Egytől egyig: Arandina – Real Madrid (1-3)

Egytől egyig 2023/24

A Real Madrid is megkezdte a Király-kupa menetelését a legjobb 32 csapat között, ahol a spanyol 4. osztályban szereplő, Arandina együtteséhez látogatott. A papírforma érvényesült, a madridi szurkolóknak sokat nem kellett izgulniuk az eredmény alakulása miatt. Jöjjenek tehát a pontszámok, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,6)

Teljes mértékben azt kaptam, amire előzetesen is számítottam. A csapat nyilván nem ehhez a környezethez van szokva, legyen az az öltöző, a pálya minősége, vagy, hogy éppen nem áll rendelkezésre a VAR. Természetesen az előbb felsorolt tényezők nem lehetnek kifogások egy 4. osztályban szereplő csapat ellen, a találkozó során végig a habfehérek akarata érvényesült.

Emellett ne legyenek kétségeink, ha valahol nem fog 110%-on pörögni a csapat, az valószínűleg a Király-kupa lesz. Az is szembetűnő volt, hogy a kombinatív játék mellett azért mindenki akarta egy picit színezni, mindenki akart gólt lőni, csak, hogy a mesternek megcsillogtassa játéktudását. Viszont nincs baj, a továbbjutás sikerült, az ilyen mérkőzések pedig valahol erről is szólnak. A bekapott gól miatt hetes.

7/10
Szerkesztői pontszám
A találkozó előtti csapatkép (forrás: realmadrid.com)
A találkozó előtti csapatkép (forrás: realmadrid.com)

Arandina (olvasói pontszám: 5,4)

Az őszintét megvallva, ennél nehezebb találkozóra számítottam. Teljesen egyértelmű, hogy egy ilyen együttes ebben az esetben élete meccsére és egyben lehetőségére készül, hiszen lehet, hogy a következő 50 évben nem adódik előttük hasonló alkalom. A talaj minősége minden bizonnyal nem érte váratlanul őket, viszont ez nem volt elég, az akarat az 52. percig tartott ki. A futball szépsége, és valahol ténylegesen örülök is neki, hogy a meccs végén találtak egy gólt, ezzel tovább írva a saját kis történetüket.

5/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Brahim Díaz (olvasói pontszám: 7,9)

Nehezen indult, és egészen az 52. percig, ha valaki megkérdezi, még a vártnál rosszabbul teljesítő játékosok közé soroltam volna, hiszen a kiharcolt büntető előtt könnyedén visszaguríthatta volna a második hullámban érkező Nico Paznak a labdát, vagy épp az üresen álló Joselunak. Emellett az ő játékát is tarkították felesleges mozdulatok, az Arandina játékosai pedig ezt kellemetlen belépőkkel jutalmazták.

Viszont ezek után kiharcolt egy büntetőt, Joselu értékesítette, ezzel megkeződött a menetelés a csapat számára, letörve a hazai csapat akaratát. Rá 2 percre a saját térfeléről indult meg egy mesés szólóval, hogy aztán egy szerencsésnek mondható mozdulatot követően maga előtt találhassa a labdát, amelyet gyönyörűen akasztott be a hosszúba. A meccs végén még megkoronázta teljesítményét egy Rodrygónak adott gólpasszal.

9/10
Szerkesztői pontszám
Brahim Díaz ünnepel a gólja után (forrás: realmadrid.com)
Brahim Díaz ünnepel a gólja után (forrás: realmadrid.com)

Kepa Arrizabalaga (olvasói pontszám: 6,7)

A hazai csapat támadói túl sok feladatot nem adtak számára, így könnyen lehet, hogy lefagytak az ujjai a találkozó végére. Mindösszesen egyszer kellett hárítania, a bekapott gólról pedig nem tehetett. Az első félidő során az mondjuk parádésra sikeredett, ahogy becsúszva pályán tartotta a labdát.

6/10
Szerkesztői pontszám

Vinicius Tobias (olvasói pontszám: 6,7)

A szünetben még olvasgattam kommenteket vele kapcsolatosan, többen kifejezetten kedvelték a játékát, én azért ennél szkeptikusabb vagyok. Először is szeretném leszögezni, hogy Tobias 2021/2022-es idény óta a Castilla kötelékében futballozik, és leigazolásának pillanatában többen a jövő Real Madridjának jobbhátvédjeként tekintettek rá.

Több, mint nem véletlen, hogy debütálására mostanáig kellett várni. Amennyiben valaki nyomon követte a Castilla tavalyi menetelését, láthatta, hogy abból a keretből is, a nem kiemelkedő játékosok közé tartozott. Az első félidő során még kialakított 1-2 ügyes kombinációt a jobb oldalon, a második félidőben viszont hibákat halmozott, Ancelotti le is kapta.

6/10
Szerkesztői pontszám

Álvaro Carrillo (olvasói pontszám: 7)

A Castillás fiatalemberek közül az ő teljesítménye volt a leginkább meggyőző. Persze, 4. osztályú csapat volt az ellenfél, de ennek ellenére ez a teljesítmény debütálóként igenis rendben volt. Többször mutatott be megelőző szerelést, kivette a részét az építkezésből, Tobias lecserélésével pedig jobbhátvédként fejezte be a találkozót.

7/10
Szerkesztői pontszám
Álvaro Carrillo (forrás: realmadrid.com)
Álvaro Carrillo (forrás: realmadrid.com)

Nacho (olvasói pontszám: 6,3)

A kapitány teljestménye is magabiztos volt, leszámítva a mérkőzés hajrájában lévő bakiját, amiből végülis szépíthetett a hazai együttes. Haragudni nem tudok rá, viszont az öngól miatt csak hatost tudok adni, de így is azt gondolom, hogy jobban teljesített, mint a két szélső hátvéd.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (olvasói pontszám: 5,9)

Rendkívül robbanékony, tényleg felszántja a bal oldalt a 90 perc alatt, de ugyanazt a teljesítményt nyújtotta ezen a találkozón, mint bármelyik bajnokiján, semmivel sem többet. Arról ne is beszéljünk, hogy Raly Cabral beültette a körhintába, amelyet követett Nacho bakija.

5/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 7,3)

Egy viszonylag hosszabb kihagyást követően újra bevethető volt a francia csillag, és ameddig a pályán tartózkodott, a jobban teljesítő futballistáink közé sorolnám. Érkeztek a tőle megszokott gyors ütemváltások, bokamozdulatok, meg persze egy mesés Zidane-csel. Faragták rendesen, továbbá ne felejtsük el, hogy másfél hónapot követően most kapott újra meccsterhelést.

7/10
Szerkesztői pontszám
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)

Dani Ceballos (olvasói pontszám: 6,2)

Dani esetében egyszerű a képlet, vagy görcsösen futballozik, vagy parádézik. Sajnos most az előbbire került sor, hiába volt sokat játékban. Camavingát hasznosabbnak éreztem a középpályán.

5/10
Szerkesztői pontszám

Nico Paz (olvasói pontszám: 6)

Szintúgy egy gyenge teljesítmény, pedig tudjuk mire képes a tini argentin. Lehetőségei adódtak, élni azonban nem tudott velük. Mezőnyben többször szórta el a játékszert, összességében elmondható, hogy nem érezte a tegnap esti találkozót. Cseréje indokolt volt.

5/10
Szerkesztői pontszám

Arda Güler (olvasói pontszám: 7,6)

Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy rengetegen vártuk ezt a pillanatot, emiatt féltem is tőle, hogy ennyi kihagyás után, nem azt fogjuk kapni a török zsenitől, amire számítottunk előzetesen. Arda pedig ránk cáfolt, talaj ide vagy oda, ő pörgött ezerrel, nála jobban érzésem szerint senki nem akart bizonyítani. Egy kicsit érdekes jelenet volt, amikor kivette Ceballos kezéből a lasztit a szabadrúgást megeleőzően, de láthattuk, hogy kifejezetten jó lövője van ennek a srácnak. Jól mozgott, Özil féle ütempasszokkal operált, tényleg csak dicsérni tudom.

8/10
Szerkesztői pontszám
Arda Güler (forrás: realmadrid.com)
Arda Güler (forrás: realmadrid.com)

Joselu (olvasói pontszám: 6,2)

A büntetőt kötelező volt értékesítenie, nem is hibázott, ezért pedig jár a pont. Ugyanakkor kevés labdát kapott, nem tudta úgy kivenni magát az összjátékokból, ahogy szokta, az előtte álló lehetőségeket pedig rendre elpuskázta.

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Fede Valverde (olvasói pontszám: 6,6)

Teljesen feleslegesnek tartottam, hogy pályára lépjen ezen a találkozón, sokat pedig nem is tett az eredmény alakulása érdekében. 

5/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (olvasói pontszám: 7,2)

Alapvetően ugyanazt gondolom, hogy neki sem kellett volna játszania, de a brazil nem tétlenkedett. Brahim beadását ügyesen kezelte le, majd tüzelt a hosszúba. Ha Joselu nem hibázza el a ziccert, úgy most egy asszisztja is lehetne.

8/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

Mario Martín (olvasói pontszám: 6,4)

Számomra nagyon szimpatikus volt az, ahogy ő belépett a játékba. Adódott egy Toni Kroos féle keresztlabdája, és Joselu elpuskázott lehetőségét megelőzően ő ugratta ki Rodrygót.

7/10
Szerkesztői pontszám

Álvaro Rodríguez (olvasói pontszám: 6,2)

Újra előkerült az uruguayi származású támadó, akit a tavalyi év során ismerhettünk meg csereként nyújtott teljesítményének köszönhetően. Azóta a Castillában is visszaesett a teljesítménye, nem véletlenül nem számol vele Ancelotti rendszeresen. Carrillo centerezésénél adódott egy fejese, ez minden.

6/10
Szerkesztői pontszám

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 7,6)

Ahogy menedzseli ezt a szűk keretet, az magáért beszél. Valverde és Rodrygo cseréjét ugyan tényleg nem tudtam hova tenni, részben viszont ezek is az olaszt igazolják. Örülök, hogy megadta Gülernek a lehetőséget, a Castillás srácokkal egyetemben. A csapat kiharcolta a továbbjutást, kiváncsian várom a Király-kupa folytatását!

8/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK