Ancelotti: A játékosaimnak köszönhetem a hosszabbítást

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Real Madrid TV-nek adott interjút a hosszabbítását követően.

Szerződéshosszabbítás

„Nagyon örömteli nap ez számomra. Boldog vagyok, hogy tovább élhetek ebben az álomban ennél a klubnál, ezekkel a szurkolókkal és játékosokkal. Ezt a napot mindenképp megjelölöm majd a naptárban.”

„Azért hosszabbíthattam, mert a csapat sikeres volt az elmúlt években, ahogyan most is az. A klubnál is látják, hogy jól érezzük magunkat egymással és remek a kapcsolat az edző és a játékosok között. Enélkül nem is lehet sikeres egy klub. Természetesen nagyon hálás vagyok a Real Madridnak és a vezetőségnek, amiért hosszabbítottak velem, de leginkább a játékosoknak, akik elképesztő hozzáállást tanúsítanak.”

Az egység

„A Real Madrid számomra egy nagy család. A klubon belüli légkör nagyon családias, ennek egyik forrása pedig az elnök úr. Mindannyian azért tudjuk kihozni magunkból a legtöbbet, mert egy nagy családként működünk együtt.”

Florentino Pérez

„Úgy gondolok rá mint a család vezetőjére, meg mint egy emberre, aki olyan dolgokat ért el a futballban, amit senki más. Még mindig rendkívül motivált, ő a klub legnagyobb támogatója, szurkolója. Gyermekkora óta ezért a klubért dobog a szíve, így nagyon jól tudja, mit jelent ez a címer. Neki köszönhető, hogy a klub ennyi ideje a legmagasabb szinten van. Amit az elmúlt 20 évben tett a Real Madridért, az legalább olyan fontos, mint amit Santiago Bernabéu tett az 1950-es években.”

A klub jövője

„A klubra nagyon fényes jövő vár. A múlt már megíródott, és mi most írjuk a jelent. A jövő pedig azért fényes, mert a keret fiatal és tele van hatalmas tehetségekkel. Biztos, hogy nagy sikerek várnak a Real Madridra.”


Emlékezetes pillanatok a Real Madriddal

„Rengeteg ilyen pillanat van. Bale gólja Valenciában a Barcelona elleni kupadöntőben, Ramos gólja 2014-ben vagy éppen a 14-hez vezető út: az elődöntő vagy a PSG elleni fordítás. Minden apró pillanatra emlékszem. Jól emlékszem a LaLiga elsőségünkre, a szuperkupa és a Király-kupa győzelmünkre is. Minden megnyert trófea rendkívül fontos és sohasem lehet elfelejteni.”

Lenyűgöző számok az európai porondon

„Ami megtörtént, az megtörtént. Én inkább már előre tekintek. Amikor azt mondják, hogy nyertem négy BL-t, akkor az jár a fejemben, hogy szeretném az ötödiket a következő évben.”

Különbség a mostani és a 2013-as Ancelotti között

„Nem hiszem, hogy bármit is változtam volna. Sem emberként, sem edzőként. Talán nagyobb a tudásom, mert több mindent megtapasztaltam.”

Az edzői stáb

„Nagyon fiatal és lelkes stábom van. Szeretik kipróbálni az új dolgokat az edzéseken, az új technológiákat. Ez pedig sokat segít nekünk a napi munkában.”

Az új Bernabéu

„Szeretnék a csapat edzője lenni, amikor hivatalosan is átadják az új stadiont. Ez a hosszabbítás talán azt jelenti, hogy mikor a csapat először játszik a felújított Bernabéuban, akkor én fogok a padon ülni. Ez nagyon jó hír számomra.”

Üzenet a madridistáknak

„Minden madridistának nagyon boldog 2024-et kívánok. Ezt az évet is együtt fogjuk végig csinálni. És már tudjuk, hogy együtt nagy dolgokat érhetünk el.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK