Ancelotti: Ez fontos része az idénynek, elégedett vagyok a csapattal

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid vasárnap az Almería együttesét fogadja a spanyol bajnokságban. A találkozó előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, szót ejtve Tchouaméniről, a kapusokról és a kritikákról is.

A mérkőzés

„A hazai pályán játszott mérkőzések nagyon fontosak. A szurkolóink segítenek minket és így a legjobb teljesítményt nyújthatjuk minden alkalommal. Az idény fontos szakaszában járunk, öt meccsünk van a Bajnokok Ligája előtt és szeretnénk a legjobban teljesíteni.”

„A csapat remekül teljesít. Csütörtökön hosszabbításra került sor, de a játékosok regenerálódtak, lenyűgöző volt a ma reggeli edzésmunkájuk. A holnapi mérkőzésre koncentrálunk. Az ellenfelünknek ugyan papíron hat pontja van, de a Girona ellen megérdemelték volna a győzelmet, az Atlético alig várta, hogy kilencven perc után véget érjen a találkozó, a Barcelona ellen pedig a második félidő 30. percéig tartották a döntetlent.”

„Egy minőségi csapattal nézünk szembe, tisztelnünk kell őket. Még mindig bennmaradhatnak és holnap is ezért küzdenek. Készen kell állnunk.”

Rotáció

„Sok játékos megérdemli, hogy játsszon, figyelembe kell vennem, hogy ki lesz fáradt a csütörtöki meccs után. A mai edzés után az az érzésem, hogy mindenki rendben lesz, a célunk pedig a mérkőzések megnyerése, nem az, hogy játékperceket osztogassunk.”

Kapusok

„Nem létezik hibátlan kapus. Mindenki hibázik, Kepa és Lunin sem kivétel. Nincs belső ellentét. Ez kívülről érkezik, de nincs szó ilyesmiről. Én döntöm el, ki véd, ez minden.”

Kritikák

„Nincs véleményem erről. Meghallgatom és próbálom átlátni, mi folyik az öltözőben. Jó formában vagyunk, boldogok vagyunk, remek a hangulat. Nem számít, mi zajlik körülöttünk. A csapat küzd és remekül teljesít. A súlyos sérülteken kívül mindenki rendben van, most két hetünk van dolgozni, ez nagyon jól jön.”

Az RMTV videói a játékvezetésről

„A szólásszabadság mindenkit megillet, mindenki azt mond, amit akar. Mindenki megoszthatja a véleményét bármiről, nem tudok többet mondani. Hiszek a játékvezetői rendszerben, a történések kapcsán zajlik a vizsgálat, meg kell várnunk a döntést ezt illetően.”

Utolsó beszélgetése Vinivel

„Utoljára kedden beszélgettünk, köszönetet mondtam neki a szavaiért és a három góljáért a döntőben. Hálásnak kell lennünk azért, amit tesz és próbál tenni, bár van miben fejlődnie, és hálásnak kell lennünk a három találatáért is.”

Tchouaméni

„A Szuperkupa döntőjében a legjobb formáját hozta, talán ez volt az eddigi legjobb mérkőzése. Griezmann góljánál kétségkívül tehetett volna többet.”

A „fiatalság bűne”, amire legutóbbi interjúján utalt

„Nem kifogásokat kerestem. Ha irányítjuk a találkozót, a hosszabbítást is jobban kezelhettük volna. Vannak játékosok, akik ezt teszik, mindent beleadnak és sikerrel is járnak, de a fásultság hatására az tesz magabiztossá, ha nem veszítjük el a labdát olyan sokszor.”

„Ez az egész csapat hibája. Jobban kell figyelni a labdabirtoklásra, ha teljesen irányításunk alá vontuk a játékot. Így kerülhetjük el a kontrákat és az ezekkel járó felesleges kockázatokat. Igyekszem objektív maradni, a bajnokságban gyengén teljesítettünk az Atlético ellen. Ezt követően javult a helyzet, a kupameccsen jól játszottunk.”

„Néhány helyzet sokba került számunkra, hátul nem voltunk annyira élesek, de jó futballt játszottunk, irányítottuk a meccset egy nagyon erős ellenfél ellen. Senki sem érdemelt vereséget. A Szuperkupában nekünk állt a zászló, a kupában nekik. Igazi látványosságok voltak ezek a találkozók, elégedett vagyok a csapattal.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK