Egytől egyig: Real Madrid – Mallorca (1-0)

Egytől egyig 2023/24

Megkezdődött az új esztendő a LaLiga 19. fordulójának kiírásával, ahol a Real Madrid fogadta a Mallorca együttesét. A látványos futball ugyan elmaradt, cserében kaptunk egy kiélezett, igazán brusztolós mérkőzést. A srácok végül otthon tartották a 3 pontot, már csak az értékelés maradt hátra, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,4)

Hetes, de csak a győzelem miatt. Ugyan lezárhatnám ennyivel is, hiszen a győzelmet nem kell megmagyarázni, viszont van még miről beszélni. Az elmúlt évek során megtanulhattuk, hogy a Mallorca ellen sosem egyszerű, még otthon sem. A mérkőzés első 10 perce után sikerült felébredni, a kreativitás azért ezután is csak limitált formában volt elérhető.

Betömörülő csapat ellenére kevés volt az átlövés és védelem mögé belöbbölt passz, annak viszont örülök, hogy nem próbálkoztunk állandóan beadási kísérletekkel, hiszen a mérkőzés végéig vérbeli kilencesünk nem volt a pályán. Az a szükséges villanás megszületett a 78. percben, most nem Jude, hanem Rüdiger volt a megmentő. Értékes 3 pont, különösen úgy, hogy a Girona hazai pályán győzni tudott az Atlético Madrid ellen.

7/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)

Mallorca (olvasói pontszám: 5,2)

Rendelkezik egyfajta stílussal a Mallorca, jellemezhetném úgy is, hogy durván futballoznak. A játékvezető sajnos ezt a fajta stílust nem büntette, de ennyit a bírókról. Minden lehetősége megvolt a vendégeknek ahhoz, hogy előnybe kerülhessenek, az első félidő végén, és a második elején is eltalálták a kapufát. Összességében elmondható, hogy 10 emberrel védekeztek, majd a kontratámadások adta lehetőségekben reménykedtek. A bekapott gól után már nem volt gólszerzési lehetőségük.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Rüdiger (olvasói pontszám: 8,5)

Azt hiszem, hogy ez most nem lehet kérdés. A védelem vezére volt, hátsó alakzatban nyújtott stabil teljesítményét pedig megkoronázta azzal, hogy fejesével megnyerte a mérkőzést csapata számára. Érdekes, hogy az idény során annak köszönhetően lett alapember, hogy Militão kényszerpihenőre szorult, a német bestia viszont kíméletlenül kihasználja a perceit.

9/10
Szerkesztői pontszám
Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 7)

Kepa minden bizonnyal nem erre a helyzetre számított, amikor a nyár folyamán visszautasította a Bayern Münchent, hogy a madridiakhoz csatlakozhasson. Viszont ez a helyzet nem a véletlen műve, Lunin nem a két szép szeméért őrzi a hálót, teljesítményével abszolút kiérdemelte, hogy ő kezdhessen a Mallorca ellen is.

Öröm volt nézni, hogy együtt élt a játékkal, az a határozott csukafejes kifejezetten tetszetős volt. Valverdének megnyújtott kirúgása parédásra sikeredett, az olasz mester is tapssal jelezte ezt felé. A Mallorca támadói nagyon nem dolgoztatták meg, a kapufa pedig az ukránnal volt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 6,7)

Rögtön a mérkőzés első percében kapott egy olyan könyököst, amelyet még a UFC-ben is visszajátszottak volna heteken keresztül. Dani visszatért, de ez még nem volt az igazi. A Mallorca első kapufája ugyan az ő oldaláról érkezett, viszont annál a beadásnál horvát csapattársával együttesen engedték, hogy Dani Rodríguez bekanyarinthassa a lasztit. Az előrefele játékban a tegnapi nap folyamán egyáltalán nem tudott a csapat hasznára lenni.

6/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 7,1)

Aki először nézett Real Madrid találkozót, az nyugodt szívvel gondolhatta azt, hogy a francia fiatalember vérbeli középhátvéd. A teljesítménye rendben volt, 4 tisztázás a neve mellett. Azt azért könnyű volt észrevenni, hogy nagyon szívesen ólálkodott volna feljebb az eredeti pozíciójába, hogy szerepet vállalhasson az építkezésekből.

7/10
Szerkesztői pontszám
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)

Fran García (olvasói pontszám: 6)

Ami a Rayóban elég volt, az itt kevésnek bizonyul egyelőre, legalábbis én így látom. Iszonyatosan szembetűnő, hogy amíg egy Rüdiger egy kiszorított szituációban is keresi a társakat, hogy miképp tudná megjátszani a játékszert, addig Fran minél előbb próbál szabadulni a labdától, akár a vakvilágba elvágva azt. Az első félidő során volt egy tanári szerelése, amiből aztán begindult a bal szellőn a Fran-express, de sajnos az ígéretes kontrából csak egy szögletre futotta.

5/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 6,7)

Szokásosan egy nagyon masszív teljesítmény az uruguayitól. Ugyan 1-2 alkalommal lehetett volna pontosabb az utolsó passzoknál (például Lunin megnyújtott kirúgását követően), de ne legyenek kétségeink, rengeteget melózott. 4 labdaszerzés, 3 tisztázás.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (olvasói pontszám: 6,4)

Kövezzetek meg, de ez nem a német estéje volt. Hiába a 17 támadó harmadba eljutatott laszti, most az igazán zseni meglátások elmaradtak. Érzésem szerint mezőnybe nem rakta bele azt, amit a horvát mágus vagy épp Valverde belepakolt. Azt külön kiemelném, hogy a Mallorca második kapufáját kocogva lehajtott fejjel konstatálta. Joselu váltotta a 67. percben, abszolút jogosan.

5/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (olvasói pontszám: 6,9)

Tanári teljesítmény a varázslótól. Tessék megkapaszkodni, 7 kulcspasszt osztott ki a találkozó során, embertelen. Már az első félidőben felkerülhetett volna a neve mellé az a bizonyos assziszt, ha Vini pontosabb, de Rüdiger fejesénél mesterien kanyarintotta be a szögletet, így nem maradt el a gólpassz. Ilyen idősen, így futballozzni… folytassa kérem!

8/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 7)

A Bellingham féle mágia elmaradt, ennek ellenére az a mezőnymunka, amit a tegnapi nap folyamán le tett az asztalra, az dicséretes. Félelmetes látni, hogy az egyik pillanatban elől veszélyeztet, a következőben pedig már a saját tizenhatosánál becsúszva szerel. A legveszélyesebb mozzanata az a bizonyos fejes volt, Modrić beadását követően.

7/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (olvasói pontszám: 5,4)

A szerepeltetését illetően lévő gondolataimra majd Ancelotti szekciójánál térnék ki. Ameddig a pályán volt, addig a blancók legveszélyesebb gólszerzési kísérlete a brazilhoz volt köthető, ez kétségtelen. Viszont számomra a duma még mindig sok, és a kommenteket olvasgatva nem én vagyok az egyedüli, aki így véli. Tény, hogy a játékvezetés finoman szólva megkérdőjelezhetőnek számított, de ha fele annyira lenne nyugodt, mint Rodrygo általánosságban, még ennél is nagyobb magasságokba emelkedhetne, erre pedig szükség lenne.

6/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (olvasói pontszám: 6)

Nem volt egyszerű dolga, faragták rendesen. Holtversenyben Brahimmal, ellene követték el a legtöbb (2) szabálytalanságot, már amit ténylegesen meg is ítéltek szabálytalanságnak. Összesen egyetlen 1 passza volt pontatlan.

6/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

Cserejátékosok

Brahim (olvasói pontszám: 7,1)

A 60. percben váltotta Vinit, nem is tétlenkedett. Beállását követően más stílusban igyekezett operálni a csapat, sokkal több veszély érkezett középről, mint a szélekről. Rodrygo kanyarintását követően kishíján megszerezte a vezetést, ám a kapufáról ebben az esetben is kifelé pattant a játékszer.

7/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (olvasói pontszám: 5,9)

Ha valaki, akkor én minden bizonnyal a véget nem érő beadások ellenese vagyok, de Joselu pályára lépésével érzésem szerint többet próbálkozhattunk volna ezzel, hiszen egészen addig Jude-on kívül nem volt elől magas emberünk. Brahim fejesét megelőzően ügyesen készítette vissza a labdát Valverdének, majd az uruguayi továbbította azt Rodrygo felé.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez és Dani Ceballos kevés időt kaptak a bizonyításra, így nem szándékozom őket külön értékelni.


Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 6,5)

Nagyon nehéz mérkőzés, a 3 pont viszont a zsebben. Vinínicus kezdőbe nevezése eléggé megosztotta a drukkereket, én is azt gondolom, hogy Brahimnak kellett volna 60 percet kapnia, és Vininek belépnie csereként. Arda Güler debütálására még várnunk kell, de legyünk őszinték, nem a tegnapi nap volt a tökéletes alkalom ennek megvalósítására. Egy újabb győzelem az olasz mesterrel az élen, így ténylegesen megünnepelhette a szerződéshosszabbítást.

7/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…