Militão: Már az extra motiváció, hogy a Real Madridban játszhatok

Éder Militão
Éder Militão 2028. június 30-ig hosszabbított a Real Madriddal. // kép: realmadrid.com

A tegnapi szerződéshosszabbítás után nyilatkozott Militão a Real Madrid TV-nek, melyben beszélt a felépüléséről, a legjobb madridi élményéről és a személyiségének formálódásáról is.

A hosszabbítás

“Nagyon izgatott és büszke is vagyok a hosszabbítás miatt, hiszen továbbra is a világ legjobb klubjához tartozhatok. Kétség kívül ez életem egyik legboldogabb napja.”

“Már az a tény, hogy itt lehetek csodálatos dolog. Itt állok az elnök úr mellett, mögöttünk a 14 BL-trófea. Ez egyszerre tölt el büszkeséggel és ad extra motivációt, hogy újra és újra történelmet írjak a klubbal. A Real Madrid egy kiváltság. Az otthonom. Nagyon jól érzem magam a csapattársaimmal, miközben nagyon sokat is tanulok itt nap mint nap. De a klub azóta különleges helyet foglal el az életemben, amióta megérkeztem.”

A felépülés

“Napról napra egyre jobb formában leszek. Pontosan azt teszem, amit kérnek tőlem. Követem a tervet, amit az orvosok és a fizioterapeuták összeírtak nekem.”

Egy különleges madridi emlék

“Mindig is emlékezni fogok Vini Jr. góljára a Liverpool elleni BL-döntőben. Azért, mert amióta elhagytam Brazíliát, arra vágytam, hogy egyszer Bajnokok Ligája döntőt játszhassak, és amikor Vini betalált, nagyon elérzékenyültem.”

Fejlődés emberként és játékosként

“Az itt töltött idő, meg a pályán lejátszott játékpercek segítettek abban, hogy jobb futballista legyek. Megérkezel a világ legjobb klubjához és rögtön megérted, hogy mit is jelent a Real Madrid. Emberként is változtam, sokkal erősebb lettem mentálisan.”

Az öltöző

“Nagyon jó hangulatú az öltözőnk, sokat beszélgetünk, hülyéskedünk. Senkiben sincs rossz érzés, az összes csapattársam jószívű ember, akik próbálnak segíteni a másiknak. Szóval, igen, ez egy remek társaság.”

Miért maradnak a játékosok sokáig a Real Madridban?

“Ez a világ legjobb klubja, a legjobbaknak itt kell játszania. A fiatalok azért akarnak itt lenni, mert ez egy különleges klub. De igazából minden játékos itt akar játszani. Nekünk élni kell a lehetőséggel, mert megadatott, hogy a Real Madrid játékosai lehetünk.”

Pályára lépni az új Bernabéuban

“Csodálatos stadion, gyönyörű. A szurkolók pedig mindig mögöttünk állnak és biztatnak minket. Nagyszerű közönség, és tudjuk, mennyi mindent jelentünk nekik, mennyi mindent jelent nekik a Real Madrid. Elképesztően különleges élmény pályára lépni a Bernabéuban.”

Florentino Pérez

“Egy olyan ember a futball világában, akit nagyon tisztelnek. Kimondod a nevét és mindenki tudja a történetét, semmi más nem kell mondanod. Nagyon sokat jelent számunkra is. Egy nagyon kedves és szerető ember mindannyiunk számára. Egy elképesztő személyiség.”

Üzenet a madridistáknak

“Sziasztok madridisták! Nagyon hálás vagyok, hogy hosszabbíthattam. Remélem, hamarosan találkozunk. Hala Madrid!”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tchouaméni
Tovább

Orvosi jelentés: Tchouaméni

A klub hivatalos tájékoztatása a játékos sérülése kapcsán. A Real Madrid orvosi stábja által elvégzett tesztek Aurélien Tchouaméni…
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…