Valverde: Ez az a poszt, ahol a legjobban érzem magamat

Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

A holnap esti Spanyol Szuperkupa mérkőzést megelőzően, az uruguayi játékos állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a játékosok közül.

Madridi derbi

„Rendkívül izgatottak vagyunk. Egy újabb trófea a tét, és egy újabb derbi, amely párosítást még láthatjuk többször a hónapban. Lehetőségünk van bizonyítani, hogy minden versenykiírásban esélyesek vagyunk. Nagyon boldog vagyok, hogy ebben az évben is lehetőségem van játszani a Szuperkupában.”

„Kifejezetten jó érzés a számomra, hogy pályára léphetek ezeken a mérkőzéseken. A legjobb dolog a Real Madridban, hogy top csapatok ellen versenyezhetsz, az Atlético pedig világklasszis szintet képvisel. Tudjuk, hogy egy újabb trófea a tét. A Király-kupa meccsek és a bajnoki találkozók egyaránt fontosak, ezen párharcokon dől el, hogy az összes kupáért harcba tudunk-e szállni.”

Az első begyűjtött Spanyol Szuperkupa serlege

„Emlékszem, milyen volt az a Szuperkupa, az volt az első ilyen torna, amelyen szerepeltem. Csodálatos volt egy még egy trófeát nyerni a Real Madriddal, és, hogy ezt a csapattal és a családommal ünnepelhettem, az valami nagyon különleges volt. Szeretnék még egyet nyerni, mert a címer megköveteli, hogy ez a csapat trófeákat nyerjen.”

Középpályára való visszatérés

„Egész életemben ezen a poszton szerepeltem. Láttákk anno, hogy 5-ösként játszom, mára pedig sokkal jobb képességekkel rendelkezek. Több poszton is bevethető vagyok, és ez a csapat hasznára van. Nagyon elégedett vagyok a hozzáállásommal.”

„Szélsőként több gólt és asszisztot tudok szerezni. Viszont mindig is azt mondtam, hogy a középső középpálya az a pozíció, amit a legjobban élvezek. Bárhol is vet be a mester, élvezem, és élvezem azt is, hogy több poszton számol velem.”

Az egyik legjobb egyéni performansz a csapatban

„Lehet, hogy valóban így van. Nagyon szeretek ezen a poszton futballozni, és ott tudok a leginkább közreműködni, ahol a legjobban érzem magam, legyen az védekezés vagy támadás. Minden csapattársammal össze tudok így játszani a pályán.”

„Szeretnék annyi gólt lőni, mint tavaly, és közelebb kerülni a tizenhatoshoz, de alkalmazkodnom kell ahhoz, amit az edző szeretne. Ahogyan elmondtam, nagyon jól érzem magam, hogy játszhatok. Úgy festek a pályán, mint egy gyerek. Ez az a poszt, ahol a legjobban érzem magam.”

Megtenné ugyanazt, mint a 2020-as Szuperkupa döntő során (az a bizonyos szabálytalankodás Moratával szemben)?

„Igen, amennyiben ezt tudatosan a csapatért szükséges megtenni, nem pedig akkor, ha 3-0-ra vezetünk, mert szerintem abban az esetben nem számítana. Az eredmény döntetlenre állt, muszáj volt megtennem. Ha ugyanilyen eredmény alakulna, újra megtenném a csapattársaimért, a csapatért, a büszkeségemért és az értékeimért. Mindig mindent bele kell adnod a csapatért.”

Spanyol szuperkupa

„Azért igazoltam a Real Madridba, hogy versenyezzek, hogy játszhassak, hogy újabb trófeákat szerezzek a csapattal. Néhányan úgy gondolják, hogy a Szuperkupát Spanyolországban kéne megrendezni. Nekünk mindösszesen annyi a dolgunk, hogy futballozzunk, megpróbáljunk nyerni és hazahozni egy plusz trófeát a szurkolóinknak. Azt akarjuk, hogy élvezzék azt a kemény munkát, amit beleteszünk, hogy örülhessenek, egy újabb trófeának.”

„Minden játékosnak jól kell teljesítenie, bármilyen poszton is szerepel. Ha nyerünk, ott leszünk a döntőben, ezért támogatnunk kell egymást, egységesnek kell lennünk. A legnagyobb tisztelettel és elvárással kell futballoznunk.”

Játékosok, akik Szaúd-Arábiába igazoltak

„Az összes játékos, aki ide igazolt, a futball sztárjai, és sok mindent elértek. Cristiano volt az egésznek az úttörője. Ez rávilágít arra, hogy szeretnék az itteni futballt magasabb szintre emelni. Fontos, hogy olyan minőségű játékosaik legyenek, mint akik ide igazoltak. Lényeges, hogy továbbra is fejlődjenek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…