Egytől egyig: Deportivo Alavés – Real Madrid (0-1)

Egytől egyig 2023/24

Üdvözlöm a kedves olvasókat az év utolsó Egytől egyig elnevezésű szubjektív meccsértékelésén! Mindenekelőtt szeretném megköszönni a szerkesztőség nevében az egész éves látogatottságot, illetve az olvasói pontszámokat. Ezzel a dramatikus győzelemmel és a csapat őszi bajnoki címével szeretnék Kellemes Ünnepeket kívánni mindenkinek! Lássuk az értékelést!

Real Madrid (OP: 6,47)  

Nem ez volt a csapat eddigi legjobb meccse az idényben, sőt… Nem értettem, hogy a srácok miért nem pörögtek annyira, mint vártam, hiszen a Girona pontokat hullajtott a Betis otthonában és így a királyiak egy győzelem esetén őszi bajnokok lennének. Igaz, ez a győzelem végül összejött, de máshogy képzeltem el a tempót. De az is lehet, hogy Szent Lukács evangéliumában ez így volt megírva. Sok technikai hiba, a tömörülő védelemhez képest kevés átlövés és kevésbé merész egyéni megoldások jellemezték a mérkőzést. Nagyon nehéz győzelem volt, de az ilyen vendégszereplésekkel lehet bajnokságot nyerni.

6/10
Szerkesztői pontszám

Deportivo Alavés (OP: 4,49)

Értem én, hogy a csapat nagyrésze biztosan ünnepli a Karácsonyt, ahhoz pedig egy szép karácsonyfa dukál, de a faragást meghagyhatták volna a hétvégére. Ehhez a játékvezető is nagyban hozzájárult, igaz, nem egy talppal, hanem egy annál inkább sokszor bicskanyitogató néma síppal és üres zsebbel, ami a lapokat illeti. Érzésem szerint Ancelottinak lassan fel kéne szólalnia, hogy a bírók miért hagyják ennyire szétrúgni a csapat aktuális legjobb játékosát, aki jelen esetben Jude, az előző idényben pedig Vinit hoznám példának. Tabellán elfoglalt helyükhöz képest stabil ez az Alavés, de Cádiz szintű undorító stílust képviselnek a folyamatos bokapiszkálásokkal, lökésekkel és lerántásokkal.

5/10
Szerkesztői pontszám

MVP – Lucas Vázquez (OP: 8,47)              

Fogadni sem mertem volna rá, hogy egyszer az ő neve fogja indítani a névsort. Carvajal sérülésével a kezdőben kap helyet, meg is szolgálja. A beadásai továbbra sem működnek, de azokon kívül hatalmasat hozzátesz a támadójátékhoz és óriási a mezőnymunkája, ezzel pedig ellensúlyozza a defenzív hiányosságait. Nem csoda, hiszen nem ez az eredeti posztja, de bőven helyt áll. A 92. percben a szögletnél a hazaiak elfeledkeztek róla, ami nem csoda, hiszen egy alacsony, fejjel kevésbé veszélyesnek tűnő játékosról beszélünk, de tökéletesen kivitelezte a feladatot. Így tovább!

9/10
Szerkesztői pontszám

Kepa Arrizabalaga (OP: 6,95)

Nem volt sok dolga, lábbal pontosan szerepelt. Mindössze két kirúgása nem talált közvetlenül társat.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 7,69)

Kirobbanthatatlan a kezdőből és nem csak a hosszú sérüléslista miatt. Továbbra is a védelem legstabilabb pontja és ez megint egy nagyon szolid teljesítmény volt. Tulajdonképpen egyedül oldotta meg a védekezés leghátsó vonalát (a kapuson kívül persze). A levegőt uralta, tökéletes jelző rá a „RüdigAIR”. Nagy szüksége van rá a csapatnak, alappillér.

8/10
Szerkesztői pontszám

Nacho Fernández (OP: 3,53)       

Teljesen érthetetlen és értékelhetetlen. A szezonban ez már a második teljesen felesleges, félpályán történő piros lapos szabálytalansága. Idegesen és meggondolatlanul játszik mostanában. Az általam megszeretett Nacho nem ilyen volt. Ezt bizonyítja, hogy profi karrierje során belső védőként ez még csak a negyedik kiállítása (a Girona ellenit is beleszámolva). Azért is volt teljes mértékben buta megmozdulás, mert így már csak Rüdiger volt az egyetlen bevethető belső védő a keretben, aki meg ugye a pályán volt… Remélhetőleg átgondolja a dolgait a karácsonyi szünetben és az eltiltás miatt lesz is erre ideje. Szerencsére az áldozat nem sérült meg, nagyobb baj is simán történhetett volna.

2/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (OP: 6,61)

Sok apró, hülye hibát vétett legfőképpen az első félidőben. Több ígéretes beindulása lett volna, integetett is, de egyszer sem érkezett a védők mögé a labda. Ebben a teljesítményben bőven több volt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 6,32) 

Nacho kiállításának áldozatává vált, de sok vizet amúgy sem zavart. Több támadás és ígéretes megindulás is elhalt rajta, mert inkább megállt és inkább körülményesen hátrafele passzolt. Párharca szinte alig volt, mindössze kettő.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (OP: 7,29)

A vendégek legjobb középpályása volt. Nagyon sok területet lefedett az emberhátrány alatt. Erre szükség is volt, mert Lukát váltotta a védősorba érkező Tchouaméni, tehát a középpályáról eltűnt egy ember, akit védekezésben valahogy pótolni kellett. Megoldotta. Több kiugratás is érkezett tőle Rodrygo felé, nem beszélve arról a bizonyos szögletről, amit Lucas gólra váltott. Remélem összejön a szerződéshosszabbítása, Carlo személyesen zaklatja vele.

8/10
Szerkesztői pontszám

Federico Valverde (OP: 7,28)

Emberfeletti mezőnymunka, ismét. Ennek az embernek nem három, hanem legalább hét tüdeje van. Szerencsére ez ellen nincs szabályozás. Az első félidőben két bivalyerős bombával próbálkozott, de a hazaiak kapusa hatástalanítani tudta. Ki tudja, lehet hogy tűzszerész a csávó… Támadásépítésben többször ötlettelen volt a felállt védelem ellen, kicsit talán csendesen, de megjátszotta, amit meg kellett játszania.

7/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 6,88)         

Nagyon nehéz úgy teljesíteni, hogy minden második percben vagy megrángatnak, vagy a bokádat pöckölgetik, de inkább mindkettő. Sikerült is felhúzni, el is kaszálta a kék-fehérek játékosát egy ártalmatlan szituációban. Sok labdát kapott, jól mozgott, de ezúttal nem volt helyzete.

7/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (OP: 7,20)  

Egyszerűen szabályos keretek közt tarthatatlan, emellé társul a 100%-os passzpontossága. Az idény annak az időszakában robbant be igazán, amikor a legnagyobb szükség van rá. Tökéletesen illik a játékrendszerbe, Viníciusnak nehéz dolga lesz a kezdőbe kerülnie, ha csak a teljesítmény számít, de tudjuk, hogy ez a „ha” nagyon hangsúlyos. Slusszpoén, hogy a helyére az a Joselu érkezett, aki az Alavés történetének legeredményesebb játékosa.

8/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo Goes (OP: 6,37)             

Az elmúlt időszak parádés játéka után egy sokkal visszafogottabb és görcsösebb Rodrygót láthattunk. Többször hozott rossz döntést, önző volt és gyakran vétett technikai hibát. Sérülése nagyon remélem, hogy nem komoly, már csak az hiányozna…

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Aurélien Tchouaméni (OP: 7,07)

A védelem közepére érkezett és egyszer sem hibázott. Látszott rajta, hogy nagyon be akar lépni az egy sorral feljebb lévők játékába és ezt jól kommunikálta le a társakkal. Egy kulcspasszt is kiosztott. Mindenképp szükség van egy belső védőre a keretben, akár a Castillából, akár igazolva, mert ez így csak egy vészmegoldás.

7/10
Szerkesztői pontszám

Joselu Mato és Dani Ceballos nem töltöttek annyi időt a pályán és nem tettek hozzá annyit, hogy érdemben értékelni lehessen őket.


Carlo Ancelotti (OP: 7,20)

Az elérhető játékosok közül a lehető legerősebb kezdőcsapatot küldte pályára, ami a mezőnyjátékosokat illeti. A kapuskérdés egy másik tészta. Nagyon későinek éreztem az első nem kényszerű cserét, hiszen a csapatnak igazi gólhelyzete nem is volt, de Lucas végül tökéletesen tette bele a fejét a szögletbe, tehát egy őszi bajnok edzőről beszélünk, így nincs több kérdés.

7/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK