Ancelotti: A legutóbbi mérkőzésen sok fájdalmat okoztak nekünk

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester Rijádban is megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Mielőtt elkezdeném, szeretnék megemlékezni két legendáról, akik a napokban távoztak közülünk: Zagallo és Beckenbauer. Két nagyon fontos alakja ennek a sportágnak, akik sok jó tulajdonsággal rendelkeztek: alázat, profizmus, a sportág iránti szeretet jellemezte őket. Szerettem volna tisztelegni előttük.”

„A Szuperkupa fontos versenysorozat, és mindent meg akarunk tenni, hogy megnyerjük. A csapat jó formában van. Megvan a lelkesedés és a motiváció, felépülőben vannak játékosaink, és úgy gondolom, hogy remek teljesítményt fogunk nyújtani, figyelembe véve, hogy az Atlético az idény első derbijén fájdalmat okozott nekünk. Ezt szem előtt kell tartanunk, mert egy olyan gárda, amely versenyban van a trófeáért. Küzdenek, magas minőséget képviselnek. Nehéz, kiegyenlített mérkőzés lesz.”

Kapuskérdés

„Egyikük kezdeni fog, nem fogom elárulni, hogy melyikük.”

Ismétlődő madridi derbik

„A sorsolás már csak ilyen, az Atléticóval kerültünk össze, így újra játszani fogunk ellenük. Nem arról van szó, hogy örülök a párosításnak, hiszen az egyik legjobb csapatról beszélünk, mindig nehéz ellenük futballozni. Oda kell tennünk magunkat, de ugyanezt fogja tenni az Atléti is. Két nagyon erős csapatról van szó. Azt gondolom, hogy a két csapat szurkolói élvezni fogják ezen mérkőzéseket.”

Valverde

„Egy sok oldalú játékos, egy tökéletes középpályás, aki bármilyen stílusban képes futballozni. Játszhat szélsőként, ahogy tette, amikor megnyertük a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját, és játszhat védekező középpályásként, ahogy most is teszi. Ugyanazon a mérkőzésen több poszton is szerepelhet, és nehéz egy ilyen profilú játékost találni a piacon. Szerencsések vagyunk, hogy magunk közt tudhatjuk.”

„Véleményem szerint még van hova fejlődnie, több tapasztalattal és érettséggel fog rendelkezni. Ő egy nagyon szerény ember, tisztában van az errősségeivel. Mindig jobban szerettem az alázatos játékosokat, mint az arrogánsakat, de néha egy kis arrogancia erősebbé teheti az ember személyiségét.”

A két edző állása

„Csak a magam nevében beszélhetek. Nagyon jól érzem magam ebben a környezetben, ebben a habfehér környezetben. Kívülről azt látom, hogy Simeone is jól érzi magát az Atlético környezetében. Szerintem ő az ideális edző az Atléti számára, ha nem így lenne, nem maradt volna ennyi ideig a klub menedzsere.”

Simeonéval való kapcsolat

„Tiszteljük egymást. Többször beszéltünk már, sokszor játszottunk egymás ellen is. Amikor a Juventusban futballoztam, gólt szerzett ellenünk, és megnyerték a Lazióval a bajnoki címet. Szomszédok vagyunk, néha látjuk is egymást, de rendkívül tiszteljük a másikat.”

VAR

„Van hova fejlődnie. Támogatnia kell a játékvezetőket a döntések meghozatalában, viszont a döntéseket a játékvezetőknek szükséges meghozniuk. A közönség felé való kommunikáción lehet javítani, de számunkra ez egyáltalán nem változtat semmin.”

Kroos – Valverde a középpályán

„Lehet, hogy változni fog, mert Tchouaméni és Camavinga visszatértek, így több lehetőségem adódik a pálya közepén, mint az előző mérkőzéseken.”

Barcelona

„Egy olyan csapat, amely a múltban is versenyben volt, most is versenyban van. Az előző idényben két mérkőzésen ők győzedelmeskedtek, két másik alkalommal pedig mi. Tisztelnünk kell őket, riválisaink a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. A Barca mindig is rivális volt, és mindig az is marad.”

Rüdiger

„Rendkívül éber, koncentrált és mentálisan erős védő. Több jó tulajdonsággal is rendelkezik. Van tapasztalata, játszott Angliában és Olaszországban is, jól helyezkedik, van karaktere, személyisége és egy sok oldalú védő. Emellett pesszimista is, mert mindig a legrosszabb esetre készül fel, ezért koncentrál annyira a játékra.”

Ajánlatok szaúdi kluboktól

„Ez nem igaz, nem kaptam innen ajánlatokat. Megfeledkeztek rólam.”

A két csapat korábbi találkozója az idényben

„A legutóbbi mérkőzésen sok fájdalmat okoztak nekünk. Úgy tűnik, hogy kijavítottuk a hibáinkat, és holnap jobb teljesítményt nyújthatunk, mint az Atlético Madrid elleni első párharc során.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK