Ancelotti: Rosszul mértem fel a helyzetet, a csapat fáradt volt

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester szavai az Almería elleni győzelmet követően. 

“Furcsa mérkőzés volt. Rossz első félidőt játszottunk, nem volt energia a játékunkban. Rosszul mértem fel a helyzetet a tegnapi edzést követően. A csapat fáradt volt, ezért nagyon rosszul teljesített. A fiúk karaktere, valamint a szurkolók támogatása azonban segített egy nagyon nehéz meccs megfordításában, egy teljesen más második félidőt játszva.”

“Az első félidőből semmilyen pozitívumot nem tudok kiemelni. Legjobb, ha elfelejtjük. A csapatnak nem volt energiája, nagyon rosszul kezdtünk. A második játékrészben viszont sikerült nyerni, köszönhetően a stadion atmoszférájának.”

“A csapat energiáját csak friss játékosokkal tudom felrázni. Néhányan játszottak a kupában a hosszabbításban is, így hibát követtem el a kezdőcsapat összeállításakor. A második félidőben pályára lépő játékosok sokat lendítettek a csapaton.”

“Magamra voltam dühös. Minden játékos játszani szeretne, de nekünk kell értékelnünk a játékosok állapotát, és ebben hibáztunk. Már a 30. perc környékén azon gondolkodtam, hogy változtatnunk kell, hiszen nincs energiánk. Én magam vagyok az első ember, akire dühös lehetek ezek után.”

“Megváltoztattuk a felállást Joselu és Brahim beküldésével. Próbáltunk szélesebben játszani, Bellingham pedig közelebb lépett a büntetőterülethez. Vini középre húzódott, Fran García pedig próbált beadásokkal operálni. Camavinga és Ceballos szintén energiát vittek a játékba. Mind megmutatták, hogy a kezdőcsapatba is befértek volna.”

“Megértem az Almería panaszát. Minden döntés a VAR segítségével született, de ezek közül három is egyértelmű. Úgy vélem, jó döntések születtek. Mindenkinek megvan a maga véleménye, én csak azt tudom mondani, amit láttam. Az Almería nagyon jól játszott, de ha a bírói döntésekre koncentrálunk, azok helyesek voltak. Készen állok azokra a hangokra, melyek szerint a VAR miatt nyertünk.”

“Megértem a szurkolók fütyülését, az első félidő elfogadhatatlan volt. A füttyszó jogos és érthető volt.”

“Kepa és Lunin jól érzik magukat. Mindkettejükkel beszélek minden alkalommal. Ugyanez a rotáció történt annak idején Casillas és Diego López között, és az sem volt egy rossz szezon. Remélem, hogy ugyanolyan kimenetele lesz ennek is.”

“Újra szilárdabbá kell tennünk a védelmünket, hiszen nem lehet mindig fordítani vert helyzetből.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
  1. Ezért is szeretem Ancelottit, mert tud felelősséget vállalni és következetes. Tényleg fáradt volt a csapat az első félidőben, én azt hittem hogy 5 csere lesz a másodikra…. De a végén, mi örültünk jobban! HALA MADRID!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK