Egytől egyig: Real Madrid – Almería (3-2)

Egytől egyig 23/24

A Real Madrid hazatért a Bernabéuba a spanyol bajnokság 21. fordulójában, ahol az Almería együttesét fogadta vendégül. Részesei lehettünk újra a rendkívül érdekes spanyol játékvezetésnek és egy újabb madridi fordításnak, így a királyi gárda otthon tartotta a 3 pontot! Lássuk tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,1)

Maradjunk annyiban, hogy ez iszonyatosan gyenge volt, a fordítás ellenére is. Nem szoktam ilyet mondani, de ténylegesen azt gondolom, hogy a játékvezetői döntések is segítették a csapatot tegnap, viszont az elmúlt időben azért nem ehhez voltunk hozzászokva, sőt.

Az első félidei teljesítményről nehéz pozitívumot leírni, nulla kaput eltaláló lövés hazai oldalon, borzasztóan enervált futballistákkal a pályán. A második félidei küzdés dicséretes, de azért a produktum hagy kivetni valót maga után. Én ténylegesen ritkán mondok ilyet, de véleményem szerint a Real Madrid a játék képe alapján nem érdemelt a tegnapi nap folyamán győzelmet. A fordítás miatt hatos az összpontszám.

6/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)

Almería (olvasói pontszám: 6,7)

Az az érzésem, hogy a vendég csapat túlteljesítette a hazaiakat. Amit lehetett, ők azt megtették, és ahogy már leírtam, a játékvezetői döntések most őket érték csapásként. Kontráik veszélyesek voltak, a madridi hibákat pedig kíméletlenül kihasználták.

7/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Jude Bellingham (olvasói pontszám: 8,2)

Értékesített büntető, meccs végi assziszt és szűnni nem akaró tűz, ez volt Jude Bellingham szombat délutánja. Nem akarom sokáig húzni, nem ember és úgy tűnik ő egyelőre nem fáradt. A mérkőzésen begyűjtötte 5. sárgalapját, ezzel a Las Palmas elleni, idegenbeli bajnokin kamillázhat egyet szerencsére.

8/10
Szerkesztői pontszám
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Kepa Arrizabalaga (OP: 4,9)

Az első gólnál ő is annyira lehetett éles, mint Nacho vagy Carvajal, de mint 3. számú bűnös, nem fogom teljes mértékben a nyakába varrni. Edgar találatánál érzésem szerint nem lehet hibáztatni, óriási gólt akasztott az illető. A második félidőben ügyesen élt együtt a játékkal.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 7,9)

Az első Almería találatnál ő is mozizott, nem számított Nacho hibájára, így Ramazani a tizenhatosnál találhatta magát zavartalanul. Beadásai nem voltak veszélyesek, de a végén bekotort labdája mindent feljavít, az ő góljával nyerte meg a Madrid a mérkőzést. Az ő mentalitása is elképesztő.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 6,5)

A középhátvédek közül most neki volt jobb estje, mondjuk Nachóénál nem volt nehezebb jobbat hozni. Extrát nem kellett nyújtania, fejjel magabiztos volt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (olvasói pontszám: 3,5)

Megyeibe illő bakik, tényleg nem tudom szépíteni. Sajnálom, mert egyébként kifejezetten kedvelem.

2/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 4,6)

Az első félidőben túlságosan volt sokat koptatva a bal oldalunk, teljesen feleslegesen. A támadásokat nem tudta érdemileg segíteni.

4/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 5,5)

Nem meglepő ha azt mondom, hogy az ő teljesítményét sem tudom kiemelni az első játékrészben. A második 45-ben Rüdiger párjaként szerepelt a hátsó alakzatban, Vini kérdéses találatánál pedig ő szolgáltatta a gólpasszt.

6/10
Szerkesztői pontszám
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)

Toni Kroos (olvasói pontszám: 5,9)

Nem is emlékszem, mikor láttam ennyire pontatlanul játszani a német karmestert, talán ő sem tudja mikor volt utoljára 82,5%-os a passzpontossága. Több vak labdája volt a meccsen, mint egész életében, az átlövéseiről pedig ne is ejtsünk szót. Lassúnak éreztem, keresztladbáival nem volt előrébb a csapat.

4/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 5,6)

2024.01.21-én megtapasztalhattuk, hogy ez az uruguayi fiatalember is el tud fáradni fizikálisan és mentálisan egyaránt, ezáltal nem tudja azt nyújtani, amit eddig megszokhattunk tőle.

5/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (olvasói pontszám: 5)

Nem a fiatal brazil délutánja volt, de kíváncsi lettem volna, hogy ha előtte adódik annyi lehetőség, mint Vini előtt, úgy azokból ő mit főzött volna ki.

5/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (olvasói pontszám: 6,4)

Isten válla, vagy keze? A gólja miatt ötös, de véleményem szerint ez megint roppant gyenge teljesítménynek számított. Nem tudom megszámolni, hányszor akadt meg benne támadás, emberét rendre nem tudta megverni, pedig ha jól emlékszem nem Kyle Walker az Almería jobbhátvédje. Ha hiszünk a híreknek, a posztján a világ egyik legjobbja, ebben az esetben egy Almería ellen viszont ez nagyon kevés.

5/10
Szerkesztői pontszám
Vinícius megosztó találata (forrás: realmadrid.com)
Vinícius megosztó találata (forrás: realmadrid.com)

Cserejátékosok

Joselu (olvasói pontszám: 5,9)

Én a kezdőbe vártam, meg is érdemelte volna. Kiharcolt egy vitatott tizenegyest, amit jómagam nem ítéltem volna meg, ettől függetlenül jár a pacsi. Fejjel életveszélyes volt, az első félidei beadások kereshették volna őt is, már ha a pályán lett volna.

7/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 6,3)

Egy pazar labdaátvétel, ami után Vini belebombázta a kapusba a labdát 5 méterről. Frissességet hozott a fásult játékba, ráadásul Carvajal fejese előtt ő kanyarintotta Bellinghamhez a bogyót.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (olvasói pontszám: 6,9)

Az ő cseréjével új életet kapott a bal oldal, centerezései állandóan veszélyt jelentettek, ilyenből adódott a megítélt büntető is. Sokan a kezdőben számoltak vele, csereként pedig megmutatta, hogy megérdemelte volna ő is bizony a lehetőséget.

7/10
Szerkesztői pontszám

Ceballos mozgott egy keveset, Camavinga pedig kétszer kaszálta el Lopyt, értékelni azonban emiatt nem szándékozom őket.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 5,7)

Egy picit haragszom rá, pedig imádom az olasz mestert. A felküldött kezdőtizenegy rommá volt játszatva az elmúlt hetekben, pontosan emiatt érdemelte volna meg Joselu, Brahim, Güler, Fran García, Camavinga vagy épp Ceballos az esélyt, hogy bizonyítson. A csapaton nem látszódott más, csak a fásultság összes létező jele. A cseréi javítottak az összképen, de tartom magam ahhoz, hogy nem csak, vagy inkább nem Carlo húzásai nyerték meg a találkozót, bármennyire fájdalmas is ezt leírni.

5/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK