Ancelotti: Igazán különleges, amit a csapat művel egy ilyen nehéz időszakban

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozata a hétközi, Alavés elleni bajnoki mérkőzést megelőzően.

A mérkőzés

„Szeretnénk továbbra is fenntartani a jó formánkat és megszerezni a 3 pontot. Szeretnénk kiváló hangulatban befejezni ezt a 2023-as évet.”

„Rendkívül bonyolult pillanat ez a számunkra. Szerencsére a játékosaimnak köszönhetően életben vagyunk. Nem arról van szó, hogy különleges munkát végeznénk, vagy, hogy feltaláltunk volna valami újat, de ez igazán különleges, amit a csapat művel egy ilyen nehéz időszakban.”

Kapusok

„Mindketten remekül teljesítenek, nagyon boldogok vagyunk emiatt. Lunin sokat fejlődött, önbizalomra tett szert, Kepa pedig hozta a szokásos magas színvonalat. Mindkettőjüknek szerettem volna elegendő játékidőt adni. Holnap Kepa fog kezdeni, a szezon hátralévő részében pedig mindkettőjükre számíthatok majd.”

Szuperliga

„Mindannyian várjuk a végleges döntést, amely fontos lehet az európai futball jövőjének szempontjából. Várnunk kell, és meglátjuk, mi fog történni.”

Tchouaméni

„Nem szeret középhátvédként teljesíteni, ahogy Camavinga sem szeret balhátvédként futballozni. Kényszerhelyzet miatt már egyszer játszott ezen a poszton, ráadásul jól, és tudja, hogy ha kell, akkor egy-két meccs erejéig itt fogunk rá számítani. A jövőjéhez nem férhet kétség, védekező középpályásként számolunk vele, ezt mindannyian tudjuk.”

Középhátvéd igazolása

„Egyeztettünk a klubbal, a következő napokban kiértékeljük a helyzetet. Van időnk, az átigazolási időszak január 31-én ér véget. A lehető legjobb megoldásra fogunk törekedni, de nem sietjük el. Igyekszünk jól befejezni az évet a holnapi mérkőzéssel, és utána lesz időnk a lehető legjobb döntést meghozni.”

„Nincs itt az ideje, hogy konkrét nevekről beszéljünk. Ha adódik egy jó lehetőség, amit megfelelő opciónak tartunk, akkor élni fogunk vele. Van időnk ezt átgondolni. Nem fogom elárulni, hogy szeretnék-e középhátvédet igazolni vagy sem. Együtt át fogjuk ezt gondolni és meghozzuk a legjobb döntést.”

RB Leipzig

„Egy versenyben lévő csapatról beszélünk, amely kiváló képességű labdarúgókkal rendelkezik. Jól szerepelnek a német bajnokságban. Kemény párharc lesz, hiszen nagyon erős ellenfél. A csoportkör során a Manchester City otthonában 0-2-re is vezettek. Sok erősségük van.”

Jorge Figuerora Vázquez, a Villarreal elleni mérkőzés játékvezetőjének összeszólalkozása Bellinghammel

„Nem gondolnám, hogy ez a tisztelet hiánya lett volna. A játékvezetőknek el kell kerülniük az ilyesmit, de elismerem, hogy ők is felbosszantják magukat, mert sok a reklamálás a mérkőzéseken. Nem hiszem, hogy ez egy elég súlyos eset lenne ahhoz, hogy problémát jelentsen.”

VAR beszélgetések

„Nekem ez egy apró részletnek tűnik, ami elég furcsa, de semmi több. Engem személy szerint nem érdekel, hogy a játékvezetők miről beszélgetnek a mérkőzés alatt. A 2024-es évre minden jót kívánok nekik, és hogy minél kevesebb hibát kövessenek el, vagy legalábbis kevesebbet, mint 2023-ban.”

Endrick

„Ugyanazt próbálja majd elérni, mint Brazíliából érkező társai, Vini Jr. és Rodrygo. Nagyon boldog és izgatott, hogy júliusban csatlakozhat.”

Személyes jövője

„A jövőm a holnapi mérkőzés és az utána lévő szabadság. Június 30-án jár le a szerződésem, ennyit a jövőmről.”

Keresztszalag sérülések

„A keresztszalag szakadás egy szörnyű sérülés, nem lehet megelőzni. Olyan játékosoknak is volt már ilyen típusú sérülése, akiknek nem voltak térdproblémáik korábban. Ez olyasmi, amit nem tudsz befolyásolni, más mint az izomsérülések, amelyeket fáradtság, túlterhelés is okozhat. Utóbbiakat könnyebben el lehet kerülni.”

„Sajnos vannak sérültjeink, és eddig jól kezeltük. Meglátjuk, mi fog történni a szezon második felében. Amennyiben minden a megfelelő ütemben halad, úgy márciusban vagy áprilisban visszatérhet Courtois és Militão is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…