunk élén állunk. Szeretnénk szépen búcsúzni a csoportkörtől, ez egy különleges sorozat. Tiszteljük az ellenfelünket, komolyan fogjuk venni a találkozót. Az elképzelésünk, hogy egy jó meccset produkálva megnyerjük a mérkőzést.”

„Szeretném kiértékelni a Betis ellen pályára lépő játékosaimat, és közölük kiválasztani a legjobb tizenegyet. Azon játékosok, akik kezdtek és nem fáradtak, nem lesz problémájuk. Ha van olyan, aki nem regenerálódott megfelelően, akkor pihenni fog. Amennyiben rotációt hajtunk végre, az azért van, mert egy játékos nem 100%-os.”

Esélyes a végső győzelemre

„A Madrid mindig is a favoritok között emlegetett. Kiválóan teljesítettünk a csoportkör során. Soha nem egyszerű megnyerni a Bajnokok Ligáját, de megvannak a kvalitásaink ahhoz, hogy a végsőkig partiban legyünk.”

Kapuskérdés

„Holnap Kepa fog védeni. Nem hiszem, hogy most igazságtalan lenne valakit a kispadon hagynom, mert ez minden másik alkalommal is igazságtalan lenne akkor. Lunin megkapta azt a lehetőséget, amit korábban nem, hogy megmutathassa mire is képes. Nagyon örülünk, hogy van még egy kapusunk, akiben megbízhatunk. Kepának ezt nem kellett bizonyítania, mert volt már tapasztalata. Kepa azokon a meccseken, amelyeken pályára lépett, mindig remekül teljesített.”

Union Berlin

„Edzőváltás történt, aki megváltoztatta a játékfelfogást, sokkal támadóbb futballt fognak játszani. Minden edzőnek megvan a maga ötlete, és valami megváltozott a jelenlétével. A futballban nincsenek titkok. Tisztelnünk kell az ellenfelünket, mert küzdeni fognak a győzelemért. Egy küzdelmes mérkőzés lesz.”

Nemanja Bjelica, kosárlabdázó látogatása az edzőkomplexumban

„Meglátogatta az egyik edzésünket. Egy hétre érkezett, jól érezte magát. Örülök, hogy láthattam, és, hogy újra edzésbe állt.”

Nico Paz

„Van rá esély, hogy kezdeni fog, holnap fogom ezt eldönteni az edzés során. Vannak játékosaink, akik, ha fáradtak, pihenni fognak, így mások megkaphatják a lehetőséget.”

Kroos esetleges hosszabbítása

„Láthatom, hogy kiválóan teljesít, és bármilyen döntést is hoz jövőre, mindenki tiszteletben fogja tartani. Olyan legendák, mint Kroos, Modrić és Nacho kiérdemelték, hogy dönthessenek a saját sorsukról. A klub annyira tiszteli őket, hogy megérdemlik a lehetőséget.”

Egy olyan legenda, mint Ön, szintén kiérdemelte, hogy továbblépjen?

„Nem vagyok legenda, én csak egy edző vagyok. A legendák azok a játékosok, akik fantasztikus karriert futottak be itt, és úgy gondolom, hogy itt kell befejezniük a pályafutásukat.”

Brahim védőmunkája

„A Milánóban eltöltött idő segített neki a védekezésben. A legjobb taktikai állapotban tért vissza. Nagyon jól helyezkedik labda nélkül, és ezt elég ritkán lehet látni, egy ilyen kvalitású támadótól.”

Bellingham és Kaká összehasonlítása

„Kaká sokat tört be a tizenhatoson belülre, és nem volt meg az a minősége, mint Bellinghamnek, hogy labda nélkül is jól helyezkedjen a tizenhatoson belül. Ez teszi a különbséget közöttük. Az, hogy nem játszunk fix kilencessel, több lehetőséget ad arra, hogy a tizenhatoson belülre érkezhessünk, ahol több terület adódik a lövéshez. Kaká esetében más volt a játékrendszer, és bonyolultabb volt számára. Bellingham labda nélküli mozgása iszonyat hatékony.”

Barcelona – Girona mérkőzés

„Futballkedvelőként nagyon szórakoztató mérkőzés volt. Egy fej-fej melletti találkozónak számított, taktika nélkül. A Girona bizonyult jobbnak, mivel több gólt szerzett, ettől a ponttól kezdve pedig nem kritizálhatom vagy beszélhetek a taktikáról. Az, hogy a Girona képes ilyen szinten futballozni, ilyen karaktert bemutatva, meglepő.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)
Tovább

Lucas Vázquez: A Real Madrid az otthonom

A szerződéshosszabbítása után Lucas is beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával. Szerződéshosszabbítás „Reménykedtem abban, hogy ez megtörténik, most pedig…