Ancelotti: Nem tervezünk újabb középhátvédet igazolni

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozata a Mallorca elleni, bajnoki mérkőzést megelőzően.

Mérkőzés

„Az a cél, hogy jól kezdjük a szezon új szakaszát. Az edzések során már jó hírekkel gyarapodtunk, mivel sok játékosunk visszatér. Megpróbálunk holnap kiváló teljesítményt nyújtani, elkötelezettséget és intenzitást sugározva futballozni, hogy megfelelően kezdhessük az évet.”

Visszatérők

„Azon játékosok, akik még nem állnak készen, ők is nagyon közel vannak ahhoz, hogy bevethetőek legyenek. Vinícius, Carvajal és Arda Güler a keretben lesznek, hamarosan pedig Camavinga is pályára léphet.”

Szerződéshosszabbítás

„Nagyon örülök, hogy megújíthattam a szerződésemet, egyszerű volt mindkét fél részéről, egyetértettünk mindenben. Rendkívül boldog vagyok, hogy újabb két évig Madridban folytathatom. Fontos, hogy a klub továbbra is bízzon a munkámban.”

„A közös múlt nem annyira jelentős, nem is siettettem a hosszabbítást. A szerződésem június 30-án járt volna le, a klub azért hozta meg ezt a döntést most, mert elégedettek a munkánkkal. Nem tudom, hogy ezt teljesítménynek nevezzem-e, de ami biztosan teljesítmény lenne, az az, hogy a hosszabbítás után meccseket nyernénk.”

Florentino Pérez

„Az elnök úr nem változott. Megőrizte a motivációját és a csapat iránti szeretetét. A pályafutása elképesztő, és továbbra is az lesz. Világos elképzelése van a jövőről, emiatt a klub nagyon jó kezekben van.”

Esetleges hosszabbítás 2026-ban

„Nem tudom megmondani, hogy ez lesz-e az utolsó időszakom vezetőedzőként. Nem tudom mi lesz, ha itt befejezem a munkámat. Lehet, hogy 2026 után is itt folytatom, attól függ, hogy mennyire leszek sikeres. Szeretném kitölteni a szerződésemet, és remélem, hogy 2027-ben és 2028-ban is itt lehetek, mert szeretnék a klubnál maradni.”

Kapuskérdés

„Nem döntöttem még el, hogy ki fog holnap védeni, a két hálőőr fejtörést okoz nekem ez ügyben. Nem lenne helyes, ha most nevezném ki a holnapi kezdőkapus személyét. Kiválóan teljesítenek, és azt a játékost fogom választani, amelyikükben az adott pillanatban a legnagyobb önbizalmat érzem.”

Brazil labdarúgó-válogatott

„Mindenki tudja, hogy kapcsolatban álltam a brazil labdarúgó-szövetség korábbi elnökével, Ednaldo Rodriguesszel. Szeretném megköszönni neki a szívélyességét és az érdeklődését azzal kapcsolatosan, hogy engem szerettek volna látni a brazil válogatott élén. Büszke voltam rá, de minden a Real Madriddal való helyzetemtől függött, ez pedig számukra is ismert volt.”

„Ednaldo nem a jelenlegi elnök, és minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, mert maradhatok. Izgalmas volt arra gondolni, hogy milyen lenne Brazíliában, de fogalmam sincs, hogy 2026-ban akarnak-e majd engem még edzőként látni. Nem tudom, hogy elégedettek lesznek-e a döntésemmel, hogy hosszabbítottam.”

A szezon első felének értékelése

„Meg kell várnunk az idény végét. Eddig jól teljesíttetünk, a csapat változott, változik és a jövőben is változni fog. Rengeteg tehetségünk van, akiket még nem tudtunk bevetni, mint például Güler, aki végre kezd visszatérni a legjobb formájához. Muszáj megvárnunk a szezon második felét. Az első szakaszban megfelelően muzsikáltunk, még úgy is, hogy sok veszteség ért minket.”

Formába lendülő játékosok

„Nem tudjuk összehasonlítani Carvajal esetét Viniével vagy Ardáéval, mert utóbbinak hosszabb sérülése volt. Még nem döntöttem, hogy holnap milyen szerepet kap Vinícius, beszélnem kelle vele és az orvosokkal. Az edzéseken viszont megmutatta, hogy jó formában van.”

Arda Güler

„A legfontosabb, hogy jól érzi magát, újra a csapattal edz, és fokozatosan kezdi visszanyerni a legjobb formáját. Türelmesnek kell lennünk vele, hiszen 18 esztendős, és minden ideje megvan ahhoz, hogy sikeres legyen a klubnál. Készen áll, és ha úgy adódik, holnap már fog kapni játéklehetőséget.”

Téli átigazolási időszak

„A januári transzfer időszakban nem fogunk senkit sem szerződtetni. Nem tervezünk újabb középhátvédet igazolni. Két fontos emberünk már kiesett, de Nacho és Rüdiger személyében van tartalék. Rajtuk kívül vannak más lehetőségeink is vészhelyzet esetén, mint például Tchouaméni és Carvajal.”

Tervek a következő szezonra

„Néhány játékos szerződése a nyáron fog lejárni, és rajtuk áll, hogyan fognak cselekedni. Ilyen játékos Kroos, Nacho és Modrić. A jövő játékosai a rendelkezésünkre állnak, nincs sok tennivaló. Túl korai még azon gondolkodni, hogy mi fog történni 2024 nyarán. A csapat már most megfelelő irányba halad egy rendkívül fiatalos vonallal.”

Kylian Mbappé

„Nem fogok erről a témáról beszélni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK