Ancelotti: A Szuperkupánál is keményebb meccsre számítunk

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Csütörtök este a Real Madrid az Atlético Madriddal csap össze a Király-kupa nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, szót ejtve többek között Brahimról, Rodrygóról és Viniről is.

A mérkőzés

„A csapat jó formában van, holnap pedig egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk. Az Atlético egy topcsapat, ezt a Szuperkupában is megmutatták, az a meccs nagyon kiegyenlített volt. Holnap még keményebb összecsapásra számítunk, hiszen ők szerepelnek hazai pályán és nagyon jól teljesítenek. A lehető legjobb csapat lép pályára, figyelembe véve az utazást és a fásultságot is.”

„Nem készülünk provokációra az ellenfél részéről, mert nekünk arra kell figyelnünk, hogy egy kemény ellenfél ellen játszunk, biztos vagyok benne, hogy nehezebb meccs lesz, mint a Szuperkupában látott. Egy másik sorozatról van szó, két olyan együttes játszik, amely esélyes a végső sikerre is. Ez még jelentőségteljesebbé teszi a találkozót, különösen, mivel egyetlen meccs dönt a továbbjutásról. Mindent megteszünk a győzelemért.”

Korábbi találkozók

„Minden mérkőzés más, a holnapi nem egy bajnoki, hanem egy egyenes kieséses találkozó, ezt is figyelembe kell vennünk. Hosszabbításra vagy akár büntetőkre is sor kerülhet. Bármi is történt a korábbi találkozókon, az nem számít most.”

21 meccs veretlenül

„Kedvelem a klubot övező hangulatot és azt, ami az öltözőben uralkodik. A siker kulcsa a nyugodt környezet, a motivált társaság és az erős összhang a csapaton belül. Jó futballt játszunk, egységesek vagyunk és tudjuk, mit akarunk. Ezek az összetevők tesznek sikeressé: a motiváló környezet, az erős csapategység és az, hogy jó futballt játszunk.”

„Ha nem nyerünk holnap, elvész ez a sorozatunk. Akkor jelentkezik a veszély, ha nem kapod meg, amit akarsz. Fel kell készülni erre is. Nagyon jó sorozatunk van, nem tudom, mikor ér véget, de egyszer megtörténik. Nem nyerhetünk meg minden meccset. Ha megtörténik, hamar túl kell lépnünk rajta.”

A csapat erőnléte

„Sok sérültünk volt, de túllendültünk ezen, mert erős a keretünk. Az edzéseken is jelentkezik a nagy versenyszellem, ez teszi lehetővé, hogy remek fizikai állapotban legyünk.”

Sorfal a bajnoknak

„Minden klub döntését tiszteletben tartom. Az is jó, ha megteszik és az is, ha nem, nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget ennek. Mindenki azt tesz, amit akar, a Real Madrid pedig különbözik ebben. Én kimaradok ebből. Ha választhatnánk, azt választanánk, ami a legjobb nekünk.”

Rodrygo

„Szüksége volt még egy napra, amikor alacsony intenzitással edzhetett. Jó formában van, kulcsszereplő volt a Szuperkupában, különösen az Atlético ellen. Kezd rátalálni a legjobb formájára. Holnapra rendben lesz, mindenki bevethető. Lucas Vázquez pénteken térhet vissza.”

Brahim jó formája

„Két év után tért vissza Milánóból, rengeteget fejlődött a lábmunkája és taktikailag is sokat javult. Erősebbé vált, remekül használja ki a kis területeket. Védekezésben is nagyon fontos munkát végez. Egy komplett játékos, aki nagyon sokat segít nekünk.”

Valverde új pozíciója

„Megkérdeztem, hol szeret játszani, de neki mindegy. Nekem is. Az a fontos, hogy képes játszani, kulcsfontosságú játékos számunkra.”

Vini Jr.

„A sérülése után rátalált a legjobb formájára. Megtanult kicsit bentebb játszani, ez még veszélyesebbé teszi és kevésbé kiszámítható a szélen. Nagyon jó az összjátéka Rodrygóval, nagyon tetszett, amit a három gólján kívül mutatott.”

Carvajal a támadóharmadban

„Nagyon tapasztalat a posztján. Amit tesz, az önmagáért beszél, ahogyan az is, amit eddig elért itt. Minden a karakterén múlik és azon, fizikálisan is jó állapotban marad-e.”

Mendy

„Figyelnem kell arra, mit tesz a pályán és edzéseken. Nem tudom, mikor jár le a szerződése. Nagyon jól teljesít és az a legfontosabb, hogy segíti a csapatot. Sokat tesz a játékunkhoz és remek állapotban van.”

Xavi helyzete a Barcelonánál

„Minden edzőt maximálisan tisztelek és nem hiszem, hogy szorult helyzetben lenne. Ez egy nagyon nehéz munka és nagyon jól tudjuk, hogy az edzőt hibáztatják, ha a dolgok nem jól mennek. A legjobbakat kívánom neki, minden eszköze megvan ahhoz, hogy jó munkát végezzen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK