Egytől egyig: Atlético Madrid – Real Madrid (4:2)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A Király-kupa nyolcaddöntőjében az Atlético Madriddal találkozott szeretett csapatunk. A mérkőzés előtt a jó forma, és a Szuperkupa megnyerése adhatott bizakodásra okot, ám tekintve, hogy idén egyedül a matracosoktól szenvedett vereséget a csapat, voltak baljós előjelek is. Sajnos a tegnapi nap folyamán a pesszimistáknak lett igazuk, és a kisebbik madridi csapat örülhetett. Nézzük, hogy hogyan is láttátok Ti, illetve én a csapat teljesítményét, szigorúan szubjektíven.

Real Madrid (OP: 5,3)

Elöljáróban szeretnék leszögezni pár dolgot itt: a Ti és az én pontszámaim merőben el fognak térni egymástól, de ettől még nem leszek vak, hülye, analfabéta, csak más véleményen vagyunk. Én itt szépen ki is fogom fejteni, hogy miért adtam ennyi pontot, és ha ezzel nem ért valaki egyet, akkor kommentben ugyanúgy meg lehet indokolni miért, viszont ezen indokoknak azért meg kell haladnia a “tenemérteszhozzábazmeg”, “melyik meccset nézted te idióta?”, “szemüveg kéne neked” frázisokat. 

Na, ezt letudva szerintem a csapat egyáltalán nem játszott rosszul tegnap, kontrolláltuk a meccset, két kapufát is lőttek a srácok, több piros lapot is kiharcoltak, amiket a bíró nem adott meg (na, ha valaki, akkor ő tényleg vak), az Atma nem igazán tudott veszélyes lenni, leszámítva az egyéni hibákat, illetve amikor már nagyon kitámadott a csapat. Ez egy olyan vereség volt, ahol végig közünk volt a meccshez, és én inkább éreztem úgy, hogy a Madrid veszítette el ezt a mérkőzést, mintsem az Atlético megnyerte, éppen ezért jár a jobb pontszám.

7/10
Szerkesztői pontszám

Atlético Madrid (OP: 5,5)

Nagyon szervezettek voltak, kihasználták a Real hibáit, és végig fegyelmezetten védekeztek, kisegítve egymást. Amit Cholo kigondolt tegnapra, azt tökéletesen véghez vitték, négy gólt is szereztek, így megérdemlik a nyolcast.    

8/10
Szerkesztői pontszám

MECCS EMBERE – Bellingham (OP: 7,3)

Sok újat nem lehet róla írni, zseniális minden labdaérintése, uralja a pályát minden oldalon, hatalmas vétel volt. Sajnos tegnap csak kapufáig jutott, pedig gyönyörűen alakította ki magának a helyzetet, de így is kiosztott egy parádés gólpasszt.  

8/10
Szerkesztői pontszám

Andriy Lunin (OP: 4,6)

Az első gólban benne volt ő is, illetve Griezmann lövését is talán háríthatta volna, de abban a szituációban így is ő volt a legkevésbé ludas, viszont a második gól az teljesen az ő hibájából fakadt. A bakik mellett volt pár irgalmatlan nagy védése, amivel meccsben tartotta a csapatot, emiatt nem tudom nagyon lehúzni.  

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 5,7)

Danit nem tudták átjátszani tegnap, folyamatosan nyerte a párharcokat, úgy látszik, hogy a gluténmentes táplálkozás volt mindvégig a kulcs. Sajnos a támadásokhoz annyit nem tudott hozzátenni, de a beton védekezésért kijár a taps. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 4,6)

Nem a német meccse volt ez tegnap, ha az első gólt muszáj vagyok valakinek a számlájára írni, akkor az övére tenném, így belecsúsztatni a labdába mindig életveszélyes, habár ha nem teszi, akkor a mögötte üresen lévő Saúl kerül helyzetbe. 

5/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (OP: 5,3)

A középhátvédek közül ő nyújtott jobb teljesítményt, több lövés is elakadt rajta, végig éles tudott maradni, és komolyabb hiba nélkül hozta le a meccset. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Mendy (OP: 5,1)

Mendy a legnagyobb meglepetésemre elég jól játszott tegnap, nyilván a támadásokhoz nem tudta hozzátenni a maga részét, de az ő esetében mindig is sokkal fontosabb volt a védekezés, amit kiválóan oldott meg. Nem hittem volna, hogy ezt mondom, de stratégiai hiba volt a lecserélése, mert Camavinga a balhátvéd pozícióban nagyon visszaesett. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (OP: 6,1)

Az első hatvan perc egy szolid 8,5-et érdemel, azonban amit utána csinált azt nem teszi ki az ablakba. Griezmann gólját szépen végig mozizta, legközelebb talán jobban fog visszaigyekezni. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modric (OP: 5,4)

Nem igazán találta a ritmust a horvát zseni, picit úgy éreztem, hogy nem volt igazán helye a pályán, lecserélése indokolt volt.  

6/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 5,4)

Nekem Fede az egyik kedvenc játékosom, és idén ő is mintha szintet lépett volna. Minden meccsen óriásit melózik, tegnap is rengeteg labdát szerzett vissza, illetve nagyon sok bimbózó Atlético támadást akasztott meg. Lecserélése szerintem hiba volt, főleg, hogy Tchouaméni meg se tudta közelíteni az általa hozott színvonalat.          

7/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 5,2)

Volt pár szép csele, illetve ő is eljutott egy pattanós kapufáig, de összességében benne is több volt. Talán jobban járt volna a csapat, ha helyette Vinit cseréli le Ancelotti.   

6/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (OP: 4)

Nyilván a többség a dumálásra fog fókuszálni, teljesen elfelejtve, hogy amúgy a második gólnál ő ugratta ki Bellinghamet, az első félidőben meg két parádés ziccer labdát is adott Rodrygónak. Sajnos volt egy nagyon csúnya lövése, illetve Griezmann az ő rossz labdaátvételéből tudott megindulni, ezek, illetve a nem túl szimpatikus viselkedése árnyalja az összképet.   

5/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Toni Kroos (OP: 5,8)

Hozta a szokásos Kroos teljesítményt, fazont és ritmust adott a csapatnak, minden támadás rajta keresztül folyt, még ha nem is volt mindez nagyon látványos. Szögletei sajnos még mindig veszélytelenek, pedig tegnap sikerült jó párat kiharcolni belőlük. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (OP: 4,4)

Borzalmasan szállt be tegnap, semmi értékelhetőt nem produkált, ráadásul Griezmann góljánál ő is csak mozizott. 

4/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (OP: 6,4)

Beállt, majd első labdaérintésével gólt szerzett, amivel hosszabbításba küldte a találkozót. Nem tudom miért tartjuk, ha nem ezért.

7/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (OP: 5,2)

Jóindulattal tudok csak ötöst adni neki, lényegében az összes támadás elakadt rajta, túl sokat cipelte a labdát, nem kereste a társakat, egy jó megmozdulására emlékszem, az volt a Rodrygonak kiosztott labda, amiből a brazil a lécet találta el.

5/10
Szerkesztői pontszám

Ceballos és Fran García a meccs kései fázisában álltak be, túl sokat nem tudtak sajnos hozzáadni a találkozóhoz. Én mindkettejüket előbb hoztam volna.


Carlo Ancelotti (OP: 5,1)

Alapvetően nem volt ez rossz, viszont a cserék nagyon nem ültek tegnap, és úgy éreztem, hogy Cholo lemeccselte az öreget, és emiatt nyert az Atlético.  

6/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
2 komment
  1. Azok után, hogy leírtad hogy az Atleti nem igazán tudott veszélyes lenni, és csak a hátsó alakzat bénázásának köszönhetően nyertek, túlzónak találom a 8-as osztályzatot. Ha pontozásos sportág lenne, kétségtelenül a Real jutott volna tovább, így szerintem ha a Real 7-es, akkor az Atleti max 5-ös lehetne. Visszataszító volt, ahogy tördelték a játékot. Folyamatosan provokáltak és veszekedtek, még az egyértelmű faultokon is, mert tudták, hogy játékban esélyük sincs felülmúlni a Realt.

  2. Üdvözöllek.
    Több mérkőzésröl írt bírálatért voltam kissé dühös,amiért nem értettem egyet,de a tegnapi mérkőzés bírálata nagyon tetszett.
    Sokszor nem értettem hogy miért nem írod hogy a támadás indításaink lassúak olyan kor is hátul járatják hátul a labdát amikor támadni kéne,én hiányolom a távoli kapura lövéseket pedig több jó rugótechnikával rendelkezó játékosunk van.
    Azt sem értem hogy miért nem lehet a Vininek meg mondani hogy inkább focizzon mint hogy szövegel a bíróval (tudhatná hogy a bíró erőssebb mint Ő).Elöbb utóbb ki fogják ezért állítani.
    Tisztelettel Lőrinc

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK