Egytől egyig: Real Madrid – Barcelona (4:1)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

Nincs is jobb annál, mint egy trófeával kezdeni az évet. Ráadásul a Barcelonát legyőzve. Sőt, nem is akárhogyan. Kellett is másfél nap, mire felébredtünk az örömből, úgyhogy jöjjön is az értékelés.

Real Madrid

Okos, lehengerlő játék az első perctől a lefújásig. Nem hiába mondta Rüdiger, hogy ez nem egy csapat, hanem egy nagy család. Ez látszik a srácokon minden meccsen. Ahogy kommunikálnak egymással, ahogy kisegítik egymást vagy épp ahogy biztatják a másikat. Ehhez még hozzájönnek a kivételes kvalitások, és bumm, meg is van a 4-1-es, sima győzelem a Barca ellen. De már az is beszédes, hogy a két szuperkupa-meccsen összesen 9 gólt rúgtak a srácok a két legnagyobb riválisnak.

9/10
Szerkesztői pontszám

Barcelona

Még halványan megvan tavalyról az emlék, mikor a Barca megnyerte a szuperkupát, majd a meccs után új éráról, öregedő Madridról és a halhatatlan Xaviról szóltak a hírek. Egy év alatt elég sok minden változott.

Ez egy gyenge Barcelona volt, akik ráadásul mindent megtettek azért, hogy a Madrid lemossa őket a pályáról. Gondolok itt például arra, hogy félpályánál védekeznek a világ két leggyorsabb támadója ellen. Se elképzelés, se egyéni megvillanás nem sok volt, de ez maradjon az ő problémájuk.

4/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Vini Jr.

Taps. Taps. Taps. Nemcsak a három gólja miatt, meg a magabiztosságért, amiért bátran odaállt tizit rúgni, hanem a pályán mutatott higgadt viselkedése miatt is. Itt megint szeretném kiemelni, amit a meccs után nyilatkozott: “Természetesen nem vagyok szent, néha túl sokat beszélek, vagy cselezek, amikor nem kellene, de javulni akarok és példát akarok mutatni a gyerekeknek, akik figyelnek engem.” Ilyen önreflexióra csak az képes, aki tényleg fejlődni akar.

Emellett Koundét és Araujót is akkor verte meg, amikor akarta, nem voltak felesleges megmozdulásai, nem is láttam még ilyen hatékonynak Vinit. 38 perc alatt mesterhármas a Barca ellen egy döntőbe. Bravo!

10/10
Szerkesztői pontszám
Vini Jr.
Vini Jr. első gólja a Barca elleni szuperkupa-döntőben. // kép: realmadrid.com

Andriy Lunin

Ha eddig nem volt, most már talán egyértelmű, hogy ő neki kell az első számú kapusnak lennie Courtois visszatéréséig. Egy-két kijövetelt leszámítva magabiztos volt, akadt egy-két fontos védése is, valamint lábbal és kézzel is nagyon jól hozta játékba a labdát.

9/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 8,7)

Carvajal egy ideje újra régi formájában tündököl, most is lezárta a jobb oldalt, és nem sok keresnivalója volt ott Barca támadóinak. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger

A fal. Jól semlegesítette Lewandowskit (a gól nem az övé volt), emellett jól állta a sarat akkor is, mikor pár percig folyamatosan nyomott a Barca. Kicsit loco, de így szeretjük.

8/10
Szerkesztői pontszám

Nacho

Jó párost alkottak Rüdigerrel, magabiztos teljesítményt nyújtott a kapitány, aki először emelhetett magasba trófeát a CSK-szalaggal a kezén. Megérdemelte.

8/10
Szerkesztői pontszám
Ferland Mendy
kép: realmadrid.com

Ferland Mendy

Mendy mögé ezen az estén még a szél se jutott be. Ferran Torresnek és Lamine Yamalnak se volt sok szerencséje arrafelé. Érdekes adat, hogy Mendy-t mindössze két alkalammal cselezték le az idei szezonban.

Nem hiába mondta Ancelotti, hogy ha egészséges, akkor Mendy a világ legjobbja posztján védekezésben. Most előrefelé is jó döntéseket hozott, már-már a 2020-2022-es Mendy-t láthattuk. Úgyhogy már csak folytonosság kellene, meg a sérülések elkerülése.

8/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni

Csodásan szűrt, elegánsan osztogatott és remekül kiegészítették egymást Kroosszal és Valverdével. Úgy tűnik, a sérülés már a múlté, egy távoli bomba meg csak beakad egyszer.

8/10
Szerkesztői pontszám
Aurélien Tchouaméni
kép: realmadrid.com

Toni Kroos

Mindent elmondtunk már róla, majd szólunk, ha valami változik. Például, ha nem lesi le a passzsávokat, ha nem mozgatja kedvére a csapatot, ha nem sikerül minden ívelése (9/9) vagy, ha megzavarja őt néhány ezer füttyszó. Várom nagyon azt a hosszabbítást.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde

Az a bizonyos sohavégetnemérős teljesítmény. Megint. Fut, fut, szerel. Fut, fut, megindul. Ível, passz, passz. És Rodrygo gólt szerez. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham

Csoda nézni minden megmozdulását. Bár most nem szerzet gólt, mégis ez a meccse tetszett talán a leginkább. A védekező munkája, amivel egyensúlyt hoz a csapatnak, a finom cselei 3-4 ember között, a kiállása. A jelenléte. Ja, és adott egy hatalmas gólpasszt is. Teljesen más szint.

9/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo
Rodrygo gólpassza Vininek. // kép: realmadrid.com

Rodrygo

Egy gól, egy gólpassz. Folytatta a remek idei sorozatát. A gólpassza előtt remekül vettee észre, hogy a Barca védelme a félpályán akarja őt lesre állítani. Aztán a passz is mértani volt. Öröm látni, hogy Vinivel és Bellinghammel mennyire érzik és értik egymást.

8/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Luka Modric

10 percet kapott most csak, ebbe 14 labdaérintés és 11/12 pontos passz fért bele. Ja, meg a szaúdi szurkolók végtelen öröme, hogy éppen Kroost cserélte a horvát mágus. 

7/10
Szerkesztői pontszám
Brahim Díaz
kép: realmadrid.com

Brahim Díaz

Hihetetlen, hogy egy ilyen játékos ül a padon. Életveszély, akár kezdő, akár csereként áll be. De Jong még talán most is azt a gyufát keresi, amiért elküldte őt Brahim. Kár, hogy nem lett gól belőle.

8/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga

Egy-két csel, egy kis lendület, de sok időt ő sem töltött a pályán. A lényeg, hogy ő is felépült végre.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Ceballos és Joselu nem töltött elég időt a pályán, ezért nem is értékelem őket. 


Carlo Ancelotti

Mondhatjuk, hogy a hosszabbítás megtette a hatását, azóta meg is van az első trófea. Viccet félretéve, remekül meccselt Carlo, jól felkészítette a csapatot, pontosan tudta, mit akar játszatni. egyedül azért 9, mert én egy kicsit előbb cseréltem volna be Brahimot, hátha meglövi ő is a gólját.

Ellképesztő, amit összerakott itt megint félév alatt Ancelotti. Még emlékszem a szeptemberi meccsekre, mikor azért könyörögtek sokan a kommentszekcióban, hogy felejtse már el ezt a kétcsatáros játékot, meg a 4 középpályást. Csak idő kellett. Ezzel a győzelemmel már 21 meccs óta veretlen a csapat. Csak így tovább, Carlo! 

9/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK