Lucas Vázquez: Gyermekkorom óta a Real Madrid az álmom

Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)

Az utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt, a játékosok közül a spanyol hátvéd válaszolt az újságírói kérdésekre.

A mérkőzés

„A csapat remek formának örvend, kiválóan kezdtük az idényt. A célunk, hogy az utolsó csoportmérkőzésünket is megnyerjük, egy jó mérkőzést játszva, így hibátlanul zárnánk a csoportkört.”

„Ebben a szezonban a sok sérült ellenére sem tértünk le a győztes útról. Láthatjuk, hogy bárki is lép pályára, a gárda ugyanúgy futballozik, és ez mindent elmond a játékosainkról.”

Bellinghamhez való alkalmazkodás

„Ő egy nagyszerű labdarúgó, örülünk, hogy magunk között tudhatjuk. Az első edzés óta látjuk, hogy mire is képes valójában. Nem csak a góljaival segíti a csapatot, ugyanolyan keményen dolgozik, mint bármelyikünk, imádja a Real Madridot. Bízzunk benne, hogy ilyen iramban folytatja és hozzásegíti a csapatot címekhez.”

Motiváció

„Nincs is szebb, mint egy Bajnokok Ligája mérkőzés Real Madrid mezben. Minden alkalommal győzni akarunk és képviselni a címert ebben a versenysorozatban, ez az, ami hajt bennünket. Pontosan ez lesz az, ami különlegessé teszi a holnap estét minden Madrid játékos számára.”

Verseny a bajnokságban és BL-ben „9-es” nélkül

„A cél, hogy mindkettőt elhódítsuk. Minden futballistánk igyekszik többet hozzátenni, és azt látjuk, hogy a támadóink sok gólt szereznek. Ha így folytatják, akkor természetesen minden címre esélyesek vagyunk.”

Favorit a Bajnokok Ligájában

„Mindig is a végső esélyesek között említenek bennünket. Minden egyes alkalommal megmutatjuk, hogy a legjobbak között vagyunk és örökösen meg akarjuk nyerni a sorozatot. Jelenleg csak az jár a fejünkben, hogy nyerjünk holnap, utána jöhet a nyolcaddöntő, nyegyeddöntő, elődöntő és a döntő. Ez a célunk, anélkül, hogy más klubokkal foglalkoznánk, hogy melyikünk épp jobb vagy rosszabb.”

Union Berlin

„A csoportkör első mérkőzését kezdtük ellenük. Egy nehéz mérkőzés volt a Bernabéuban, ahol csak az utolsó pillanatokban szereztük meg a győzelmet. Egy olyan csapat, amelynek játékosai remekül védekeznek, közel helyezkednek egymáshoz és jól kontráznak. A holnapi egy masszívabb találkozó lesz az otthonukban, de arra törekszünk, hogy megnyerjük a párharcot.”

Rüdiger titka

„Bolond, senki sem ismeri a titkait (nevet). Rüdiger pompás szezont fut, hihetetlen szintet képvisel, és mindenben segíti a csapatot. Kívánom, hogy így folytassa, hiszen egy rendkívül fontos játékos a számunkra.”

Bellingham elérhet Benzemához és Cristiánóhoz hasonló magaslatba?

„Még korai lenne ilyesmiről beszélni. Úgy vélem, hogy Bellingham nagyon erősen bekezdett és mindannyian azon leszünk, hogy ilyen ütemben folytathassa éveken át. Cristiano és Benzema a Real Madrid legendái, reméljük, hogy közel kerülhet hozzájuk.”

A spanyol bajnokságban elfoglalt hely a tabellán

„Egy kicsit szomorúak vagyunk a Betis ellen elhullajtott pontok miatt, ennek ellenére értékes 1 pontot szereztünk. A saját utunkra kell fókuszálnunk. Mindnyájan láttuk a Girona – Barcelona mérkőzés végkimenetelét, de nem szeretnénk másokkal foglalkozni. Jó formában vagyunk, és ha így folytatjuk, a végsőkig esélyesek leszünk a liga megnyerésére.”

Csapaton belüli szerep

„Nehéz megszólalni, amikor önmagadról kell beszélned. Igyekszem mindig a legjobbam nyújtani, a legjobb formában lenni, hogy készen állhassak. A csapaton belüli szerepem megfogalmazását másokra hagynám.”

Szerződéshosszabítás

„Gyorsan telik az idő. Szüntelenül hangoztatom, hogy gyermekkorom óta a Real Madrid az álmom. Ez az otthonom, itt érzem jól magam.”

Mentális állapot

„Vannak jobb és rosszabb pillanatok. Amikor nem kapsz elegendő játékidőt, vagy nem érzed magad fontosnak, akkor nehéz időket élsz át. Ezekben a pillanatokban meg kell őrizned a hidegvéred, koncentrálnod kell és a maximumot kell nyújtanod, hogy tudd, képes vagy rá. Az önbizalom alapvetőnek kell, hogy legyen, részemről ez nem hiányzik. A Real Madridban futballozom, ahol mindig is akartam, mindent megteszek a klubért, magamért és a többiekért.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo
Tovább

A Bayern München elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Bayern München elleni BL-elődöntő odavágójára. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão,…