Ancelotti: Ennek a csapatnak feneketlen energiái vannak

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az Alavés elleni győzelem után értékelt a Real Madrid olasz mestere. 

“Nagyon örülünk a mai győzelemnek, hiszen nagyon nehéz volt, de a csapat óriási elhivatottságának hála sikerült megszerezni a három pontot. Óriási erőfeszítést jelent több mint 30 percen át emberhátrányban játszani. Ezért is érdemeltünk győzelmet a végén.”

“Nehéz meccs volt, ráadásul mikor emberhátrányba kerültünk, sokan úgy vélték, ez lesz az a nap, amikor botlani fogunk. Ennek a csapatnak azonban feneketlen energiái vannak. Volt néhány jó kombinációnk, tíz emberrel is jól védekeztünk, végül pedig elnyertük jutalmunkat.”

“Rodrygo egy kicsit fáradt. Ami Lucast illeti, ma betalált, a Villarreal ellen pedig gólpasszt adott. Nagyon veszélyes a büntetőterületen belül.”

“A Szuperliga fontos a futball egésze, valamint a klubok számára is. Vannak néhányan, akiket nem győzött meg a projekt, de a tény, hogy nem egy monopólium szabályozza ezt a világot, pozitív dolog a klubok és a játékosok számára is. A nemzetközi naptáron is dolgozni kell, jelenleg ez aggaszt bennünket a leginkább. Az idő majd igazolja, hogy ez egy pozitív dolog. Meggyőződésem, hogy minden érintett számára egy jó kezdeményezés ez az egész. A formátumot még nem volt időm áttekinteni, de a döntés önmagában is jó a futballt nézve.”

“Tchouameni dühös lesz, de az az igazság, hogy egy fantasztikus középhátvéd. Nagyon jól játszik, jól hozza ki a labdát és taktikailag is nagyon erős. Szerencsés, hiszen két poszton is tud játszani: védekező középpályásként és hátvédként is.”

“Bellingham nem tiltakozott. Szabálytalanság történt, de a lap elmaradt. Nem szükséges változtatni a hozzáállásán, hiszen így szerzett eddig 14 gólt. Nem kell semmin sem változtatnia a pályán, hiszen nagyszerű munkát végez.”

“A játékvezető sárga lapot ítélt Nachónak, de a VAR mást látott. Ez a probléma a futballal: a játékvezető lát valamit, a VAR pedig egy másik dolgot.”

“Döntetlent játszani a Betis ellen nem könnyű, de a Girona megmutatta már az idény során, hogy mire képes. Harcolni fognak a végsőkig, hiszen nem szerepelnek semmilyen európai sorozatban. A Barcelona és az Atlético is harcban lesznek. Emellett a Bilbaón is rajta kell tartanunk a szemünket, hiszen nagyon jól teljesítenek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…